🌎 Disney Channel lanceert groene initiatieven ter gelegenheid van Earth Day 🌎

Screenshot2021-03-18at17.02.04-9900000000079e3c.png

Stip donderdag 22 april 2021 aan in de agenda, want dan is het weer tijd om onze geliefde aarde in de bloemetjes te zetten tijdens Earth Day! Speciaal voor deze gelegenheid lanceert Disney Channel enkele fijne initiatieven om kinderen meer bewust te laten worden dat we samen moeten zorgen voor onze aarde! 

Iedereen heeft zorg en liefde nodig - ook onze beminde Moeder Aarde! Op 22 april 2021 zetten we haar extra in de kijker tijdens Earth Day/Dag van de Aarde. Alle kleine beetjes helpen en dat wil ook Disney Channel onder de aandacht brengen. Disney Channel lanceerde speciaal voor deze groene gelegenheid een toffe Green Bucket List met fijne, milieubewuste activiteiten voor kids tijdens de paasvakantie! En er is meer: Disney Channel komt met extra earth themed educatie in Vlaamse scholen en een prachtige spot ter gelegenheid van de meest groene dag van het jaar! 

DISNEY CHANNEL'S GREEN BUCKET LIST
14 challenges rond het milieu voor elke dag van de paasvakantie!

Op zoek naar fijne activiteiten met een educatieve twist voor je kids tijdens de paasvakantie? De Disney Channel's Green Bucket List's got you covered! Elke dag van de paasvakantie zorgt deze groene lijst voor de nodige inspiratie:

✅ Zet je bloemen en planten letterlijk in de bloemetjes en geef ze wat extra aandacht vandaag met een heerlijke planten smoothie!

✅ Samen met je beste vriendjes de wereld iets mooier maken? Ga samen vuilnis rapen in het dichtstbijzijnde park. Ravotten nadien is toegestaan!

✅ Wegwerp plastic blijft één van de grootste vervuilers op onze aarde. Tijd om deze een koekje van z’n eigen deeg te geven en een plastic monster te maken! Verzamel al het wegwerp plastic in je huis en ontwerp het monster dat samen met jou de vervuiling van de natuur en oceanen bestrijdt!

✅ ...

Je kids kunnen hun voltooide Green Bucket List challenges te vinden via de social media kanalen van Disney Channel @disneychannelvl - delen met hun vriendjes via #DisneyChannelEarthDay en zelfs samen (volgens de huidige maatregelen) aan de slag gaan! 

Disney Channel draagt bij aan een groenere educatie

Disney Channel ontwikkelde samen met de CED groep een Nieuwsbegrip* les omtrent Earth Day om de basisscholen in Vlaanderen kennis te laten maken met dit actuele thema! Op deze manier leren kinderen tussen 7 en 10 jaar hoe Earth Day is ontstaan en welke kant het momenteel uitgaat met ons klimaat. Tijdens deze les worden ook tips en tricks meegegeven aan de leerlingen over hoe ze zelf hun steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu!

*Nieuwsbegrip maakt wekelijks begrijpende lees- en rekenlessen aan de hand van relevante en actuele topics uit het nieuws. 

Bekijk hier de Disney Channel Earth Day videoclip!

Download hier alle beelden in hoge resolutie

Over Disney Channel

Disney Channel staat voor vriendschap, muziek, plezier en avontuur. Met de leukste series, zoals Miraculous, DuckTales, Summer Camp, Groen in de Grote Stad en Gabby Duran weet Disney Channel jongens en meisjes te bereiken met avontuurlijke en grappige verhalen. Voor inspiratie en lol is Disney Channel dagelijks te zien via Proximus (kanaal 35), Orange (kanaal 54), Telenet (kanaal 29) en Canal+ (kanaal 42). 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be