Campina kiest Nina Derwael als ambassadrice

Campina kiest Nina Derwael als ambassadrice

FrieslandCampina gaat een nauwe samenwerking aan met turnfenomeen Nina Derwael. De kersvers drievoudig Sportvrouw van het Jaar zal drie jaar lang het gezicht worden van Campina. Campina brengt onder andere Belgische weidemelk, verse kazen, room en yoghurt op de markt.

Amper 21 jaar is Nina Derwael, maar de Truiense heeft nu al een cv om van te duizelen. Na goud op het wereldkampioenschap turnen op de brug met ongelijke leggers in 2018 en 2019, schreef ze afgelopen jaar op de Olympische Zomerspelen in Tokio Belgische turngeschiedenis met een gouden medaille in diezelfde discipline. Om nog maar te zwijgen van haar drie bekroningen tot Sportvrouw van het Jaar - de meest recente in december 2021.

Nu slaat Nina, die op dit ogenblik ook de pannen van het dak danst, de handen in elkaar met Campina. En dat tot eind 2024. Een logische match met de topsportster: Campina zet sterk in op duurzaam, gezond en Belgisch met een assortiment aan zuivelproducten.

Nutritionele voeding als cruciale bouwsteen

We zijn razend enthousiast dat we Nina tot onze familie mogen verwelkomen’, vertelt Sarah De Meester, woordvoerster van FrieslandCampina. ‘Met haar focus op gezonde voeding, zit ze goed bij ons. Haar persoonlijkheid strookt ook 100% met ons DNA: haar werkersmentaliteit, nuchterheid en toegankelijkheid: die delen we allemaal. Iedereen kent Nina als iemand die zich heeft opgewerkt tot een boegbeeld van de Belgische turnwereld. Maar voor Campina is Nina meer dan een fenomenale atlete. En net zoals ons is ze grote fan van voedzame zuivelproducten.’

Nina zelf is trots dat ze zich een ambassadrice van Campina mag noemen. ‘Als topsportster bereid ik me mentaal en fysiek steeds zo optimaal mogelijk voor. De juiste gezonde en nutritionele voeding is daarbij een cruciale bouwsteen van mijn programma. Toen ik in contact kwam met Campina, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Ik start mijn dag graag sterk met een ontbijt met verse kazen. Ook tussen trainingen en wedstrijden door eet en drink ik zuivelproducten. Waarom? De verse kazen en melk zijn 100% natuurlijke producten boordevol proteïnen en zonder toegevoegde suikers. Ideaal voor een atlete. Dankzij de  combinaties met fruit en havermout geniet ik ook van voldoende afwisseling.
 

Weetjes over melk

  • Zuivel past in een evenwichtig en duurzaam voedingspatroon: drie porties zuivel per dag leveren ongeveer 60% van de nodige hoeveelheid calcium.
  • Melk bevat van nature essentiële voedingsstoffen zoals eiwit, calcium, kalium, fosfor, jodium en vitamine B2 en B12. Volgens de Belgische Confederatie Zuivel (BCZ) bevatten melk en melkproducten ook tal van andere micronutriënten zoals magnesium en zink, waardoor ze in belangrijke mate bijdragen tot de nutritionele kwaliteit van onze voeding.
  • De Hoge Gezondheidsraad - het wetenschappelijk adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu - adviseert dagelijks 250-500 ml. halfvolle melk of yoghurt of een plantaardig alternatief verrijkt met calcium in te nemen. En 30 tot 40 g harde of zachte kaas.

                                                                                  ///

Over FrieslandCampina België

FrieslandCampina Belgium N.V. maakt deel uit van Koninklijke FrieslandCampina, een multinationale zuivelonderneming die een belangrijke rol speelt in de dagelijkse voorziening van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk aan miljoenen mensen. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 16.995 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. FrieslandCampina telt in België ongeveer 1.250 werknemers en heeft 4 vestigingen. Naast de commerciële zetel in Gent zijn er drie productielocaties in Aalter, Bornem en Lummen die zijn gespecialiseerd in de productie van langhoudbare melk en zuiveldranken, room en desserts.

In het portfolio van FrieslandCampina zitten naast de melkmerken Campina en Joyvalle ook merken van melkbereidingen zoals Cécémel en Fristi. Die laatste twee worden bereid in Aalter. De zuivelproducent is ook bekend van het koffiemelkmerk Nutroma, de vleesvervanger Valess en de kaas Milner. Tenslotte heeft FrieslandCampina ook twee submerken voor professionals onder zijn paraplu: enerzijds Debic – een zuivelmerk voor chefs, banketbakkers en anderen in de foodservice-markt, en anderzijds Lattiz, een slimme melkoplossing voor perfect melkschuim.

Dit jaar viert FrieslandCampina zijn 150-jarig coöperatief jubileum, een heel bijzondere mijlpaal! De coöperatieve geschiedenis van FrieslandCampina gaat terug tot 1871.

Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com.

 

Contacteer ons
Johannes Huysmans Account Manager Walkie Talkie
Johannes Huysmans Account Manager Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium