07_Les3Vallees_PetitBIVOUAC_Meribel_Valable-jusqu--9900000000079e3c.jpg
Delen:

Deze zomer waait er een nieuwe wind doorheen Les 3 Vallées!

Ontdek welke nieuwigheden je deze zomer kan verwachten.

Hou je van sport, avontuur, uitdagingen of wil je net de rust opzoeken in de natuur? Les 3 Vallées biedt niet alleen in de winter een speelterrein met oneindig veel mogelijkheden, maar ook in de zomer groeit het aanbod aan activiteiten elk jaar. De stations vinden zichzelf steeds opnieuw uit om hun bezoekers nog meer te betoveren.

3x nieuwe wandelroutes

Korte of lange bergpassen, langzaam of uptempo, door het dal of aan de rand van de bergtoppen, er zijn verschillende manieren om het gebied van Les 3 Vallées te voet te ontdekken. Daarom zijn er nieuwe routes en paden aangelegd die perfect aansluiten bij jouw wandelritme:

  1. Op stap met de familie - Het 3 uur durende Creux de l'Ours-parcours vanaf het meer van Rosière in Courchevel Moriond kan door het hele gezin worden ontdekt. Een prachtig pad dat wandelaars door een bosrijke, rotsachtige en landelijke omgeving voert.
  2. Met pijl en boog - Brides-les-Bains innoveert met een wandeling van een paar uur gevolgd door een introductie in boogschieten. In gezelschap van een gediplomeerde en opgeleide sportleraar, Sylvain Renard, bronzen medaillewinnaar op het wereldkampioenschap boogschieten, ga je na de wandeling aan de slag met pijl en boog.
  3. Voor de gevorderde stappers - De randonnée vertige of de zogenaamde ‘hoogtevreeswandeling’ van de Via Cavo del Mey in Courchevel belooft een echte adrenalinekick te worden. Een parcours in de lucht, voorbehouden aan sportievelingen die van sensatie houden en toegankelijk vanaf 13 jaar. Na een klim van 3,5 uur door de verborgen Vallées des Avals, kom je aan bij de toegangspoort van het Parc national de la Vanoise. Daarna glij je de Brèche de la Portetta in, voordat je enkele indrukwekkende uitzichten passeert en eindigt bij het begin van de tocht van de Aiguille de Mey op een hoogte van 2.845 m. Reken op een totaal van 6 uur heen en terug.
 
 

Les 3 Vallées / ArthurBERTRAND©

 

3x activiteiten om met familie of vrienden te ontdekken

  1. Volg een les in Geologie aan het indrukwekkende meer van Rosière met zijn turquoise water waar grote rotsblokken uit de Alpen zijn geplaatst om de verscheidenheid van de berglandschappen te laten zien. In Chalet du lac de la Rosière wordt de ontdekking vergezeld met de nodige uitleg en informatie.
  2. Speel een Escape Game in Val Thorens. Teamspirit, methodisch handelen en het hoofd koel houden! Deze vaardigheden heb je nodig om de missie te voltooien. Je hebt slechts één uur de tijd om een kist met voorwerpen te vinden, want de klimaatverandering heeft een punt bereikt waarop er geen weg meer terug is, waardoor het leven op aarde in gevaar komt. Een avontuur voor het hele gezin!
  3. Lekkernij & plezier in Méribel. In het hart van het bos van Altiport, stelt het Clos Bernard voor om ontdekking en gastronomie te combineren. Workshops koken, een introductie in geneeskrachtige planten, een oriëntatieloop, een schattenjacht of het ontdekken van de l’abeille noire de Savoie... één voor één activiteiten die je eetlust opwekken alvorens aan te schuiven voor een gastronomisch hapje in het gezelschap van boerderijdieren.

Goed om weten: Le Passeport Ascensionnel

La Vallée de Belleville innoveert met een nieuwe interactieve toegangspas, die je eenvoudig op je smartphone kan uploaden zodat je steeds van de beste culturele en sportieve activiteiten kunt genieten. Bovendien biedt deze pas 50% korting op onder meer de tokkelbaan, skiliften, het museum Saint-Martin-de-Belleville, avondevenementen aan het Lac des Echauds en veel meer!

 

3x nieuwe uitdagingen op wielen (per fiets, mountainbike of e-bike)

  1. In Les Menuires, voelen kinderen zich koning te rijk van zodra ze op hun tweewieler stappen. De Croisette werd in een nieuw jasje gestoken om een mini Bike Park te verwelkomen met 4 parcours met verschillende moeilijkheidsgraad (groen, blauw, rood en zwart). Afdalingen, scherpe bochten, op natuurlijk of houten terrein, hobbels, kleine sprongen... alleen of onder begeleiding van een instructeur, iedereen kan zich zo goed mogelijk trainen voordat hij zich op de paden van de vallei waagt! Er is tevens een hindernissenparcours!
  2. In Méribel, Méribel Alpina, kan je e-mountainbikes huren met aanhangwagen zodat je ​ kinderen mee kunnen genieten van een waanzinnige fietstocht doorheen de bergen.
  3. Heel wat nieuwe e-bike routes nodigen je uit: Courchevel 1850 - Col de la Loze (8,5 km) / Col de la Loze - Méribel (7 km) / Méribel - Mottaret (5 km) / Sommet de Tougnète - Les Menuires (7 km) / Les Menuires - Val Thorens (6,5 km). En het nieuwe fietspad dat Saint-Martin-de-Belleville met de col de Tougnète verbindt.

Niet te missen hotspots

Na een moment van inspanning komt uiteraard ontspanning. Ontdek één van de volgende hotspots die je deze zomer zeker niet mag missen:

Maya Altitude (open vanaf 3 juli), gelegen op de bergtoppen tussen Méribel en la Vallée de Belleville, biedt specialiteiten aan bereid in hun tandoor-oven of houtskoolgrill. Op een hoogte van 2.300m kom je helemaal tot rust dankzij het adembenemende 360° uitzicht. Het decor werd ontworpen door de Hongkongse binnenhuisarchitect Sylvestre Murigneux (ook bekend van de luxueuze Refuge de la Traye).

Het recent geopende hotel Le Lodji in Saint-Martin-de-Belleville, opent ook deze zomer, na een succesvol eerste winterseizoen, voor het eerst zijn deuren. Gerund door een Belgische familie uit Luik, is dit een must-do tijdens je bezoek aan Les 3 Vallées. ​ 

 
 

Les 3 Vallées / Maya collection©

 

 
 

Les 3 Vallées / J_PAQUAY©

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

walkie.talkie.be

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]