De eigenwijze stad Gent als binnenlandse parel ontdekken in groep

Reizen en logeren op een covid-veilige manier

Screenshot2021-06-28at14.28.06-9900000000079e3c.png

Het leven na Covid19 wordt stilaan maar zeker opnieuw opgepikt en heel wat mensen krijgen hun vervlogen reiskriebels terug. Nu buitenlandse bestemmingen massaal op nummer één staan, willen Gent Hotels vzw en Busfan aantonen dat parels in eigen land ontdekken niet in de vergetelheid mag verdwijnen. Dus waarom niet opteren voor een meer zorgeloze formule zoals een busreis en logeren in groep voor dat tikkeltje extra beleving? Een coronaproof, veilige, duurzame én gezellige manier van reizen!

Klik hier voor beeldmateriaal in hoge resolutie

Het vrij kunnen reizen is niet langer een ver-van-ons-bedshow. Mensen komen terug naar buiten en het ontdekken van zowel binnen- als buitenlandse plekken prijkt terug hoog op ons verlanglijstje. Ook in het wijze Gent blijven nieuwe, minder bekende plaatsen opduiken - tot groot jolijt van toeristen. Op zoek naar een zorgeloze en covid-veilige formule om te reizen? Dan vormt de authentieke stad Gent een ideale binnenlandse reisbestemming. De Gentse hotels zorgen voor een onvergetelijk en vooral safe verblijf aan de hand van allerlei veiligheidsprotocollen. Reizen met de autocar is dan weer een uitstekend transportmiddel binnen deze normen. 

België telt in 2021 ongeveer 200 bedrijven die een totaal van 2.926 autocars met 3.832 chauffeurs beschikbaar hebben, waarbij Vlaanderen een lichte voorsprong neemt. Wie dacht dat het reizen met een autocar een minder verkende optie is, heeft het mis. Busfan.be - een initiatief van BAAV (Beroepsvereniging van Autocar- en Autobusondernemers) en FBAA (Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemingen) - brengt enkele gemiddelde pre-corona cijfers aan het licht. Jaarlijks staan er via Busfan zo’n 2.500 Nederlandstalige reizen online - goed voor 900 dagtrips en 1.600 meerdaagse reizen. Daarnaast bevat de website ieder jaar 1.400 Franstalige busreizen, waaronder 500 dagtrips en 900 meerdaagse reizen.  

Vakantiegangers kiezen steeds meer voor klimaat en veiligheid

Vandaag de dag kiezen ook steeds meer vakantiegangers voor een meer klimaatvriendelijke en veilige manier van reizen. Het is reeds langer bekend dat de bus zichzelf tot één van de groenste vervoermiddelen mag kronen. Één autocar staat namelijk gelijk aan wel 30 auto's. Het is niet enkel een ecologisch verantwoord voertuig, een autocar zorgt ook voor gemak, minder risico en een groepsbeleving. Bij het busreizen wordt zelfs ingezet op extra veiligheidsmaatregelen naast het dragen van een mondmasker, zoals het regelmatig desinfecteren van het voertuig en extra stops voor een maximale invoer van verse lucht. 

Ontdek hoe je in alle veiligheid kan busreizen via Busfan.be

Ook de hotelsector blijft inzetten op veiligheid en service

Gent bezit een indrukwekkende lijst aan must visits voor een onvergetelijk verblijf in de stad, want Gent is te veel voor één nacht. Tijdens de gekende lockdowns werd reeds ingezet op het onder veilige omstandigheden aanbieden van logement richting toeristen met een hart voor het binnenland. Een manier van service aanbieden dat de Gentse hotelsector ook na deze lockdowns wil aanhouden voor een maximaal veilig gevoel bij reizigers.

Samen met Busworld en de Beroepsverenigingen van Autobus- en Autocarondernemingen wil Gent Hotels vzw meewerken aan een groener Gent en de uitstoot van wagens verminderen. "Het is belangrijk om met al deze partijen de koppen bij elkaar te steken om te kunnen blijven innoveren in nieuwe producten",  zegt Rudy De Wit, voorzitter van Gent Hotels.  
 

Voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen met Walkie Talkie:  
Lotte De Wilde - [email protected] - +32 478 33 26 15
Marie Lemaître - [email protected] - +32 494 92 21 52

Voor concrete vragen omtrent veilig reizen en logeren in groep, gelieve contact op te nemen met:
Inge Buytaert (Marketing & Communicatie Verantwoordelijke BAAV) - [email protected] - +32 471 21 54 74
Rudy De Wit (Voorzitter Gent Hotels vzw) -  [email protected] - +32 475 73 27 82

 

Over Busfan 

Busfan.be is een reisportaal website die de busreizen van alle Belgische autocarondernemers bundelt. Een handig overzicht van het Nederlandstalige en Franstalige aanbod met de nodige filtermogelijkheden die een reislustige helpt zijn ideale busreis makkelijk te vinden en te boeken op de website van de respectievelijke reisorganisator. Een initiatief van BAAV en FBAA.

Over Gent Hotels vzw

Vzw Gent Hotels is een associatie waarbij alle vergunde hotels in Gent aangesloten zijn. De klant kan rekenen op de juiste service, kwaliteit en de beste tarieven die elk hotel te bieden heeft. De hotels kunnen geboekt worden voor diverse sterren kwalificaties, charmehotels, zakenhotels, familiehotels, designhotels en hotelketens.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be