BRU® gaat 100% rPET

Dat betekent: 100% lokaal, 100% recyclebaar, 100% koolstofneutraal

Schermafbeelding 2021-05-18 om 11.21.25.png

>> 100% lokaal: BRU® exporteert bewust niet ver van de bron
>> 100% gerecycled en recyclebaar: rPET bij draagt bij aan de milieu-inspanningen van BRU
®
>> 100% koolstofneutraal van duurzame bron tot milieubewuste consument
>> BRU® lanceert een 0,75cl fles in rPET, de perfecte hoeveelheid water voor een diner met twee

De consument staat meer dan ooit stil bij de oorsprong en impact van de producten die hij koopt. Met haar 100% engagement probeert het Belgische BRU® aan die gewijzigde instelling te voldoen. BRU® gaat voor 100% lokaal, 100% recyclebaar en 100% koolstofneutraal. Koop jij vanaf juni een PET-fles uit het assortiment van BRU®? Dan is die fles gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic. Het verschil zie je op het eerste zicht niet, maar deze switch is van onschatbare waarde in de circulaire verpakkingsstrategie van de groep Spadel.


BRU®, 100% lokaal verantwoord water

BRU® is het eerste merk dat mensen bewust maakt om vaker lokaal te drinken. We vergeten nog al te vaak dat heel wat mineraalwaters van ver komen vooraleer ze hier geschonken en gedronken kunnen worden. En dat terwijl het zuiverste natuurlijk bruisend mineraalwater zowaar bij ons in de Belgische Ardennen natuurlijk licht bruisend ontspringt

BRU® wil sinds 2020 met haar campagne #eetlokaaldrinklokaal Belgen bewust maken om voor lokaal natuurlijk bruisend mineraalwater te kiezen.

Volgens een recent onderzoek* blijkt dat een kwart van de Belgen aangeeft dat ze eerder voor lokaal water zou kiezen dan voor een bepaald merk. 85% van de Belgen geeft dan ook aan dat we dringend onze ecologische voetafdruk moeten verminderen. (*iVOX online onderzoek onder 1.000, februari 2021. Het onderzoek is representatief op geslacht, leeftijd, taal en diploma.)

"Eigenlijk is dit een glasheldere boodschap naar consumenten toe: BRU®, als lokaal natuurlijk bruisend mineraalwater, exporteert haar water niet verder dan 500km van haar bron", zegt Mélanie Decelle, Marketing Director bij Spadel. 

 

BRU®, 100% gerecyleerde plastic & 100% recycleerbaar

BRU® zet nieuwe stappen in duurzaam verpakken en maakt als eerste merk van de groep SPADEL de omschakeling naar 100% rPET (kort voor gerecycleerd polyethyleentereftalaat) voor al haar verpakkingen. De nieuwe flessen worden gemaakt van rPET: 100% gerecycleerd en 100% recycleerbaar plastic. De eerste rPET-flessen liggen al in de winkel, en tegen de zomer van 2021 zullen alle BRU®-flessen gemaakt zijn van 100% rPET.

“Dankzij de omschakeling naar 100% rPET, halen we 4 jaar eerder dan gepland onze doelstelling om onze flessen van 100% gerecycleerde plastic/materiaal te maken”, aldus Mélanie Decelle.

Marc du Bois, CEO van Spadel, gaat verder:

"We zijn ons ervan bewust dat klimaatverandering een grote maatschappelijke uitdaging is. We moeten onze verantwoordelijkheid volledig opnemen en zijn sinds oktober 2020 als één van de eerste bottelaars in Europa CO2-neutraal. De impact van emissies mogen we niet doorgeven aan toekomstige generaties. Bovendien hebben we in een enquête* die we vorige zomer hebben uitgevoerd, vastgesteld dat 23% van de Belgen vindt dat het de verantwoordelijkheid van bedrijven is om de CO2-uitstoot te verminderen. Uit dit onderzoek blijkt duidelijk dat burgers een oprecht en snel engagement van bedrijven verwachten. We nemen dit zeer ter harte.”

 

Enkele belangrijke facts & figures:

  • 7 op 10 Belgen verkiest naar eigen zeggen een product in een duurzame verpakking boven een ander vergelijkbaar product. De helft van de Belgen is zelfs bereid om meer te betalen voor duurzamere verpakkingen.
  • Echter is 2 op 5 Belgen niet op de hoogte van wat nu eigenlijk de meest duurzame verpakkingen zijn. Opvallend is dat slechts 14% van de Belgen weet dat de meest ecologische verpakking voor water diegene is die gemaakt is uit gerecycleerd plastic.
  • Amper 3 op de 10 Belgen weet dat een 100% rPET-fles een fles is die wordt gemaakt van gerecycleerde PET, zonder hiervoor nieuw plastic te gebruiken. Maar liefst de helft van de Belgen weet niet wat een 100% rPET-fles is. Na verdere uitleg geeft 77% aan dat rPET een belangrijke oplossing vormt voor onze afvalproblematiek.
  • 76% zou meteen de omschakeling maken naar het kopen van rPET-flessen. Voor 81% is het een goede zaak als watermerken er allemaal voor zouden kiezen om hun flessen enkel nog in rPET te produceren.

 

BRU®, 100% koolstofneutraal van duurzame bron tot milieubewuste consument

De impact op het klimaat minimaliseren is een belangrijk engagement van BRU®. Daarom werd Spadel, de groep waarvan BRU® deel uitmaakt, in oktober 2020 de eerste mineraalgroep in Europa die koolstofneutraal gecertificeerd is voor al zijn entiteiten en producten.

Concreet? BRU®...

  • is 100% klimaatneutraal van bron tot consument: dankzij heel wat reductie-initiatieven van uitstoot. BRU® compenseert de resterende uitstoot via het drinkwaterproject Water Access Rwanda.
  • is 100% lokaal en verdeelt haar water bewust enkel in eigen regio.
  • is 100% recycleerbaar en de flessen bestaan uit 100% gerecycleerde plastic.

 

Lancering 75cl BRU® dining bottle

Samen met de omschakeling naar rPET-flessen, lanceert BRU® ook een nieuw product: de 75cl dining bottle. Dankzij deze nieuwe toevoeging aan het assortiment hebben consumenten de vrijheid te kiezen welke verpakking het best aansluit bij hun eigen behoeften. Ben je onderweg, dan is de 50cl rPET-fles je ideale metgezel. Een gezellig avondje met z’n tweetjes gepland? Dan is de 75cl rPET-fles jullie uitgelezen tafelgenoot. Heb je bezoek over de vloer, dan haal je de 1,25l rPET-fles boven.

BRU® natuurlijk lichtbruisend water is beschikbaar in rPET-flessen (50cl, 75cl en 1,25l) in je lokale winkel.

 

OVER BRU®
BRU® is 100% Belgisch water. De bron ontspringt in Stoumont, in het hart van de Belgische Ardennen. Het BRU®-water is een van de weinige waters die van nature bruisend is. Dit komt door de unieke samenstelling van de bodem in en rond de bron in Stoumont. Tijdens de 50-jarige reis door de ondergrond en het contact met de carbonaatrotsen, krijgt het water van BRU® z’n kostbare parels. De bottelarij van BRU telt ongeveer 30 medewerkers en produceerde eind 2019 een jaarlijks volume van 37 miljoen liter.
Wil je nog meer weten, bezoek: 
www.bru.be
www.facebook.com/bruwater
www.instagram.com/bruwater

OVER SPADEL
Spadel is een Europese familiale groep die als missie heeft om op natuurlijke manier te voldoen aan de behoeften aan hydratering en verfrissing van de consumenten, hun hele leven lang. Ze commercialiseert merken van natuurlijk mineraalwater, bronwater en frisdranken op basis van natuurlijk mineraalwater: SPA® en Bru® in de Benelux, Devin in Bulgarije, Wattwiller en Carola in Frankrijk. Duurzame ontwikkeling maakt uiteraard deel uit van het DNA van de Groep Spadel en bepaalt mee haar MVO-beleid 2025. Spadel haalde in 2020 een omzet van 266,6 miljoen euro. Eind 2020 stelde de groep Spadel 1263 mensen tewerk.

Wil je nog meer weten, bezoek: 
www.spadel.com of www.sourceofchange.com

https://press.talkie.be/en/dir/bruhttps://press.talkie.be/en/dir/bru-rpet-campagne

Rani Huttener

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be