Dagelijkse Kost lanceert keramische pannencollectie zonder schadelijke stoffen

Woensdag 13 december 2017 — Goede dagelijkse kost maak je met goede ingrediënten, toch? Klopt, maar de keuze van de pan is minstens zo belangrijk. Sta je er wel eens bij stil dat sommige antikleefpannen schadelijke stoffen kunnen vrijgeven? En dat er daarom wereldwijd een keramische revolutie aan de gang is in de keuken? Met de keramische antikleefpannen van Dagelijkse Kost zit je goed op alle vlakken.

Wie wil koken met gezond verstand, kiest voor keramisch

Logisch, want de gepatenteerde Thermolon™ keramische antikleeflaag is gemaakt op basis van zand, een natuurlijk materiaal. Zelfs als je pan per ongeluk oververhit komen er dus nooit schadelijke stoffen of dampen vrij. De Thermolon™ antikleeflaag is de enige keramische coating die intussen aan zijn vijfde generatie toe is. Hierdoor is ze nog duurzamer, nog veiliger, nog slimmer gezien. 

Traditionele antikleefpannen maken gebruik van PTFE, een synthetische stof die niet goed bestand is tegen hoge temperaturen. Wordt je pan warmer dan 240 °C, dan kan PTFE ontbinden, en kunnen er schadelijke gassen vrijkomen. Bovendien maakt men bij het aanbrengen van de PTFE-antikleeflaag gebruik van PFOA of varianten daarvan, schadelijke hulpstoffen die volgens recent wetenschappelijk onderzoek gelinkt kunnen worden aan diverse kankers. Geen goed idee als je jezelf en je omgeving gezond wil houden dus.

- Wim De Veirman, CEO van The Cookware Company, producent van de Dagelijkse Kost-pannen

Pannen die presteren als geen ander

Naast het veiligheidsaspect presteert de pan als geen ander. De coating geleidt de warmte snel en gelijkmatig, waardoor een korstje op je vlees of vis dus geen enkel probleem is. De volledige collectie Dagelijkse Kost-pannen zijn op elk fornuis bruikbaar, ook inductievuren. Klaar met koken? Dankzij de gladde coating is het kuiswerk ook snel achter de rug. Met de hand, of in de vaatwasser! 

Sahanpan 20cm: Iedereen is fan van deze handige sahan. Koken, serveren en smullen maar! Adviesprijs €29,99.
Stoofpan 24cm: Een kool, een peer of een compleet potje stoven? Deze keramische compagnon maakt er een koud kunstje van. Adviesprijs €54,99.
Braadpan 20cm: Klein maar fijn, meer moet dat niet zijn voor die pannenkoek bij het ontbijt of een croque uit het vuistje. Eenpersoonsplezier in panformaat. Adviesprijs €29,99.
Braadpan 24cm: Met deze keramische kameraad bak je ze bruin in een handomdraai. Voor twee personen met goeie goesting. Adviesprijs €39,99.
Braadpan 28cm: Familie of vrienden in de watten leggen lukt nog beter met deze keukenhulp in de buurt. Presteert altijd, zonder tegenpruttelen. Adviesprijs €44,99.