Comfortfood in een culinair jasje

Comfortfood in een culinair jasje

BAVET en sterrenchef Nick Bril pakken uit met exclusieve collab

Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck

Story image

17 restaurants, 11 steden, 1 spaghetti. Het fast-casual concept van BAVET is eenvoudig: mensen samenbrengen om te genieten van een bord Belgische spaghetti in een ongedwongen sfeer met de juiste portie humor en een vleugje rock’n roll. Onder de leuze “going the extra mile for saucy experiences” voegt BAVET vanaf 15 juni een nieuwe spaghetti toe aan hun menu. Eentje met sterallures!


Wie aan Belgische spaghetti denkt, komt al snel uit bij de keuken van hun (groot)moeder of BAVET! Het spaghetti concept dat in 2015 het levenslicht zag, is inmiddels uitgegroeid tot een collectie van 16 restaurants in België en zelfs één bij onze Noorderburen in Maastricht. Spaghetti is slechts één van de factoren die BAVET maakt tot wat het vandaag is. Er wordt volop ingezet op beleving - saucy experiences - die van BAVET een echte community maakt.  

De rode saus doorheen BAVET zal altijd spaghetti zijn, liefst van al met een verrassende twist. Daarom besloot BAVET om hun menu wat extra pit te geven met een gloednieuwe dish: een spaghetti in samenwerking met niemand minder dan Zeeuws-Vlaamse sterrenchef Nick Bril (The Jane**). Deze tijdelijke special zal vanaf woensdag 15 juni beschikbaar zijn in alle BAVET vestigingen.

“Ik heb al veel bereikt, en al heel veel meegemaakt, maar er was nog 1 unfinished business. Een spaghetti maken in samenwerking met BAVET, die eens helemaal niets had te maken met dure prijzen en stijf gedoe. Een goede spaghetti, en liefst eentje die je eet met een bavet. De “Legends of the smoked”. Kwalitatieve producten in een jasje dat het een gerecht maakt voor iedereen. No stars, just maximum pleasure!” - Nick Bril, eigenaar van restaurant The Jane**.

De spaghetti wordt onder de naam “Legends of the smoked ft. Nick Bril & Hendrik Dierendonck" voorgesteld. Het is een eerbetoon aan gerookte pastrami - waarvoor Nick een beroep doet op vleesspeciaalzaak Dierendonck - met romige burrata, rucola, peperoncino, krokante croutons en een vleugje basilicum. Gebracht door de enige echte Nick Bril en BAVET. 

Story image

Het is de eerste keer dat BAVET een samenwerking aangaat met een externe chef voor de co-creatie van een spaghetti. Peter Van Praet, founder en concept guardian van BAVET, is dan ook ontzettend trots op de realisatie: Nick Bril en BAVET stralen beiden een rock’n roll vibe uit en dat is ook wat we met dit partnership willen bereiken. Een verrassend gedurfde spaghetti, vol kwaliteitsproducten, gebracht in de welbekende ongedwongen sfeer van een BAVET-restaurant. Dat dit gerecht in co-creatie werd gebracht met Nick Bril, een sterrenchef, die eveneens gelooft in ons verhaal, is een droom die uit komt! Een mooie kers op de taart op ons bestaande menu van spaghetti’s.”

Naast The Holy Grail, The Billy Bunter of OMG They Killed Kenny?!! kan je vanaf woensdag 15 juni, uitsluitend in de BAVET-restaurants (eat-in only), de tijdelijke special op het menu vinden. Voor elke verkochte spaghetti zal een deel van de opbrengst aan het goede doel Kom op tegen Kanker worden geschonken.

Download hier de beelden in hoge resolutie


Over BAVET

In 2015 werd BAVET tot het leven geroepen door oprichter en concept guardian Peter Van Praet. Bavet is een collectie restaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren, dit door middel van heerlijk op smaak gebrachte spaghetti. Elk BAVET restaurant onderscheidt zich door door een specifieke eigenheid en is telkens ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de omgeving. Het concept 'Made For Friends' weerspiegelt zich in een doorgedreven beleving en community building  in elk restaurant met een vintage rock 'n roll vibe.

Bavet is aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Luik, Maastricht, Mechelen & Kortrijk. In Antwerpen heeft Bavet twee vestigingen, in Gent en Brussel zijn er drie BAVET restaurants. 

Meer informatie op Bavet.eubavetsuperet.beFacebook en Instagram


Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen, aarzel niet om contact op te nemen met: 

Daphné Bonami l [email protected] l 0476 52 54 62

Zoë Nassel l [email protected] l 0496 70 09 01

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium