Culinaire doe-tips voor de zomer

De kaasmakerij van Passendale wordt 85 jaar en dat vieren we! Het Belgische kaasmerk organiseert deze zomer een aantal smakelijke interactieve workshops én een expo in het kaasmuseum. Verwen je smaakpapillen en duik in de wereld van foodpairing en kaas! Of je nu op stap bent met of zonder de kinderen deze zomer, deze culinaire ervaringen horen in je de agenda!  

Workshops kaas & bier pairing met  zytholoog Luc De Raedemaeker & kaasmeester Hans De Praeter

Luc De Raedemaeker is docent Bierkunde en wereldwijd gewaardeerd om zijn uitgebreide bierkennis en kritische geest. Hij weet als geen ander kaas en bier te rijmen. Zijn passie voor foodpairing vertaalt hij in een demonstratie van hoe je de ultieme smaakbeleving tussen deze twee culinaire werelden creëert.  Hans De Praeter is kaasmeester bij de kaasmakerij van Passendale, een  doorwinterd expert op gebied van kaasambacht.

Wanneer: vrijdag 8/9 van 19.00u - 21.30u
Waar: Kaasmuseum “De Oude Kaasmakerij”,Graventafelstraat 48 A, 8980 Passendale

Wanneer: zaterdag 16/9 van 19.00u - 21.30u
Waar: Doe-museum 'Grom', Midzelen 25a
2860 Sint-Katelijne-Waver

Prijs: 27 euro per persoon
Inschrijven kan je hier.

Workshop kaasjuf of kaasmeester

Tja, hoe wordt die lekkere kaas nu eigenlijk gemaakt? Tijdens deze leuke workshop onthult een kaasmeester alle geheimen van het eeuwenoude kaasmaakproces én de kids mogen zelf een handje toesteken. Na een interactieve zoektocht doorheen het Oude Kaasmuseum is de zelfgemaakte kaas klaar en krijgt iedereen een kaasmakersdiploma van kaasjuf of kaasmeester. Proeven is uiteraard ook inbegrepen!

Ouders kunnen intussen heerlijk ontspannen op het terras van de brasserie "De Oude Kaasmakerij"

Wanneer: elke dag van de grote vakantie van 14.00u - 16.00 u
Waar: Kaasmuseum "De Oude Kaasmakerij", 's Graventafelstraat 48a, 8980 Passendale

Prijs: 7 euro per persoon. 
​Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Inschrijven via info@deoudekaasmakerij.be 

Workshop broodjes bakken en kaas maken

Tijdens deze doe-namiddag kruipen kinderen in de huid van een bakker en kaasmeester. Ze bakken drie speciale broodjes en pairen die aan drie verschillende kazen. Trek jullie bakkerskostuum aan en kom meebakken!

Wanneer: woensdag 23/8 en 13/9 telkens van 14.00u - 16.00 u
Waar: Kaasmuseum "De Oude Kaasmakerij", 's Graventafelstraat 48a, 8980 Passendale 

Prijs: 7 euro per persoon. 
​Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Inschrijven via info@deoudekaasmakerij.be 

Expo 85 jaar "Oude Kaasmakerij" van Passendale 

Op vrijdag 30 juni opent een unieke tentoonstelling met ongezien beeldmateriaal, een retrocinema en authentieke heemkundige objecten uit het kaasverleden. Je wordt er verrast met 85 jaar geschiedenis, vakmanschap, weetjes en anekdotes over de kaasmakerij van Passendale en zijn gepassioneerde medewerkers. 

Waar: Kaasmuseum “De Oude Kaasmakerij”,Graventafelstraat 48 A, 8980 Passendale
Wanneer: van vrijdag 30 juni t.e.m. donderdag 30 november 

Tijdens schoolvakanties 7 op 7 open. September, oktober & november : woensdag t.e.m. vrijdag: 10.00u tot 17.00u. Op zaterdag en zondag: 14.00u – 18.00u

Meer info vind je hier

Prijs: 6 euro per persoon
Inschrijven via info@deoudekaasmakerij.be

 

Voor meer info kan je terecht bij:
Sara De Bruyne
sara@talkie.be
+32 491 370 393

Over Savencia
De kaasmakerij van Passendale ontwikkelt en produceert Belgische harde kazen. Sinds 1932 is de kaasmakerij van Passendale er altijd in geslaagd zijn authenticiteit te behouden door de originele recepten en de natuurlijke methodes van rijping, die van oudsher gebruikt worden, steeds te respecteren. Daarnaast gebruikt de kaasmakerij ook steeds 100% Belgische melk. De Kaasmakerij Passendale behoort tot Savencia Fromage & Dairy, een onafhankelijk familiebedrijf, gericht op specialiteiten met een toegevoegde waarde. Savencia Fromage & Dairy stelt meer dan 19.000 mensen te werk in 29 landen en heeft een zakencijfer van €4,6 MIA. In hun merkenportefeuille heeft Savencia Fromage & Dairy een groot aantal kaasspecialiteiten zoals o.a. Passendale, Père Joseph, Caprice des Dieux, Chavroux, Chaumes, Le Rustique en St. Moret. Voor meer informatie kan u terecht op www.savencia-fromagedairy.com.

Contacteer ons
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium