Casteelken viert 100 jaar Castiglioni

Casteelken viert 100 jaar Castiglioni

De tijdloze ontwerpen van gevierd designer Achille Castiglioni zijn doordrongen van inventiviteit, humor en speelse creativiteit. De meester van het Italiaans design zou dit jaar honderd geworden zijn en zijn rijke carrière in architectuur en design blijft een bron van inspiratie. Meubelzaak Casteelken brengt dit najaar hulde aan Castiglioni met een expo en unieke talk van zijn dochter Giovanna.  

Achille Castiglioni was een van de trekkers van een ware Italiaanse renaissance in design na WOII. Samen met zijn broer Pier Giacomo startte hij zijn studio in Milaan in 1944. Zijn achtergrond in architectuur maakte van hem een inventieve designer die vaak geïnspireerd werd door een authentieke maar humoristische kijk op alledaagse items. Dit was de man die een tractorzitje omtoverde tot een designkruk of die een gat maakte in de nu zo bekende marmeren voet van de Arco-lamp zodat deze makkelijk te verplaatsen was als je er een bezem door stak.  

Talk dochter Giovanna Castiglioni
Casteelken laat dit jubileum uiteraard niet zomaar passeren en nodigde zijn dochter Giovanna Castiglioni uit voor een unieke talk op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober in hun zaak in Rumbeke. Giovanna, vice president van de Fondazione Castiglioni, spreekt er over zijn werk met de kennis en enthousiasme die alleen een dochter kan overbrengen. Haar missie? Zijn naam levend houden en zijn ontwerpen in productie.  

Expo 100 jaar Castiglioni
Daarnaast organiseert Casteelken van 19 oktober tot 30 november een expo met een uitgekiende selectie van iconische Castiglioni-stukken, aangevuld met een fototentoonstelling. 

Het gros van de Achille Castiglioni's designs is tijdloos, origineel, functioneel en wordt tot op vandaag nog geproduceerd. Onderstaande selectie Castiglioni-items voor toonaangevende Italiaanse huizen Flos, Alessi, Zanotta en De Padova zijn verkrijgbaar bij Casteelken. Je kan de selectie van iconische designs hier bekijken.

Praktisch

26 oktober 2018 - Talk met dochter Giovanna Castiglioni - voor professionelen & pers
9 oktober tot 30 november 2018 - Expo en fototentoonstelling Achille Castiglioni
Beide in de St. Petrus & Paulusstraat 2 - 8800 Rumbeke (Roeselare)

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium