De G 7000-vaatwasmachine van Miele: de vaatwasser heruitgevonden

De G 7000-vaatwasmachine van Miele: de vaatwasser heruitgevonden

  • AutoDos met PowerDisk: uiterst gebruiksvriendelijk, uitmuntend schone vaat
  • M Touch op volledig ingebouwde modellen
Dankzij de nieuwe vaatwasmachines van Miele met AutoDos en geïntegreerde PowerDisk is de vaat doen makkelijker dan ooit. Dit unieke systeem geeft automatisch afwasmiddel vrij en gebruikt daarvoor specifiek ontwikkelde poederkorrels. De nieuwe vaatwasmachines zijn via een app op een mobiel toestel te bedienen en te programmeren. Het enige wat de gebruiker nog moet doen, is de machine inladen en leegmaken en af en toe de PowerDisk vervangen. De manden en bestekhouder werden nog gebruiksvriendelijker gemaakt.

De PowerDisk past eenvoudig en snel aan de binnenkant van de deur en draait tijdens de cyclus automatisch rond om afwasmiddel vrij te geven. Hij heeft een diameter van ongeveer 15 cm en is net geen 4 cm dik. Bij elke omwenteling van 360° geeft de PowerDisk een bepaalde hoeveelheid specifiek ontwikkelde poederkorrels vrij. Het systeem geeft automatisch de juiste hoeveelheid afwasmiddel vrij voor het wasprogramma in kwestie. Bij het 'Automatic'-programma meet een sensor hoe vuil de vaat is en wordt de hoeveelheid afwasmiddel daarop afgestemd. In de modus 'Normal 60 °C' bevat een PowerDisk voldoende afwasmiddel voor twintig cycli, goed voor zowat één maand in een gemiddeld huishouden.

PowerDisk maakt grondig en zacht schoon
Studies door een onafhankelijk instituut bevestigen het: hoe goed uw vaat gereinigd wordt, hangt sterk af van welk afwasmiddel u gebruikt. De formule werd zorgvuldig samengesteld, voldoet perfect aan de behoeften van de G 7000-toestellen met AutoDos en garandeert een krachtige en tegelijk zachte reiniging. De poederkorrels lossen snel op en bevatten speciale enzymen voor een efficiënt resultaat (zelfs bij lage temperaturen) en actieve zuurstof voor een grondige reiniging en een frisse toets. Daarnaast werden beschermingsmiddelen toegevoegd voor zilver- en glaswerk. Ook spoelmiddel en zout zitten erin. Dankzij een speciale bescherming tegen vocht en hitte levert de PowerDisk keer op keer topresultaten af. In de deur van de G 7000 zit ook een tweedelige houder voor conventionele afwasmiddelen, zoals tabletten en poeder.

Handig programmeren met de app
Alle G 7000-modellen met AutoDos beschikken over een wifiverbinding en kunnen via een app op een mobiel toestel worden bediend. In sommige landen is ook stembediening mogelijk via Alexa van Amazon. Zo kan de gebruiker zijn G 7000 via zijn smartphone aan- en uitzetten, programma's opstarten, opties kiezen, het afwasmiddelpeil controleren (met automatische herinnering) en zelfs afwasmiddel online bestellen.

De nieuwe AutoStart-functie, die in het tweede kwartaal van 2019 gelanceerd wordt, belooft nog meer gemak op drukke dagen, bijvoorbeeld voor mensen die gaan werken of een groot gezin hebben. Omdat AutoDos op elk moment afwasmiddel kan vrijgeven, kunt u de vaatwasmachine namelijk altijd op hetzelfde moment laten beginnen.  Om de andere dag om 9 uur 's ochtends bijvoorbeeld. Ook kunt u beginmomenten instellen (bijvoorbeeld eentje voor op weekdagen en eentje in het weekend) of zelfs verschillende reinigingscycli plannen.

Het systeem is bijzonder intelligent: als de deur van het toestel tussen twee cycli niet geopend wordt, start het programma gewoon niet op. Daarnaast kan de gebruiker met behulp van een mobiel toestel andere cycli opstarten of een programma annuleren of uitstellen. Alle programmeeropties zijn beschikbaar in de Miele@mobile app.

M Touch voor volledig ingebouwde modellen
Ook wat de manuele bediening betreft heeft de G 7000 een wereldprimeur in petto:
voor de allereerste keer gebruikt Miele namelijk een M Touch-kleurendisplay waarmee u inbouwtoestellen op dezelfde manier bedient als uw smartphone, zelfs volledig ingebouwde modellen met een display bovenaan. Symbolen, tekst en een intuïtieve interface waarmee u kunt tikken, slepen en 'swipen' zorgen voor een geweldige gebruikerservaring. Dit systeem vindt u enkel bij Miele.

Nog meer laadruimte
Het laadvermogen van de vaatwasmachines van Miele is voortaan nog groter, voor nog meer reinigingskracht en aanpassingsmogelijkheden. Een voorbeeld: elke tweede pin in de rij pinnen van de bovenste mand kan inklappen, waardoor ontbijtkommen en dessertborden bijvoorbeeld rechtop kunnen staan. Daarnaast houden extra houders en antislipsteunen uit silicone breekbare kopjes, glazen en kommen of lichte plastic vaat op hun plaats.

Een ander handig detail is de nieuwe 3D MultiFlex-besteklade: voor het eerst kunt u de rechterkant lager zetten. Zo is er niet alleen plaats voor bestek, maar ook voor klein vaatwerk zoals espressokopjes. In het midden, dat ook lager ligt, kunt u dan weer grote soeplepels kwijt. De linkerkant kan nog steeds naar één kant worden geschoven. Zo kunt u hoge glazen stevig vastzetten in de bovenste mand daaronder.

Het gloednieuwe watercircuit is bijzonder milieuvriendelijk dankzij een verbruik van amper 6 liter en een energieklasse van 'A+++ min 10%'. Ook populaire Miele functies zoals QuickPowerWash (A-klasse reiniging in amper 58 minuten), ledverlichting binnenin (BrilliantLight) of de deur zonder handgreep openen door op het frontpaneel te kloppen (Knock2open) blijven beschikbaar.

Een vrijstaand model van de G7000 vaatwasser heb je al vanaf €1.249, een inbouwmodel start vanaf €1.399.

Download hier alle beelden in hoge resolutie

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium