De allerleukste doe-tips in Oostende dit najaar

De allerleukste doe-tips in Oostende dit najaar

Cultuur, mode en sport – voor elk wat wils

Ook dit najaar is de Stad aan Zee dé place to be om erop uit te trekken en de frisse zeelucht op te snuiven. Maar wist je dat je er kan hardlopen met Evy Gruyaert of indrukwekkende fixed gear wedstrijden kan beleven tijdens Ostende Koerst?​ Laat je onderdompelen in de nieuwste films op Filmfestival Oostende en ontdek kunst met grote K op Het vlot. Wil je liever je garderobe klaarstomen voor de herfst? Dan ben je met de Ostend Fashion Outlet Experience en #MODEinOOSTENDE in Oostende ook aan het juiste adres!

Filmfestival Oostende
08-16/09
Kinepolis en diverse locaties

Filmfanaten kunnen ook dit jaar hun hartje ophalen op Filmfestival Oostende. De combinatie van Vlaamse en internationale films, de cinematografische pareltjes in de LOOK! – competitie en de onontdekte films uit de Taste Of Europe – competitie, zorgt voor een sprankelende achtdaagse. Master van deze editie is acteur Wim Opbrouck en presenteert er ook zijn filmkeuze. 

Het vlot
18/10/17 - 15/04/18
Mu.ZEE & diverse locaties

Vanaf eind oktober 2017 verwelkomt Oostende nog meer kunstliefhebbers met de opvolger van De Zee - salut d'honneur Jan Hoet, Het vlot. De naam zegt het al, in deze tweede editie van de driejaarlijkse internationale tentoonstelling staat "Het vlot" centraal. Kunstenaar Jan Fabre is curator van deze nieuwe editie, in co-curatie met Joanna De Vos. Via deze link lees je meer over deze unieke tentoonsteling: https://visit-oostende.prezly.com/jan-fabre-volgt-jan-hoet-op-in-oostende

Ostend Night Run
23/09 om 20.00 uur
Albert I-Promenade en centrum

Loop de zonsondergang tegemoet op de derde editie van de ‘MetaRelax® Ostend Night Run’ op zaterdag 23 september 2017! Niemand minder dan Evy Gruyaert is ambassadrice van het loopevenement en warmt de lopers op voor hun run van 7 km, 14 km of 21 km. De avondrun start om 20.00 uur aan het Kursaal Oostende en loopt langs de zeedijk en het centrum van de stad. De allerkleinsten kunnen ook deelnemen aan de Kids Run.

Inschrijven kan via www.ostendnightrun.be

Ostende Koerst
2&3 september
Oosteroever

Maar ook voor de fietsliefhebbers is de Stad aan Zee the place to be! Oostende verwelkomt dit jaar het 'Europees Kampioenschap Fixed Gear'. Op 2 en 3 september zakken er zo’n tweehonderd buitenlandse renners en een veelvoud aan buitenlandse supporters af naar Oostende. Tot op heden worden de hippe Fixed Gear wedstrijden enkel in wereldsteden als New York, London, Barcelona en Berlijn gereden, een heuse binnenkopper dus voor Oostende! Het belooft een niet te missen schouwspel te worden!

Europees Kampioenschap Life Saving
04-10/09
Groot Strand thv de Surfclub

En daar stopt het spektakel niet! Want van 4 tot 9 september verzamelen Europa’s beste redders aan de Belgische kust voor het Europees Kampioenschap Reddend zwemmen (Lifesaving). Deze adembenemende wedstrijd speelt zich deels af in Oostende (van 7-9 september). In totaal zullen er zo’n 400 redders strijden voor medailles in 21 verschillende onderdelen. Na een sprint van 25m duiken de atleten naar de bodem een pop op en vervoeren deze vervolgens 25m naar de kant. Oostende, Europese Sportstad 2017, wordt voor 3 dagen het veiligste strand van Europa.

Meer informatie vind je op www.lifesaving2017.be.

#MODEinOOSTENDE
16-17/09
Diverse locaties

De vierde editie van #MODEinOOSTENDE belooft weer een topper te worden! Deze keer treden stijlicoon Josje Huisman en Oostende-fan Katja Retsin ambassadrice Tiany Kiriloff bij als gezichten voor deze editie. Binnenkort volgt er zelfs nog een mannelijke ambassadeur. De drie ambassadeurs maken samen met modejournaliste Ingeborg Deleye een selectie van Oostendse winkels. Deze winkels worden tijdens het weekend van 16 en 17 september extra in de kijker gezet tijdens #MODEinOOSTENDE. Shoppers genieten er van speciale acties, stijladvies, défilés en een hapje en een drankje hier en daar. 

Ostend Fashion Outlet Experience
06-09/10
Winkelstraten Centrum

Oostende is ook dé Shoppingstad aan Zee! Naast het feit dat je er elke zondag kan gaan shoppen pakken ze dit najaar ook uit met een nieuw hip shopping initiatief: Ostend Fashion Outlet Experience. De handelaars in het centrum halen letterlijk alles uit de kast en trakteren op kleine prijsjes en leuke extra’s. Lees: grote kortingen en superkoopjes met toffe animatie!

 

Voor extra info, beelden of aanvragen voor winacties aarzel niet om contact op te nemen met: 

Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Marie Lemaître Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium