De geliefde stad Oostende in winters jasje tijdens de feestdagen

De geliefde stad Oostende in winters jasje tijdens de feestdagen

- 10 must do’s voor jong én oud! -

Alle gezelligheid van de afgelopen maanden inhalen? Dat kan zonder moeite in Oostende. Knus kuieren langs authentieke chalets vol unieke eindejaarscadeaus? Check! Een fonkelende lichtshow bewonderen? Check! Dag zeggen aan de Kerstman? Nog eens check! Met deze 10 winterse doe-tips in Oostende raak je in mum van tijd in de kerstsfeer! 

DOWNLOAD HIER ALLE BEELDEN IN HOGE RESOLUTIE

✨ Één worden met de gezellige eindejaarsperiode in Oostende! ✨

1. Huis van de Kerstman
3 december 2021 - 9 januari 2022
Wapenplein
Meer info via visitoostende.be

Altijd al eens willen weten wat de Kerstman zoal doet op een dag tijdens de eindejaarsperiode? Of benieuwd naar hoe zijn huis eruit ziet? Dit najaar verhuist zijn stulpje naar het Oostendse Wapenplein. Dé ideale spot voor jouw kerstfoto! 
 

2. Winter in het Park
3 december 2021 - 9 januari 2022
Leopoldpark, meer info via visitoostende.be

Het gezellig verlichte Leopoldpark is al een bezoek waard op zich. Te midden van het park kan je als bezoeker schaatsen op de vijver omringd door meer dan 50 houten (kerst)chalets! Dagelijkse animaties en activiteiten voor kids maken deze beleving ook voor hen onvergetelijk! 
 

🎁 3. Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis 🎁
3 december 2021 - 31 december 2021
Van 13.00 - 18.00 uur
Feest- en Cultuurpaleis
Meer info via visitoostende.be 

Last van eindejaarsinkopen stress? Dan staan de Oostendse inpakspecialisten voor je klaar in de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Laat je cadeautjes met liefde inpakken in uniek Oostends cadeaupapier of ga zelf aan de slag met inpakken in de pop-up van Winter in het Park! 
 

4. Christmas Village
23 december 2021 - 2 januari 2022
Vissersplein en Kadzand-Bonenstraat
Meer info via visitoostende.be


Het gezelligste plein van Oostende wordt ondergedompeld in kerstsfeer. Met een glühwein, jenever of warme chocolademelk in de hand geniet je verder van heel wat kerstanimatie terwijl je geniet van bijhorende en feestelijke deuntjes! 
 

5. Spectaculaire Lichtshow
3 december 2021 - 9 januari 2022
Dagelijks vier shows: om 16.30, 17.30, 18.30 en 19.30 uur - 
Adolf Buylstraat - Meer info via visitoostende.be

De feeërieke lichttunnel over de Adolf Buylstraat doet dienst als dé fotowaardige blikvanger van Winter in Oostende. Vier keer per dag is een spectaculaire lichtshow - dankzij duizenden led-lichtjes die alle kleuren en vormen aannemen - op muziek te bewonderen.
 

🎇 Goede voornemens voor het nieuwe jaar beginnen in de Stad aan Zee 🎇

6. Eindejaarsvuurwerk
31 december 2021 om 24.00 uur
Groot Strand
Meer info via visitoostende.be

Het betoverende eindejaarsvuurwerk is terug van weggeweest! Als een ware traditie in Oostende vieren duizenden mensen de overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van een magisch vuurwerk - zichtbaar op de volledige dijk en strand.
 

7. Nieuwjaarsduik
8 januari 2022 om 15.00 uur
Strand ter hoogte van Drie Gapers
Meer info via visitoostende.be

De Nieuwjaarsduik in Oostende staat als vaste waarde in de agenda aangeduid van wel duizend ‘ijsberen’. Gewapend met een flinke dosis lef en hier en daar gekke kostuums trotseren ze vrolijk het ijskoude zeewater. Kom jij een plonsje wagen? 


 

🔥 Nieuw en niet te missen 🔥

8. Podcastfestival
3-4 december 2021
Kursaal Oostende
Tickets via podcastfestival.standaard.be

Podcasts zijn een ware trend en daarom vindt op 3 en 4 december de eerste editie plaats van een echt podcastfestival der Lage Landen, een productie van De Standaard en stad Oostende. Het wordt een echte ode aan de Vlaamse podcast, want die krijgt dat weekend ook zijn eigen awards!

 

9. Flair Chillax
4-5 december 2021
Meer info via visitoostende.be en flair.be

Het hippe Oostende herontdekken? Dat doe je met de drie inspirerende Flair routes, de aanwezige kerstsfeer én de kortingen en cadeautjes onderweg! Niets leuker dan een dagje shoppen met korting, lekker smullen, een indrukwekkende lichtshow meepikken én naar huis keren met een goed gevulde goodiebag. Flair Chillax is écht de moeite aan te stippen in je agenda!

10. Filmfestival Oostende
21 januari - 29 januari 2022
Kinepolis Oostende - Kursaal Oostende - CC De Grote Post
Meer info via visitoostende.be en filmfestivaloostende.be

Het filmfestival is een gevestigde waarde in Oostende, met een divers aanbod aan alles wat film inhoudt. In het festival waar Vlaams talent centraal staat, onder andere met de uitreiking van de Ensors, is Filmfestival Oostende fier om dit jaar opnieuw heel wat moois van Vlaanderen te mogen tonen. Het festival verhuist voor het eerst van september naar januari.

 

Over Oostende

Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste badplaats aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. En ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplek van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde badplaats. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Contacteer ons
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium