davybrocatus.be wordt bekroond met de titel 'Lelijkste Website van België'

davybrocatus.be wordt bekroond met de titel 'Lelijkste Website van België'

12 oktober 2022. Gedurende drie weken lang konden Vlamingen hun favoriete lelijkste websites insturen op uglybelgianwebsites.be. En of ze dat deden! Maar liefst 1500 websites waren in de running voor de titel 'Lelijkste Website van België'. En we hebben een welverdiende winnaar: de website van Davy Brocatus!

Het grote verdict

Samen met Hannes Coudenys, Vlaamse vlogger en oprichter van Ugly Belgian Houses, startte het IT-bedrijf Combell de zoektocht Ugly Belgian Websites, waarin ze op zoek gingen naar de lelijkste website van België. Van 19 september tot en met 9 oktober kon iedereen websites inzenden op uglybelgianwebsites.be

Gisteren verzamelde de 5-koppige jury, die over de nodige IT en esthetische kennis beschikt, in het hoofdkantoor van Combell om de winnaar uit te kiezen. Die jury bestond uit Hannes Coudenys (founder Ugly Belgian Houses), Michiel Van de Veire (lead webdeveloper Combell), Joëlle Dubois (visual artist), Herman Maes (tech blog Dailybits) en Eva Mouton (illustrator). Zij namen de websites vurig onder loep en beraadslaagden samen over de mogelijke winnaar. Er werd gequoteerd op twee factoren, het design van de website en de gebruiksvriendelijkheid. En wie kwam daar uit de bus? Davy Brocatus met deze website!

"Hoe is het zo ver kunnen komen... Dat is de hamvraag hé! Ik vergelijk het een beetje met het opruimen van mijn kleerkast. Er hangen daar soms nog oude stukken in die ik al jaren niet meer heb aangedaan, en dat is net hetzelfde bij mijn website." - Davy Brocatus, winnaar Ugly Belgian Websites

Binnenkort kunnen we genieten van Davy's website in een nieuw jasje, want hij ontvangt een volledige restyling (inclusief professionele fotografie, copywriting, logo-ontwerp) en 10 jaar lang gratis hosting en domeinnaam, geschonken door Combell. 

The final five

Er werden maar liefst meer dan 1500 websites ingezonden. Davy Brocatus ging met de hoofdprijs naar huis, maar we zetten graag ook even de top vijf in de kijker die net naast de titel van 'Lelijkste Website van België' grepen: 

  1. Davy Brocatus
  2. Wykmans Beton
  3. Diy Paradisio
  4. Garage Quipor
  5. Brandweer Deinze

De soorten genomineerde websites waren heel uiteenlopend, gaande van charmante schlagerzangers en -zangeressen tot fluffy dierenwebsites. Deze vijf categorieën haalden uiteindelijk de meeste inzendingen:

  1. Sport (11,91%)
  2. Kunst en entertainment (9,42%)
  3. Overheden en gemeentes (8,62%)
  4. Groep of community (8,27%)
  5. Handel en verhuur (7,11%)
"Bizarre kleurenkeuzes, slechte foto's, onvindbare links, bewegende beelden, GIFs... Deze elementen zagen we het vaakst passeren bij de genomineerden." - Hannes Coudenys, jurylid

Op zoek naar meer info over de actie en de jury? Klik dan hier!

 

Over Combell
Combell is al sinds 1999 betrouwbare one-stop partner voor hosting en groeide sindsdien uit tot absolute marktleider in hosting in de Benelux. Hosting is voor 100% hun core business. Het IT-bedrijf reikt ondernemers alle middelen aan om hun bedrijf online te brengen: van domeinnamen over mailboxen en tools om websites te bouwen tot kwaliteitsvolle webhosting. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in hostingoplossingen op maat van je onderneming. Ze begeleiden je IT-afdeling niet alleen in de hosting van je infrastructuur, maar ontfermen zich eveneens over de installatie, het onderhoud, de hard- en software, upgrades en de security. Zodat jij je kan concentreren op je core business.

Bij Combell krijg je 24/7 ondersteuning. In je eigen taal, door ervaren medewerkers. Daarnaast biedt Combell ijzersterke garanties op serviceniveaus. Kies voor kwaliteit dankzij de continue investeringen in kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid (uptime). Ze garanderen je een perfect werkende infrastructuur, die meegroeit met de behoeften van je onderneming.

 

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Axelle Fraeye - [email protected]

Maureen Richard - [email protected]

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium