De allerleukste doe-tips in Oostende in juli en augustus

De allerleukste doe-tips in Oostende in juli en augustus

Wie aan Oostende denkt, denkt zon, zee en strand! Maar wist je dat je er ook kan shoppen op zondag? Of dat je er een overzetbootje kan nemen voor een heerlijk rustige wandeling op Oesteroever? Een bezoek aan de nieuwe werken van The Crystal Ship en genieten van een vers gemaakte garnaalkroket hoort ook op elk programma. En de Stad aan Zee heeft nog heel wat meer te bieden! Een greep uit wat je er kan beleven in juli en augustus!

Feesten en sporten!

The Color Run op het strand
02/07/17
Strand & Zeedijk tussen Klein Strand & Drie Gapers


Twee juli bekent Oostende kleur! The Color Run™ vindt er voor de tweede maal plaats op het strand! De run is een unieke ervaring, die niet draait om snelheid en prestatie, enkel pure fun met vrienden en familie in alle kleuren van de regenboog. Color Runners komen in alle leeftijden, vormen, maten en snelheden voor! Wandelaar of olympisch atleet, de 5 kilometer van The Color Run™ is haalbaar voor iedereen en zal je zeker niet snel vergeten!

Ostend Beach Dance Festival
08-09/07 / 12.00 - 2.00 uur
Klein Strand


Zaterdag 8 en zondag 9 juli kan je in Oostende niet alleen zonnen op het strand, je geniet er gedurende het hele weekend van Belgisch grootste beach party! Meer dan 80 nationale en internationale DJ’s en live artiesten brengen je helemaal in zomersfeer. Feel good muziek in verschillende stijlen staat centraal. Dans alles los op de tonen van Jamie Jones, Green Velvet, Kerri Chandler, Alan Fitzpatrick, Yves V, tini, Partysquad en ga zo maar door! Que calor!

Paulusfeesten
Praktisch 10-16/08 - ganse dag St. Petrus- en -Paulusplein & Paulusplein

De gezellige Paulusfeesten zijn Oostendes bekendste stadsfeesten die sinds 1972 elk jaar plaatsvinden in de buurt van de Sint-Petrus- en Pauluskerk. Een week lang wordt er een erg alternatieve programmatie van kunsten gepresenteerd met veel aandacht voor muziek, poëzie, kinderanimatie en spektakel. Het feest ontvangt jaarlijks ruim 90.000 bezoekers. Bevestigde artiesten zijn voorlopig: Arno, Scala, Ertebrekers, Dimaro, Gunther D,... 

North Sea Beer Festival    
25-27/08 - ganse dag
Leopoldpark

Fish and chips met een lekkere frisse pint? Hemels! Geen betere plek om ervan te genieten dan op het North Sea Beer Festival. Tijdens het laatste weekend van augustus nodigt Oostende alle bierliefhebbers uit in het prachtige Leopoldpark om er te genieten van maar liefst 150 Belgische speciaalbieren. Naast bekende bieren ontdek je er ook recent gelanceerde bieren en enkele limited editions. De fijnproevers worden hierbij niet vergeten! Aan verschillende toffe foodtrucks maak je kennis met verschillende (bier)gerechten op het festival. Daarnaast geniet je er van optredens en dj-sets. In 2016 werd Het North Sea Beer festival nog getipt door de New York Times als een van dé bestemmingen voor foodies! Allen daarheen!

 

Puur cultuur!

Footloose
26/07 - 06/08
Kursaal Oostende

Na het grote succes van de musical Dirty Dancing in Kursaal Oostende komt de internationale musical van kaskraker Footloose naar de Stad aan Zee deze zomer. Van 26 juli tot en met 6 augustus neemt de musical je weer helemaal mee naar de sfeer van de iconische film met Kevin Bacon uit 1984. Het Kursaal houdt tradities in ere en brengt de originele Engelstalige versie met vertalingen via projectie in het Nederlands en het Frans.

Theater aan Zee      
27/07 - 05/08
Leopoldpark & diverse locaties  

Tien dagen lang geniet je met Theater Aan Zee van podiumkunst (theater, dans, performance) in een eigenzinnige combinatie met muziek, literatuur, fotografie en andere disciplines. Het jaarlijks festival biedt een platform aan beginnende kunstenaars. Laat je onderdompelen in al dat nieuw talent tijdens de vele boekvoorstellingen, expo’s, theatervoorstellingen en concerten deze zomer! Gastcurator dit jaar is Dirk Pauwels, ex-directeur van het Gentse kunstencentrum CAMPO.

 

Plezier met het hele gezin

Vuurwerkfestival
10,17,21,24,31/07 & 07,14,15/08 - 23.00 uur (juli) of 22.30 uur (augustus)
Groot Strand / op 15/08: Strand Mariakerke


Het vuurwerkfestival is een vaste waarde geworden op maandagavonden tijdens de zomermaanden en is dit jaar aan zijn negende editie toe. De aah’s en de ooh’s zullen alweer in crescendo weerklinken terwijl zeven Belgische vuurwerkmakers het tegen elkaar opnemen.  Een professionele jury kiest de eerste, tweede en derde plaats, het publiek kiest een publiekswinnaar. Eén ding is zeker: het vuurwerkfestival zorgt voor vuurwerk van topniveau. Niet te missen dus! 

Zandsculpturenfestival
24/06-10/09 10u-19u
Zeeheldenplein - 8400 Oostende

Van 24 juni tot en met 10 september kijk je in Oostende je ogen uit op het zandsculpturenfestival. Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand, vol emoties en avontuur én dit gebaseerd op de magie van Disneyland® Paris ter ere van hun 25ste verjaardag. Dromen worden werkelijkheid wanneer je je een weg baant tussen de verschillende sculpturen. Herbeleef hoe Flynn Ryder Rapunzel uit de handen van de gemene stiefmoeder redt. Peter Pan en Tinkerbel nemen je mee op een reis naar Nooitgedachtland maar ook Alice uit Wonderland vergezelt je in het ‘betoverende’ doolhof!

Meer info op: www.zandsculpturen.be

3D World Magic & Fun - 24/06 - 03/09 -Kursaal Oostende

Op dit event is hilariteit verzekerd! Je begeeft je tussen gigantisch geschilderde achtergronden en jij bent net het missende bestanddeel voor een hilarische foto! De achtergronden zijn zo opgesteld dat je in een heuse trompe l’oeuil belandt en het lijkt alsof je echt in de scène staat. Naast de klassieke 3D-panelen wordt dit jaar nog meer de kaart getrokken van de 3D-technologie. Vergeet jullie fototoestel niet! Altijd al een selfie gewild met een gorilla? Of toch liever een potje voetballen met Zidane? Darth Vader uitdagen voor een duel met een lichtzwaard is ook altijd een optie. Op 3D World Magic & Fun lijken al je dromen net echt!

Oostende Koerse
elke maandag van 03/07 tot 28/08 / 14.00-23.00 uur
Wellington Hippodroom

Eens een andere kant van Oostende ontdekken? Dan is een bezoekje aan de Wellingtonrenbaan misschien iets voor jou! De renbaan werd aangelegd in het jaar 1883 en is genoemd naar de Hertog van Wellington. Tijdens de zomermaanden geniet je er van galoprennen. Laat je meevoeren in de geschiedenis van de renbaan die bezocht werd door heel wat internationale gasten, vooral onder het bewind van Leopold II, die ook zelf verzot was op paardenrennen. Let zeker op het kroontje op het ronde aparte paviljoen waar de koninklijke aanwezigen de wedstrijden volgden.

 

Voor extra info, beelden of aanvragen voor winacties aarzel niet om contact op te nemen met: 

Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium