Deze zomer surf je in Oostende ook op het strand

Deze zomer surf je in Oostende ook op het strand

De Stad aan Zee breidt gratis wifinetwerk uit

Oostende heeft één van de grootste wifinetwerken in België. Sinds de zomer van 2016 kan je in grote delen van het stadscentrum gratis online en dit wordt nu uitgebreid naar de zeedijk en een deel van het strand. Vanaf de Visserskaai tot in Mariakerke kun je er gebruik van maken. “Je kan dus niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk surfen aan zee”, grapt schepen van digitalisering Kurt Claeys (Open VLD). 

Het succes van het netwerk vertaalt zich in cijfers. Het netwerk is precies één jaar actief en telt op vandaag 85.000 unieke bezoekers en 410.000 sessies (aanmeldingen op het netwerk). Dat cijfer ligt een stuk boven de verwachtingen. Er is een duidelijke piek te zien tijdens de weekends en de vakantieperiodes. 

Bart Couvreur, Sales Director van Citymesh, verduidelijkt: “Door het implementeren van het wifinetwerk op de zeedijk zal ook een deel van het strand bereikbaar zijn. De wifi access points worden gemonteerd aan de gevels van de gebouwen langs de zeedijk en hebben een bereik van 60 à 70 meter. Zo wordt het internet ook toegankelijk op een grote strandstrook. Ervaring in andere kuststeden leert ons dat wifi op de zeedijk en het strand nog heel wat meer gebruikt wordt dan in de stadscentra. Het aantal gebruikers en sessies zal dus nog toenemen."

Troef voor Toerisme

“Gratis wifi op het strand is een absolute meerwaarde voor onze stad. Bezoekers kunnen op deze manier hun Oostendse vakantiemomenten op elk moment delen. Zonsondergangen zijn op vandaag één van de meest gedeelde online momenten”, aldus Peter Craeymeersch.

Toerisme Oostende lanceert meteen ook een wedstrijd. Wie een schitterende zonsondergang met  #loveoostende #freewifi deelt, maakt kans op een rest’O’cheque ter waarde van 40 euro. In de maanden juli, augustus en september wordt telkens een winnaar getrokken. 

De ambitie van de stad om een ruime free wifizone te ontwikkelen, wordt hiermee gerealiseerd. Toegang tot het internet is een service voor inwoners, tweedeverblijvers, toeristen en ondernemers. Het stadsbestuur investeerde vorig jaar 60.000 euro. In 2017 wordt nog eens 135.000 euro uitgetrokken om van Oostende een voortrekker te maken op vlak van digitalisering.

 

High res beelden via deze link: https://visit-oostende.prezly.com/media

Voor extra cijfermateriaal, info of beelden aarzel niet om contact op te nemen met: 

Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Marie LemaƮtre Walkie Talkie
Marie LemaƮtre Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium