Deliveroo dompelt je onder in de Syrische keuken

Deliveroo dompelt je onder in de Syrische keuken

Streetfood restaurant My Tannour opent 5e vestiging in Waterloo

Heb je ooit al eens een tannour geproefd? Een op houtkoolgebakken Syrisch broodje gevuld met vlees dat gedurende 12 uur traag wordt gegaard en gerookt, groenten en verschillende oosterse specerijen. Bij ‘My Tannour’ serveert chef Georges Baghdi Sar de authentieke en rijke smaken uit het Midden-Oosten. De jonge ondernemer slaagde er zo in om streetfood uit zijn thuisland op de kaart te zetten in Brussel, waar hij 4 restaurants runt onder My Tannour, alsook 2 andere restaurants: Chicounou (Flagey) en Mine Madeh (Jourdan). Op 24 januari begint een nieuw hoofdstuk binnen het succesverhaal van het streetfood concept: de opening van een 5e restaurant in Waterloo waarbij Deliveroo opnieuw als trouwe partner exclusief optreedt.

De voorliefde voor de traditionele midden-oosterse keuken werd Georges Baghdi Sar met de paplepel gegeven als zoon van een Armeense landbouwer en Libanese moeder. Samen met zijn familie kwam hij op 11 jarige leeftijd aan in België. Hij volgde een koksopleiding in Namen en deed ervaring op in enkele gerenommeerde sterrenrestaurants. Het verlangen om zelf een zaak op te richten, groeide sterk. 

Georges fascinatie voor het samenbrengen van traditie en moderne gastronomie leidden tot het idee om Syrisch streetfood tot bij de Brusselaar te brengen. Zo kwam het idee voor 'My Tannour' tot stand. Het restaurant is genoemd naar de grote traditionele Syrische kleioven, of tannour, waar de broden in gebakken worden. Vervolgens worden de broden gevuld met vlees (kip, rund of lam), dat eerst gekruid en dan 5 tot 16 uur wordt gegaard in de knetterende vlammen van een smeedijzeren oven, of met gegrilde haloumi of falafel en geserveerd met rijkelijk salades en rauwkost. 

Eén grote My Tannour familie
De eerste vestiging (2019) van My Tannour, een kleine zaak in de rue de la brasserie in Elsene, kende onmiddellijk een groot succes. Al snel verloren heel wat Brusselaars hun hart aan het concept en lange rijen vulden het straatbeeld. Dat succes werd al snel bekroond door de POP-gids van Gault Millau. In deze categorie eert de gids moderne en toegankelijke restaurants. Twee jaar later en midden in de coronacrisis, openden Georges en kompaan Damiano Fersini een 2e en 3e vestiging in Sint-Gillis en de Wolf foodmarket

De coronacrisis is een moeilijke periode geweest voor de horeca; ook voor MyTannour. Daar waar George enkel zijn gerechten in zijn restaurants of als take out verkocht, besliste hij snel om samen te werken met Deliveroo. Door het snel schakelen en mensen de gelegenheid te bieden om ook thuis van een tannour te kunnen genieten, bereikte George en zijn team een nog groter publiek en werd het duidelijk dat er marge was om verder uit te breiden. 

Zo opende enkele weken nog een vestiging in Merode, aan het Jubbelpark, dat vooral gefocust is op het meenemen en het bezorgen via Deliveroo.

Met intussen 30 medewerkers, breidt My Tannour deze maand dus uit naar Waals-Brabant. Vanaf maandag 24 januari kunnen foodies ook in Waterloo Syrisch streetfood ontdekken en aan huis laten leveren dankzij de exclusieve partnership met Deliveroo.

500 gratis tannours
En er is meer! Op zondag 23 januari vanaf 16 uur geeft My Tannour 500 gratis falafel en kip tannours weg in hun nieuwe vestiging in Waterloo. Daarbovenop krijg je bij je tannour een warm drankje als het koud wordt! Als dessert voorziet Deliveroo heerlijke kortingsbonnen. Wij gaan alvast aanschuiven! Zien wij jou ook bij My Tannour Waterloo?  

My Tannour Waterloo
Brusselsesteenweg 212d, 1410 Waterloo
Vanaf maandag 24 januari
Eat in of delivery via Deliveroo.be

Contacteer ons
Daphné Bonami Walkie Talkie
Zoë Nassel Walkie Talkie
Daphné Bonami Walkie Talkie
Zoë Nassel Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium