Dankzij Skipr wordt mobiliteit een fluitje van een cent

Dankzij Skipr wordt mobiliteit een fluitje van een cent

Waarom zou je meerdere mobiliteitsapps gebruiken als je er slechts één nodig hebt om je route te plannen én te boeken? De Belgische mobiliteitsapp Skipr brengt gebruikers slim en vlot op hun bestemming door eigen, openbaar en gedeeld vervoer te combineren. Skipr brengt je overal waar je naartoe wil, zonder dat je hoeft te piekeren over de route of het snelste vervoersmiddel.

De app was sinds januari in bètaversie beschikbaar onder de naam Pikaway. Met de naamsverandering naar Skipr wordt ook de ambitie om het grote publiek aan te spreken openbaar gemaakt. De nieuwe naam ligt ook meer in lijn met de ambitie van Skipr om een dagelijkse copiloot te worden waar de gebruikers op kunnen rekenen.

All-inclusive mobiliteitsapp

Vanuit een stilstaande bus de fietsers voorbij zien zoeven, een treinverbinding niet halen omdat je geen taxi kon vinden, dat hele eind wandelen terwijl de elektrische steps je om de oren vliegen? Dit alles is verleden tijd met Skipr. De mobiliteitsapp laat je toe om te grasduinen in alle beschikbare combinaties en er de meest geschikte uit te kiezen. Schakel naadloos over van tram, trein en bus naar deelsteps over deelfietsen tot deelwagens, deelscooters en Uber.

Skipr stelt je niet enkel verschillende routes en vervoersmiddelen voor, je kan bepaalde diensten ook al rechtstreeks in de app boeken! Skipr wil tegen oktober in-app boeking mogelijk maken voor zo goed als alle aanbieders. Gedaan dus met eindeloos switchen tussen verschillende routeplanner- en mobiliteitsapps.

Real-time informatie zorgt voor vlottere routes

Bij het berekenen van de routes kan Skipr bogen op een niet aflatende stroom aan real-time informatie van verschillende aanbieders. Zo krijg je niet enkel de snelste route voorgeschoteld, dankzij de in-app reservatiemodule ben je ook meteen zeker van je zitje en kom je niet voor verrassingen te staan.

Nationaal beschikbaar met focus op Brussel en Antwerpen

Terwijl het volledige land doorkruisen met Skipr steeds kan via het openbaar vervoer of deelwagens zoals die van Poppy, vind je momenteel in Brussel en Antwerpen de grootste waaier aan (deel)mobiliteitsaanbieders.

“We merken dat steeds meer Brusselaars mobiliteit als een dienst beschouwen”, vertelt Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet (sp.a). “Afhankelijk van tijdstip en locatie, maar ook weersomstandigheden en kostprijs, wegen ze af op welke manier ze een verplaatsing het best maken. Steeds minder Brusselaars bezitten een eigen wagen omdat ze gebruik kunnen maken van gedeelde mobiliteitsdiensten. De app Skipr helpt ons om de juiste keuzes te maken voor onze verplaatsingen en om op een eenvoudige manier tickets te kopen en voertuigen te reserveren bij verschillende mobiliteitsdiensten.”

“Vanuit de Stad Antwerpen werken we voluit aan een ecosysteem voor mobiliteit om zo MaaS-platformen te ondersteunen”, zegt Antwerpse mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Burgers worden actief gestimuleerd om over te stappen van eigen autobezit naar slimme mobiliteitsoplossingen. Zo kunnen inwoners van Antwerpen vanaf 1 juli een korting van maximum €50 per maand krijgen op een MaaS-abonnement, indien ze hun wagen verkopen. Ik ben dus erg opgetogen met de toegevoegde waarde die Skipr levert aan ons mobiliteitsbeleid.”  

“Wij volgen de evoluties van deelmobiliteit nauw op per stad”, vertelt Mathieu de Lophem, CEO en medeoprichter van Skipr. “Hoe sneller de aanbieders hun diensten uitrollen in andere steden, hoe uitgebreider Skipr zal kunnen gebruikt worden.”

 

Over Skipr

Skipr is een mobiliteitsapp die je van eender waar naadloos naar je bestemming loodst via eender welke vervoerswijze. Skipr laat je toe om al je favoriete mobiliteitsdiensten te plannen én te boeken binnen eenzelfde app. De huidige mobiliteitspartners van Skipr zijn NMBS/SNCB, De Lijn, TEC, MIVB/STIB, Uber, Jump Bikes, Poppy, Villo, Vélo en Mobit; maar vele anderen worden momenteel geïntegreerd voor de Belgische markt, zoals “Circ - Formerly Flash” & “Scooty”. Aan het hoofd van het bedrijf staat Mathieu de Lophem (ex-Deliveroo), die twintig mensen onder zich heeft. Skipr wordt ondersteund door start-up studio Lab Box.

Kom meer te weten op www.skipr.co.

Download Skipr via deze link voor Android of iOS.

Contacteer ons
Alexis Bracke Walkie Talkie
Andrew Vassallo Walkie Talkie
Alexis Bracke Walkie Talkie
Andrew Vassallo Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium