Caviar zoekt onbekend jong Belgisch acteertalent voor nieuwe langspeelfilm Rosie & Moussa

Vrijdag 30 september 2016 — De hartverwarmende verhalenreeks ‘Rosie en Moussa’ van Vlaamse schrijver Michael De Cock wordt volgend jaar verfilmd door Belgisch productiehuis Caviar in samenwerking met Ketnet. Na de succesvolle verfilming van het boek Black speelt de Belgische hoofdstad opnieuw een prominente rol in een Caviar-productie. En ook deze keer wil het productiehuis samenwerken met jong en onbekend Brussels acteertalent.

 

'Dag,’ zegt Moussa. ‘Ik ben Moussa… En jij? Wie ben jij?’
Twee grote ogen kijken Rosie vragend aan.
‘Jij bent nieuw,’ zegt hij voor Rosie iets kan zeggen.
‘Helemaal niet,’ zegt Rosie. ‘Ik ben Rosie.'

Rosie & Moussa schetst een intiem maar vooral geestig portret van twee buurtkinderen met een verschillende etnische achtergrond. Dat multiculturele aspect is voor iedereen overduidelijk behalve voor de jonge vrienden zelf. Een verhaal vol naïeve humor, kinderlijke nieuwsgierigheid en pure vriendschap waar de objectieve schoonheid van ‘kind zijn’ in een grootstad centraal staat. Dorothée van den Berghe, eerder bekend van de films Meisje en My Queen Karo, neemt de regie op zich.

Voor deze langspeelfilm zoekt Caviar nog twee kinderen tussen 8 en 11 jaar om in de huid van de jonge hoofdrolspelers te kruipen: een Vlaams meisje en een jongen met Marokkaanse roots. Acteerervaring is niet vereist, een neus voor avontuur en lekker veel lef dan weer wel.

Er wordt ook nauw samengewerkt met verenigingen en scholen in Molenbeek en Brussel. Samen met hen worden er workshops georganiseerd om de kinderen al spelenderwijs te casten. De castingdagen vinden plaats in oktober en november. Wie wil deelnemen stuurt best een mailtje naar rosieenmoussa@gmail.com. 

Voor meer info, beelden of interviews gelieve contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

 

Cover van Rosie en Moussa
Rosie en Moussa