Circulaire economie:

Circulaire economie:

GROHE breidt Cradle to Cradle Certified® portfolio uit met duurzame producten

  • Met zijn Cradle to Cradle Certified® productportfolio werkt GROHE aan een circulaire waardeketen die verandering wil teweegbrengen in een intensieve industrie.
  • Het Cradle to Cradle Certified® assortiment van GROHE wordt uitgebreid met twee nieuwe certificeringen, wat inhoudt dat de onderdelen van een product aan het einde van hun levenscyclus kunnen worden hergebruikt.
  • Het duurzame assortiment krijgt er onder andere filters voor het GROHE Blue watersysteem en de Tempesta handdouche bij.

Hoewel het principe van de circulaire economie steeds meer bijval krijgt, verlopen de meeste economische processen nog steeds lineair: grondstoffen worden gewonnen om producten te vervaardigen die na gebruik op de afvalberg belanden. Vaak komen ze niet opnieuw in de waardeketen terecht. Bovendien raken op die manier de hulpbronnen van onze planeet uitgeput én wordt het milieu vervuild. De bouwsector verbruikt zowat 50 % van alle materialen[1] die in de wereld worden gewonnen. Daarom staat deze branche samen met de beleidsmakers voor een gigantische uitdaging: in de hele waardeketen zijn innovatieve en toekomstbestendige oplossingen nodig.

Story image

Een van de opties is het Cradle to Cradle® designconcept dat GROHE, een toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukenuitrustingen, toepast op zijn productportfolio. Dankzij de Cradle to Cradle Certified® (C2C Certified) producten ontstaat circulaire waarde en wordt het overmatige gebruik van hulpbronnen tot een minimum beperkt, omdat de materialen in de recyclageketen terechtkomen. De onafhankelijk geteste en gecertificeerde C2C Certified producten vormen een cruciale stap op de weg naar een duurzame toekomst, zowel voor de hele bouwsector als voor individuele consumenten.

Wat deze producten zo bijzonder maakt, is het feit dat ze zo worden ontworpen en vervaardigd dat hun onderdelen aan het einde van hun levensduur te hergebruiken zijn voor nieuwe producten. Dat tovert het lineaire proces van waardecreatie om tot een circulair proces. In 2021 lanceerde GROHE vier Cradle to Cradle Certified® Gold producten voor consumenten en de hele bouwsector, die daardoor voor het eerst circulaire producten kunnen gebruiken in de badkamer en de rest van het huis. De volgende stap is nu het C2C Certified portfolio met bestsellers van GROHE uitbreiden met nog meer producten die een duurzame, ecologische en milieubewuste levensstijl promoten.

Story image

Dankzij de nieuwe Bronze certificering van de GROHE Tempesta handdouche met twee straalsoorten en de GROHE Blue filters van leverancier BWT omvat het Cradle to Cradle Certified® aanbod van GROHE nu zes duurzame oplossingen. Door de C2C certificering voor de GROHE Blue filters krijgt het watersysteem – waarmee men gekoeld, gefilterd, koolzuurhoudend water rechtstreeks van de kraan kan drinken in plaats van plastic flessen te kopen – er nog een duurzaamheidslabel bij. Tijdens de levenscyclus van de filters zamelt GROHE de gebruikte exemplaren in en geeft ze door aan BWT, dat 99 % van de materialen recycleert.

Story image
“De al zo beperkte hulpbronnen van onze planeet staan onder druk en slinken steeds verder. We moeten dus allemaal samen iets veranderen. Dankzij de uitbreiding van ons Cradle to Cradle Certified® productportfolio slagen we er geleidelijk in om de volgende logische stap te zetten om het enorme potentieel van de circulaire economie te benutten. In ons steeds grotere C2C Certified assortiment vinden klanten alles wat ze nodig hebben om gemakkelijk milieuvriendelijke beslissingen te nemen zonder toegevingen te doen op het vlak van comfort of design. De volgende stap zal leiden tot duurzame gebouwen en zal planners en architecten helpen om een bijdrage te leveren aan groene scoresystemen”, zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

1 https://single-market-economy.ec.europa.eu/industry/sustainability/buildings-and-construction_en

Cradle to Cradle Certified® is een geregistreerd handelsmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.


Download hier de beelden in hoge resolutie

Meer informatie over de stappen die GROHE zet voor een duurzame toekomst vindt u op ons digitale platform GROHE X.

 

Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium