Cupple: kleinste ijssalon en generaties ijsambacht in je keuken
Gelateria-sensatie als culinaire afsluiter
Versgedraaid ijs is niet langer voorbehouden aan ijskraampjes of culinair hoogstaande restaurants. Belgische startup Cupple zet de gelateria-sensatie op je menu met een handige ijsmachine, kant-en-klare artisanale ijsmixes én een portie recepten ter inspiratie. Serveer als laatste gang een klassieker met een verrassende twist: de Dame Rouge. Of til je diner in no time naar een hoger niveau met de pittige Fire and Ice met als basis de verrukkelijke chocolade-ijsmix.
Crème glace in no time en zonder gedoe
Cupple innoveert met gebruiksgemak en artisanale ijsmixes. In de Cupple ijsmachine, of je eigen machine, draai je namelijk één of twee single-portie ijsjes, in dezelfde of verschillende smaken.
“Zo maken we het verschil met andere ijsmachines”, vertelt oprichter Frederik Van Isacker. “Daarin moet je vaak minstens 1 liter maken van dezelfde smaak. Met Cupple bereid je gewoon waar je zin in hebt, wanneer je dat wil, zonder een grote batch ijs te moeten maken.”
De Cupple ijsmachine is eenvoudig te gebruiken. Vul de herbruikbare cups met ijsmix, met één druk op de knop doet de machine de rest.
“In tien tot vijftien minuten is het ijs gekoeld en gedraaid tot de ideale textuur”, vertelt Frederik. De ijsmachine is bovendien makkelijk in onderhoud: alle onderdelen zijn vaatwasbestendig.
Wie thuis al een ijsmachine heeft staan, kan ook van de ijsmixes van Cupple genieten.
“Naast onze eigen ijsmachine, zijn de ijsmixes compatibel met de meeste ijsmachines op de markt,” zegt Frederik. “Dit hebben we uitvoerig getest en opgelijst.”
Voor mij een ‘Fire and Ice’ of een ‘Dame Rouge’ alstublieft
De ijsmixes van Cupple zijn er in 4 verschillende smaken: vanille, chocolade, mokka en fleur de lait (een authentieke mix van room, melk en suiker). Later dit jaar lanceert Cupple ook fruitsmaken zoals framboos, aardbei, mango, passievrucht en citroen. Loopt het (ijs)water je al in de mond? Dan hebben we nog enkele recepten te delen, waarin de ijsmixen de main ingredient zijn!
Fire and Ice
Dit belooft een pittige, sensationele afsluiter te zijn. Creëer op basis van de overheerlijke chocoladeroomijsmix een 'Fire and Ice’. Geïnspireerd op de Mexicaanse hot chocolate, vormen de smaken van chocolade en chilipoeder een verrassend lekker team.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 portie Cupple roomijsmix chocolade
- ¼ tl chilivlokken
- ¼ tl kaneelpoeder
- ½ bloedsinaasappel
Bereiding:
Bereid de ijsmix in je ijsmachine. Snijd de bloedsinaasappel in schijfjes. Verdeel de chilivlokken, het kaneelpoeder en de bloedsinaasappel over het ijs.
Dame Rouge
Deze twist op de klassieke Dame Blanche verdient een plek op je menu. Serveer de Cupple aardbeienijsmix met vers fruit en heerlijke, pure chocoladesaus.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 portie Cupple roomijsmix aardbei
- 50 ml melk
- ½ el suiker
- 50 g pure chocolade
- 4 verse aardbeien
- slagroom
Bereiding:
Bereid de ijsmix in je ijsmachine. Maak terwijl de chocoladesaus. Warm de melk op met de suiker en roer regelmatig, zodat de suiker oplost. Breek de chocolade in stukken en smelt ze op een zacht vuur in de melk. Blijf roeren tot je een egale chocoladesaus krijgt. Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in plakjes. Dresseer het aardbeienijs met de chocoladesaus, plakjes aardbei en een toefje slagroom. De chocoladesaus kun je warm of koud opdienen.
Praktische info
- Prijs machine: 595,00 euro
- Prijs ijsmix per doos 8 x 125 ml (single-portion flesjes): 23,50 euro
- Prijs ijsmix per doos 2 x 500 ml (4-portieflessen): 18 euro
- Exclusief te koop via cupple-ice.com
- Bezoek de Instagram via https://www.instagram.com/cupple.ice/
Cupple maakt zijn ijsmixes volgens een proces van High Pressure Processing (HPP) of hogedrukpasteurisatie.
“In tegenstelling tot de klassieke pasteurisatie- en sterilisatieprocessen, maakt HPP geen gebruik van hitte”, vertelt Frederik. “Zo optimaliseren we de bewaartijd en voedselveiligheid, en blijven de smaken en vitaminen bewaard.” Het resultaat: artisanale ijsmixes met pure smaken en een hoge voedingswaarde. Zonder chemische bewaarmiddelen, smaak- en kleurstoffen.
30 jaar ervaring in roomijs
Frederik Van Isacker is de oprichter van de ijsketens Australian Ice en Fred’s. In de jaren 1980 begon Frederik te experimenteren met de ijsmachine van zijn grootvader, wat hem er in 1989 toe bracht om zijn eerste ijswinkel aan de Belgische kust te openen. Vandaag is Australian Ice een van de meest geliefde ijsmerken in België, met 35 nationale locaties en tal van internationale franchisen.
Naast Belgisch pionier in ambachtelijk ijs is Frederik ook een echte familiemens. Die combinatie dreef hem om de pure smaken en zachte texturen van versgedraaid ijs te verwelkomen in de thuissfeer. Zo groeide het idee voor Cupple, een project waar hij enkele jaren intensief aan werkte in samenwerking met verschillende Belgische ontwikkelingspartners.
Meer over Frederik Van Isacker
Frederik is een oude rot in het vak. Zelf stampte hij in de jaren tachtig Australian Homemade Ice cream and Waffles uit de grond. Wie dacht dat dit een Australische keten was, is eraan voor de moeite. IJscrème en wafels van Belgische bodem is wat je er krijgt. Ondertussen opende hij tussen de Belgische kust en Durbuy maar liefst veertig zaken en ook de eerste stappen in het buitenland zijn gezet. Met Cupple Ice breidt hij verder aan zijn succesverhaal.
Wil je het toestel of de artisanale ijsmixen testen? Contacteer ons gerust.
Beelden in hoge resolutie kan je hier downloaden: https://press.talkie.be/en/dir/cupple