Disney Channel lanceert beestig leuke serie over 101 Dalmatiërs

Disney Channel lanceert beestig leuke serie over 101 Dalmatiërs

Je favoriete gevlekte hondjes maken een comeback op het kleine scherm in Disney's 101 Dalmatian Street

Vanaf maandag 18 maart 2019 kunnen jij en je gezin elke weekdag terecht bij Disney Channel voor een flinke portie nostalgie! Disney's nieuwste serie 101 Dalmatian Street is niet enkel een ode aan de Disney filmklassieker, maar ook aan de speciale band tussen broers en zussen. Een must-watch voor jong én oud! 

Disney Channel brengt je zwart-wit gevlekte lievelingshondjes op het kleine scherm. Vanaf 18 maart 2019 is de animatieserie voor kinderen 101 Dalmatian Street elke weekdag om 17:15 te zien op Disney Channel. 

De schattige serie 101 Dalmatian Street behandelt alle zorgen en pleziertjes van een doorsnee familie, maar dan x 101! Hoe zoek je je plekje in een grote familie? Waar vind je die broodnodige me-time te midden een horde enthousiaste puppy's? 101 Dalmatian Street kaart vrolijk kwispelend heel wat herkenbare onderwerpen aan voor iedereen!

Sterke link met orignele verhaal
Disney's 101 Dalmatian Street is gebaseerd op het boek van Dodie SMITH uit 1956 en op de gelijknamige film van de Walt Disney Animation Studios die 5 jaar later uitkwam. De nieuwe animatieserie speelt zich ook af in Londen en blijft zo trouw aan de setting van het originele verhaal. Op die manier wordt er een sterke, nostalgische link gecreëerd tussen de serie en de langspeelfilm. 

'Het basisingrediënt van dit succesrecept is de charme van het originele verhaal. We hebben allemaal goede herinneringen aan de eerste keer dat we de film zagen. Onze grote liefde voor de originele film was een leidraad doorheen het hele proces.  Voor de serie besloten we het verhaal vanuit een andere invalshoek te vertellen.' aldus Cara Speller, uitvoerend producent

Regisseur Miklos Weigert besluit: ‘Voor de echte fans zijn er heel wat verborgen knipogen naar het boek en de film. Ik ben benieuwd of de kijkers alle referenties zullen ontdekken!’  

De creatie van 101 Dalmatian Street
Het script en de productie van de serie waren in handen van Passion Animation Studios, die meerdere Oscars® en BAFTA awards op het palmares heeft staan. De studio Atomic Cartoonin Vancouver was verantwoordelijk voor de animatie van 101 Dalmatian StreetHet Finse bedrijf Gigglebug Entertainment ontwikkelde en creëerde dan weer korte, digitale formats van de serie.  De creatie van elke aflevering van de serie 101 Dalmatian Street duurde ongeveer 18 maanden,  vanaf de eerste ideeën tot de allerlaatste animatie. In totaal werkten maar liefst 130 artiesten aan de animatiereeks. 

Een harige historie: over 101 Dalmatian Street
Disney's 101 Dalmatian Street volgt de avonturen van de oudste Dalmatische zus Dolly en broer Dylan, hun ouders Delilah en Doug en hun grote blaffende gemengde familie van 97 jongere broers en zussen, waarvan de namen ook allemaal met 'D' beginnen. Met twee werkende ouders en geen menselijke eigenaar, is er veel druk op Dylan en Dolly om het huisvuur brandend te houden, ondanks het feit dat ze nog steeds gewoon kinderen zijn die hun eigen ding willen doen. Chaos en komedie worden losgelaten terwijl ze proberen het plezier van de harige dieren in evenwicht te brengen met hun gezinsplicht.

Klik hier voor beeldmateriaal in hoge resolutie: http://press.talkie.be/nl/dir/101-dalmatian-street

Download hier de volledige persdossiers: http://press.talkie.be/nl/dir/101-dalmatian-street

Disney's 101 Dalmatian Street is vanaf maandag 18 maart elke schooldag om 17:15 te bekijken op Disney Channel. 

Disney Channel is te ontvangen via proximus (kanaal 34), orange (kanaal 54), Telenet (kanaal 29), SFR (kanaal 49) en TV Vlaanderen (kanaal 42). 

https://www.youtube.com/DisneyChannelBE
https://www.instagram.com/disneychannelvl/


 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium