Cowboy rekruteert Belgische Sunrise-oprichter Jeremy Le Van als VP Product

De Belgische e-bike start-up Cowboy versterkt hun team met de aanwerving van Jeremy Le Van als VP Product. De Belg zal het Cowboy team in september vervoegen.

Hij is er verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software binnen het bedrijf, en kan kan buigen op uitgebreide ervaring binnen zowel softwareontwikkeling als software-ontwerp. Hij was in het verleden een belangrijke spil in de sterke uitbouw van Foursquare, en richtte mee de populaire kalenderapplicatie Sunrise op. In 2015 verkocht Le Van Sunrise aan Microsoft, waar hij in de drie jaren die volgden aan de slag was als Design Director. 

“Ik ben ongelooflijk enthousiast om het Cowboy team te vervoegen en mijn inzichten te delen over hoe we de markt van slimme elektrische fietsen nog aantrekkelijker kunnen maken voor de mobile first generatie”, aldus Jeremy Le Van

“Klanten willen niet enkel een mooi ontwerp, ze willen producten die het leven makkelijker maken en die zich naadloos laten integreren in onze digitale levensstijl. Cowboy is hier een perfect voorbeeld van, en ik ben erg benieuwd om zien hoe het product verder zal evolueren.”

CEO en medeoprichter van Cowboy Adrien Roose: “Als start-up zijn we blij en dankbaar om Jeremy en zijn uitgebreide ervaring te mogen verwelkomen. Hij zal een nieuwe dynamiek toevoegen aan het team en ons toelaten om nog sneller en verder te innoveren op vlak van software, wat de fietservaring voor onze klanten nog verder zal verbeteren.”

Cowboy werd opgericht in 2017 en heeft tijdens hun Series A investeringsronde in de herfst van 2018 10 miljoen euro opgehaald bij internationale investeerders zoals Index Ventures, Tiger Global en Hardware Club. Vorig jaar verkocht Cowboy hun beschikbare fietsen in recordtempo uit in België. Vandaag verkoopt Cowboy hun elektrische fietsen in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Oostenrijk, en zijn er plannen om uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Contacteer ons
Alexis Bracke
Quentin Glodé
Alexis Bracke
Quentin Glodé
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium