Chivas lanceert de vijfde editie van zijn internationale wedstrijd voor sociaal ondernemerschap en voorziet 1 miljoen dollar voor start-ups die de wereld willen verbeteren

Chivas lanceert de vijfde editie van zijn internationale wedstrijd voor sociaal ondernemerschap en voorziet 1 miljoen dollar voor start-ups die de wereld willen verbeteren

Belgische sociale ondernemers hebben nog tot 31 oktober de kans om deel te nemen aan Chivas Venture 2019

Chivas Venture is een internationale wedstrijd in het leven geroepen om de volgende generatie ondernemers die de wereld positief willen veranderen een duwtje in de rug te geven. Sinds 2014 hebben er reeds 6000 sociale ondernemers meegedongen naar een deel van de jaarlijkse prijzenpot van een miljoen dollar. Voor het derde opeenvolgende jaar kunnen ook Belgische sociale ondernemers deelnemen. De inschrijvingen voor de editie 2019 lopen tot 31 oktober 2018.

Belgische finale vindt eerste keer plaats tijdens ‘New Ideals’ evenement in Brussel

Per land of regio strijden de meest talentvolle start-ups om een plek te veroveren in de internationale finale in mei 2019 in Amsterdam. In België vindt op 13 november een coaching day plaats, waar de vijf meestbelovende Belgische kandidaten individuele begeleiding krijgen van experten in het veld, mede georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek. Tijdens enkele workshops worden vaak terugkerende problematieken behandeld die sociale ondernemers te wachten staan. De vijf kandidaten pitchen op 20 november hun project voor een jury van gerenommeerde Belgische ondernemers, waaronder Kaat PeetersManaging Director van de Sociale InnovatieFabriek.

Deze lokale finale vindt plaats tijdens het New Ideals evenement in The Egg in Brussel, het belangrijkste jaarlijkse netwerkevent rond innovatie en sociaal ondernemerschap, georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek.

Kaat Peeters, Managing Director bij de Sociale InnovatieFabriek, licht toe: “We hebben met Chivas Venture de handen in elkaar geslaan omdat we overtuigd zijn dat het de deelnemende sociale ondernemers zal toelaten meer impact te hebben op het Belgische, en hopelijk ook het wereldwijd spectrum van maatschappelijke problemen.”

Jury van gerenommeerde Belgische ondernemers

Tijdens de Belgische finale worden de verschillende projecten voorgelegd aan een jury van gerenommeerde ondernemers en de Belgische Chivas Venture-finalist van de laatste editie:

 • Koen Van Pottelbergh (Belgische finalist 2018 Adaptive Eyeworks)
 • Manu Beers (mede-oprichter Tomorrowland)
 • Joris Beckers (sustainabilityverantwoordelijke Tomorrowland)
 • Kaat Peters (Managing Director bij de Sociale InnovatieFabriek)

De winnaar van de Belgische finale kan alvast rekenen op een financiële boost van €10.000 vanuit het lokale Belgische fonds van Chivas Venture.

Belgische winnaar aan Oxford University klaargestoomd voor internationale finale

De jury kiest één winnaar, die tijdens de lente van 2019 verder klaargestoomd wordt via een exclusief ‘Accelerator Programma’ in het Skoll Centre for Social Entrepreneurship aan de prestigieuze Universiteit van Oxford.

In april 2019 bepaalt het brede publiek via een internationale online stemming hoe de eerste schijf van $100.000 verdeeld wordt onder hun favoriete projecten, waarna in mei 2019 de zoektocht naar de meestbelovende social entrepreneur culmineert in de grote finale van Chivas Venture in Amsterdam. Hier wordt de resterende $900.000 onder de finalisten verdeeld.

Het is duidelijk dat ook de deelnemende bedrijven enkel beter worden van hun deelname aan Chivas Venture, als blijkt dat:

 • het aantal voltijdse medewerkers bij de bedrijven van de finalisten tussen 2015 en 2017 steeg met 162%
 • ​het aantal klanten van alle finalisten samen tussen 2015 en 2017 met 184% is toegenomen
 • de gecombineerde netto omzet van de bedrijven van de finalisten in de periode 2015 – 2017 bijna verdriedubbeld werd
 • 95% van de finalisten vindt dat Chivas Venture hen geholpen heeft om hun competenties inzake sociaal ondernemerschap te verbeteren
 • driekwart van hen plant om in de toekomst samen te werken met andere finalisten die ze tijdens de wedstrijd hebben ontmoet.
   

Koen Van Pottelbergh, winnaar van de tweede BeLux editie bevestigt: “Chivas Venture heeft voor ons zoveel deuren geopend. Plots werd mijn netwerk fors uitgebreid, kon ik rekenen op nieuwe partners en steun en raad van ondernemers van over de hele wereld.”

 

Inschrijven voor Chivas Venture 2019 kan tot 31 oktober 2019 via https://www.chivas.com/the-venture. Daar vind je ook alle informatie over de wereldwijde impact van de wedstrijd. 
Meer info over het New Ideals evenement van de Sociale InnovatieFabriek op www.newideals.be .

#ChivasVenture
Twitter: @ChivasVenture

 

Contacteer ons
Walkie Talkie Sara De Bruyne, Walkie Talkie NV
Walkie Talkie Sara De Bruyne, Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium