De webshop Coffee At Home maakt je home office compleet

De webshop Coffee At Home maakt je home office compleet

Bruynooghe_DirtyChaiLatte_©elisenoyez_LR-1.jpg

Met meer dan 200 jaar ervaring als koffiebrander kan het Belgische Miko een aardig woordje  meepraten over de kunst van het koffiebranden. Omdat een kletspauze aan het koffieapparaat met collega’s er nog even niet in zit, maakt Miko haar geliefde koffieassortiment beschikbaar op coffeeathome.be. Een gloednieuwe webshop die koffie aan huis levert. Jammer dat we er onze collega’s niet bij kunnen bestellen, maar niet getreurd! Met het recept voor een dampende ‘dirty chai latte’ op basis van Bruynooghe Koffie verander je elke pauze in een verwenmoment.

ALLE MERKEN ONDER EEN DAK​

Omdat vele bedrijven hun geliefde coffee breaks moeten missen, lanceert de Miko Group een nieuwe webshop die koffiefans de kans geeft om verschillende koffiesoorten uit het assortiment te bestellen aan interessante prijzen. Op coffeeathome.be bestel je onder andere Miko, Puro, Freehand en Bruynooghe Koffie maar ook thee en toebehoren zoals koffietassen, koekjes of sierblikken in een leuke retrolook. 

BELGISCHE KOFFIEMARKT ANNO 2021 

“De Belg is klassiek en drinkt zijn koffie graag met melk en/of suiker”, vertelt Frans, waarmee hij dieper ingaat op de tendensen die hij spot binnen de Miko Group. “De Miko Group is één van de Belgische topspelers in de koffiemarkt, die vooral out of home is. Denk maar aan horeca, kantoren en ziekenhuizen. We merken dat die segmenten de grootste impact ondervinden van de coronacrisis. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om ons gamma aan te bieden voor thuisconsumptie. Een uitbreiding van onze e-commerce met een eigen platform coffeeathome.be is het resultaat van innovatie en hard werken. Verder stevenen we met goede moed af op een genormaliseerd 2021.”

HET KOFFIEASSORTIMENT 

 • Puro is Fairtrade koffie met liefde voor de natuur. Deze koffie wordt geroosterd op zonne-energie en zet vol in op recyclage van biologisch koffieafval en verpakkingen met een tweede leven. Met elk kopje Puro koffie dat je drinkt, bescherm je bovendien een deel van het regenwoud. Zo beschermt Puro intussen al meer dan 200.000.000 m² regenwoud!
 • Bruynooghe Koffie dat is Belgische ambacht, baristakwaliteit en bovendien “bèrelekker”. Van slow brew tot espresso, de West-Vlaamse Bruynooghe Koffie is even eigenwijs als veelzijdig. Met roots uit Kortrijk en bonen van over heel de wereld vinden lokale ambacht en internationale ingrediënten elkaar in een smaakvolle mélange.
 • De authentieke Miko espressomélanges, hebben allemaal een eigen karakter en zijn zeer geschikt voor het bereiden van een prachtige Ristretto, Café Crème of Cappuccino.
 • Freehand koffie neemt je mee terug naar de roots. Koffieliefhebbers beginnen aan een reis rond de wereld, ontdekken nieuwe smaken en nieuwe manieren om van hun dagelijkse kopje te genieten. 

“Dankzij 200 jaar aan tradities kennen we ons vak door en door en dat is een groot voordeel. Met Coffee At Home bieden we een online, ruim gamma aan koffies aan met keuze uit verschillende merken, vormen (pads, bonen en gemalen), certificaten, labels en smaken”, licht CEO Frans Van Tilborg toe. 

WIST-JE-DATJES

 • …in Zuidelijke landen er meer Robusta (origine Afrika) gedronken wordt? Robusta wordt gekenmerkt door een krachtige of bittere smaak. In Noordelijke landen wordt er meer Arabica gedronken met een meer fruitige of zoete smaak (origine Midden- en Zuid-Amerika).
   
 • …in Noord-Europa vooral gemalen (filterkoffie) koffie gedronken wordt? In Zuid-Europa nemen bonen de bovenhand. In Noord-Europa worden bonen wel steeds populairder.

 • …de koffievoorkeuren in België verdeeld zijn? In Wallonië wordt koffie verkozen met acide toets (Robusta) waar in Vlaanderen gekozen wordt voor koffie met een zoetere koffie (Arabica). 

Een geslaagde koffiepauze at home met dit heerlijke Bruynooghe Koffie-recept: 

DIRTY CHAI LATTE

Ingrediënten

Voor de chai kruidenmix

1 eetlepel kaneel

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel gemalen kardemom

½ theelepel gemalen nootmuskaat

½ theelepel gemalen kruidnagel

snuifje zwarte peper                                                                                                                                       

Voor 2 grote tassen

2 theelepels chai kruidenmix

400 ml volle melk

1 zakje zwarte thee

150 ml water

2 shots Bruynooghe espresso

Bereiding

 1. Meng alle kruiden voor de kruidenmix.
 2. Doe melk en 2 theelepels van de kruidenmix in een steelpannetje. Verwarm op een middelhoog vuur tot 65°C.
 3. Kook intussen het water en giet op de zwarte thee. Maak 2 espressoshots.
 4. Giet de warme melk door een fijne zeef en schuim op.
 5. Giet in elke tas een espressoshot en de helft van de thee. Giet er vervolgens de warme, opgeschuimde melk op.
 6. Werk af met een beetje cacaopoeder.

Tip: Wil je het liever iets sterker? Voeg dan in elke chai latte een dubbele shot espresso toe.

Tip: Bewaar de rest van de kruidenmix voor later of gebruik in koekjes of ander gebak.

Beeldmateriaalhttps://press.talkie.be/en/dir/bruynooghe

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be