Caviar zoekt onbekend jong Belgisch acteertalent voor nieuwe langspeelfilm Rosie & Moussa

De hartverwarmende verhalenreeks ‘Rosie en Moussa’ van Vlaamse schrijver Michael De Cock wordt volgend jaar verfilmd door Belgisch productiehuis Caviar in samenwerking met Ketnet. Na de succesvolle verfilming van het boek Black speelt de Belgische hoofdstad opnieuw een prominente rol in een Caviar-productie. En ook deze keer wil het productiehuis samenwerken met jong en onbekend Brussels acteertalent.

 

'Dag,’ zegt Moussa. ‘Ik ben Moussa… En jij? Wie ben jij?’
Twee grote ogen kijken Rosie vragend aan.
‘Jij bent nieuw,’ zegt hij voor Rosie iets kan zeggen.
‘Helemaal niet,’ zegt Rosie. ‘Ik ben Rosie.'

Rosie & Moussa schetst een intiem maar vooral geestig portret van twee buurtkinderen met een verschillende etnische achtergrond. Dat multiculturele aspect is voor iedereen overduidelijk behalve voor de jonge vrienden zelf. Een verhaal vol naïeve humor, kinderlijke nieuwsgierigheid en pure vriendschap waar de objectieve schoonheid van ‘kind zijn’ in een grootstad centraal staat. Dorothée van den Berghe, eerder bekend van de films Meisje en My Queen Karo, neemt de regie op zich.

Voor deze langspeelfilm zoekt Caviar nog twee kinderen tussen 8 en 11 jaar om in de huid van de jonge hoofdrolspelers te kruipen: een Vlaams meisje en een jongen met Marokkaanse roots. Acteerervaring is niet vereist, een neus voor avontuur en lekker veel lef dan weer wel.

Er wordt ook nauw samengewerkt met verenigingen en scholen in Molenbeek en Brussel. Samen met hen worden er workshops georganiseerd om de kinderen al spelenderwijs te casten. De castingdagen vinden plaats in oktober en november. Wie wil deelnemen stuurt best een mailtje naar rosieenmoussa@gmail.com. 

Voor meer info, beelden of interviews gelieve contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium