De Stad aan Zee als amusement gids (voor kids) tijdens het najaar

🍂 Met deze 6 tips beleef je gegarandeerd plezier met je geliefde kroost 🍂

Screenshot2020-10-14at11.48.04-990000079e04513c.png

Zon, zee en strand vormen ook tijdens het najaar een vaste waarde, dus waar anders vertoeven in het najaar dan in Oostende? Leer Oostende nog beter kennen met de Oostendse audiotour van Geluidshuis, bezoek de Tik Tak-expo in Fort Napoleon of train je dansbenen bij de TikTokTour. Eén ding is zeker: het najaar in Oostende wordt onvergetelijk!

Oostende door je oren

📣De niet te missen audiotour door Het Geluidshuis 📣

Oostende heeft er een nieuwe stadsgids bij voor kinderen vanaf 6 jaar: kapitein Panekazak van de Mercator. Samen met zijn twee scheepsmaten neemt hij je mee naar de parels van de stad. Want wist je bijvoorbeeld dat de Mercator in het verleden kan duiken en zijn kanonnen gebruikt om vervuiling te bestrijden? Duik mee onder in een hoorspel samengesteld door Het Geluidshuis dat je Oostende op een nieuwe manier laat zien, maar vooral horen! Ga het avontuur aan met de Kapitein van de Mercator, de 2 scheepsmaten, de Maritieme Wetenschapster, een mossel en de Sluiswachter, met de stemmen van acteurs Tom Vermeir, Anemone Valcke, Günther Lesage, Wim Willaert en Sébastien Dewaele. 

Meer info op www.visitoostende.be

TIK TAK EXPO
24/10/20-31/01/21
www.fort-napoleon.be 

Ketnet Junior komt naar je toe met de allereerste Tik Tak-expo in Fort Napoleon in Oostende! Open voor jouw junior de deur richting Tik Tak-land. De levensechte Tik Tak-decors, het legendarische drinkmannetje en de discovloer wachten jullie op tijdens deze interactieve expo! Krijgt je kroost er maar niet genoeg van? Ga dan op Tik Tak zoektocht doorheen de stad! Voor kinderen van 2-6 jaar. Meer info via visitoostende.be

ENSOR & KIDS
Vlaanderenstraat 29 (dinsdag tot zondag open van 10 u tot 18 u.) 

Sinds deze zomer is kunstenaar James Ensor terug thuis in Oostende! In het gloednieuwe James Ensorhuis met interactief belevingscentrum leren ook jonge bezoekers over de wonderlijke leefwereld van de kunstenaar! Een interactief kinderparcours in Het James Ensorhuis, het Ensor doe-boek vol gekke raadsels, een zoektocht door de stad of in de Ensor- en Spilliaertvleugel van Mu.ZEE, plezier met Ensor is vanzelfsprekend! Voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer info via www.ensorstad.be.

The Crystal Ship Kids 
Verschillende locaties

Oostende wordt kleurrijk in de verf gezet met de indrukwekkende kunstwerken van The Crystal Ship. Kids kunnen ook op culturele ontdekkingstocht door de stad met de gratis op te halen 'The Crystal Ship Kids Guide' bij Visit Oostende. Heel wat leuke weetjes, raadsels en doe-opdrachten bij alle kunstwerken maken deze artistieke ervaring extra plezierig! Voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Meer info: visitoostende.be

Hotel Habbekrats
31/10/20-03/01/21

Oostende wordt één grote puzzel! Van 31 oktober tot en met 3 januari wordt de Stad aan Zee overgenomen door de personages uit Hotel Habbekrats, het grappigste jeugdboek van het jaar. Een puzzeltocht voor jong en oud leidt je door het hele winkelcentrum in samenwerking met uitgeverij Clavis. Los jij al hun raadsels op? Dan ben je de beste piccolo van heel Oostende … en dan krijg je een leuke beloning! Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Meer info: visitoostende.be

TikTokTour
Verschillende locaties

Klaar om Oostende te ontdekken als eerste TikTok-stad van het land? Dat kan met de Oostende TikTokTour! Een unieke wandeling waar op 10 locaties telkens een choreografie te vinden is.   Een gratis plannetje, de TikTok-video's en tutorials zijn terug te vinden op tiktokoostende.be. Een fysiek plan kan worden afgehaald bij Toerisme Oostende aan het Monacoplein. Voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Meer info: visitoostende.be

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be