COMBEKK verklaart het barbecueseizoen voor geopend!

COMBEKK verklaart het barbecueseizoen voor geopend!

Een stoer design dat 100% vervaardigd is uit gerecycled ijzer, ontdek nu de meest futureproof pannen van COMBEKK! Laat je innerlijke chef bijstaan en bereid je zomers driegangenmenu in de pannenset van het Nederlandse merk. Maak in een handomdraai een groentepannenkoek als voorgerecht klaar in een ALU-Y pan, of bereid je mosselen op de barbecue - het kan in de iconische Sous-Chef Dutch Oven! Rond af met een appeltaart in de Double Handle.

COMBEKK biedt een hoogkwalitatief assortiment aan keukengerei aan, gemaakt uit gerecyclede materialen, en de pannen staan nog eens mooi op het fornuis ook!

COMBEKK: 100% stoer, 100% gerecycled

Het merk, ontstaan in 2015, staat garant voor duurzame pannen en keukengerei van de allerbeste kwaliteit. COMBEKK maakt producten voor de professionele chef én de thuiskok! De items zijn altijd gemaakt van gerecyclede materialen. Gehuld in een stoer en herkenbaar jasje zijn de COMBEKK-pannen ook ideaal voor iedere designliefhebber.

Mark Suurbier, oprichter van COMBEKK gaat geen uitdaging uit de weg als het gaat over zijn zoektocht naar de beste materialen: “Het is soms lastig nieuwe materialen te introduceren, omdat er nog geen garantiebewijzen bestaan voor gerecyclede producten in de pannenindustrie. Dus hebben we ons eigen ‘recycle’-garantiebewijs ontwikkeld. Hierdoor weten we zeker dat de materialen van hoge kwaliteit én 100% gerecycled zijn.”

 

Sterk staaltje ijzer

De meest geliefde collectie is misschien wel de gietijzeren Sous-Chef-reeks met de twee must-haves Dutch Oven en Double Handle, gemaakt uit 100% gerecycled ijzer en voorzien van een sterke emaillen coating. Pannen voor het leven dus.

Zowel de robuuste Dutch Oven als de Double Handle kenmerken zich als echte alleskunners, ideaal voor op de barbecue, smoren, braden of welke manier van koken dan ook, maar blinken vooral uit in slowcooking. Zet je gerecht op een laag vuur, of op de barbecue en laat de Dutch Oven of Double Handle de rest doen! In de Double Handle maak je eenpansgerechten en ovengerechten klaar zoals heerlijke taart of een smeuïge risotto! De set is geschikt voor elke warmtebron (inductie en gas) en het deksel van de bijpassende Dutch Oven past ook op de Double Handle. Een ideale gietijzeren set die levenslang meegaat.

De SUS-Y pan verzekert de beste cuisson voor je steak. De 6mm dikke bodem garandeert een perfecte warmteverdeling waardoor bakken en braden moeiteloos verlopen, of je nu op een inductie- of gasvuur kookt. De ideale antikleefpan is dan weer de ALU-Y pan. Perfect voor een groenteomelet, een gepaneerd visje of pannenkoeken! In het kort: gerechten die dreigen te mislukken als je geen goeie antikleefbodem hebt. Werkelijk de droom van elke kok. De aluminiumpannen zijn vervaardigd uit gerecycled materiaal en hebben een professionele, natuurlijke keramische coating PFAS en BPA-vrij.   

 

Dutch Oven 24cm en 28cm - vanaf € 119 (afhankelijk van afmeting). Verkrijgbaar bij Carrefour, Fnac, Vandenborre en Krefel.

Sous-Chef Double Handle 24cm en 28cm - vanaf € 75 (afhankelijk van afmeting). Verkrijgbaar bij Carrefour, Fnac, Vandenborre en Krefel.

ALU-Y Fry Pan 20cm, 24cm, 28cm, 32cm - vanaf € 39 (afhankelijk van afmeting). Verkrijgbaar bij  Carrefour, Fnac, Vandenborre en Krefel

SUS-Y Fry Pan 20cm, 24cm, 28cm, 32cm - vanaf € 39 (afhankelijk van afmeting). V erkrijgbaar bij Carrefour, Fnac, Vandenborre en Krefel


 

Mosselen op de barbecue, COMBEKK style

We kijken al volop uit naar het mosselseizoen. Deze bereiding gaat op open vuur of op de barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 kilogram verse mosselen
  • 1 glas witte wijn
  • 400 gram Provençaalse groenten fijngesneden
  • 1 prei
  • 1 rode peper in ringen gesneden
  • Provençaalse kruiden naar wens
  • Peterselie voor de afwerking

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan en zorg voor een goed vuurtje.

  1. Neem de mosselen en stop ze in de Dutch Oven.
  2. Voeg de Provençaalse groenten, de prei en kruiden toe, een glas witte wijn en de rode peper toe. Doe het deksel op de pan en zet op het vuur.
  3. Houd in de gaten hoe lang de mosselen op het vuur moeten, want het ene vuur is het andere niet. +/- 5-10 minuten zou al genoeg kunnen zijn!
  4. Eens alle schelpen open zijn: aan tafel! Serveer met stokbrood, een glas witte wijn of een biertje.

Bon appétit!

 

Ratatouille op Combekks wijze!

Het klassieke Franse gerecht kent vele vormen en kan in een Combekk-pan met zijn iconisch design ‘gewoon op tafel’ gezet worden.

 

Ingrediënten:

  • 3 rode uien

  • 2 grote aubergines

  • 2 courgettes

  • 2 winterpenen

  • 4 tomaten

  • Verse tijm

  • 1 blik Italiaanse tomatenpulp

  • 2 tenen knoflook

  • 1,5 el tomatenpuree

  • Olijfolie

  • Additionele kruiden: paprikapoeder, chilipoeder (naar wens), gedroogd tijm

  • Optioneel: een scheutje witte of rode wijn

 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd alle groenten in even dunne plakken en sorteer ze (leg ze voorzichtig neer) per groentesoort.

  1. Zet een sauspan op het vuur met een scheutje olijfolie en een halve rode ui versnipperd. Voeg de tomatenpuree toe en paprikapoeder (1tl), chilipoeder (naar wens) en een flinke scheut gedroogd tijm. Even goed roeren en aan laten fruiten gedurende ongeveer 2-3 minuten.
  2. Voeg de Italiaanse tomatenpulp toe en eventueel een scheutje rode of witte wijn. Laat  3-5 minuten op een zacht vuur staan.
  3. Vet de Dutch Oven met olijfolie en vul met de gesneden groenten en houd dezelfde volgorde aan.
  4. Giet de ‘saus’ uit de sauspan in het midden van de Dutch Oven en leg verse takken tijm op.
  5. Doe de pan met deksel in de voorverwarmde oven. Laat minimaal een half uur met de deksel in de oven staan. Verwijder hierna eventueel de deksel (om wat vocht te verliezen) en laat nog 20 minuten garen.

Lekker met een stukje vlees, vis en/of rijst, breekbrood, pasta. Geniet van dit heerlijke groentegerecht!

 

 

Over Combekk Sustainable Cookware

De allereerste Combekk Dutch Oven collectie kwam in 2015 op de markt. Deze pannen werden gemaakt van oude Nederlandse spoorrails, een oer-Hollands merk dus. Combekk kenmerkt zich door hoge kwaliteit, gerecycled materiaal en Dutch Design. Inmiddels hebben ze niet alleen gerecycled gietijzer van spoorrails, oude fietsen, afval en nog meer. In de afgelopen jaren is er veel geëxperimenteerd met nieuwe materialen, zo kon Combekk de afgelopen jaren gerecycled aluminium, rvs, papier, en nog meer aan de collectie pannen toevoegen. Alle pannen worden getest door topchefs over heel de wereld. Elke pan heeft de goedkeuring nodig van een chef, voordat deze geproduceerd wordt. Zo waarborgt Combekk te allen tijde de kwaliteit. De komende jaren wil Combekk verder doorgroeien om nog meer impact te maken met duurzaam kookgerei. 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium