Brrr... Spotify's Halloween Hub staat op uit de dood Eminem en Rihanna's The Monster neemt de leiding als een van de griezeligste tracks in België

Brussel, woensdag 27 oktober 2021 - Met meer dan 2,9M door gebruikers gegenereerde Halloween-afspeellijsten en een toename van bijna 100% in Halloween-streams op 1 oktober (vergeleken met 30 september) is het griezelseizoen officieel aangebroken bij Spotify! 

 

Om de spookachtige feestdag in te luiden, roept Spotify diens Halloween Hub weer in het leven met een web van gecureerde content om luisteraars in de feeststemming te brengen. Zet de toon met Spooky Sounds for Halloween, speel Trick or Treat met je kinderen of jaag je vrienden de stuipen op het lijf met een ijzingwekkende ASMR-afspeellijst. 

Er werd ook gekeken naar een aantal Halloween-gerelateerde trends op Spotify: 
Cult klassiekers: Halloween-klassiekers van alle tijden zijn terug van weggeweest, met streams die aanzienlijk pieken in vergelijking met de vorige maand, zoals "Monster Mash" met 350% en "This is Halloween" met 280%.
Nieuwe spelers in het veld: Spotify heeft ook een aantal nieuwkomers zien toetreden tot de Halloween scene. Meer populaire nummers die zijn toegevoegd aan Halloween-afspeellijsten zijn "Stranger Things" van Kyle Dixon & Michael Stein; "bad guy" van Billie Eilish; "Black Magic" van Little Mix; "Season of the Witch" van Lana Del Rey; "Sweet but Psycho" van Ava Max; en "Get Ghost" van A$AP Ferg, Mark Ronson en Passion Pit. 

Top 5 Spooky Streams in België met nummers die zijn uitgebracht sinds 2010:
1. Eminem, Rihanna - The Monster
2. Kyle Dixon & Michael Stein - Stranger Things
3. Uit België: Da Boy Tommy - Halloween - Radio Edit
4. Billie Eilish - bad guy
5. Andrew Gold - Spooky, Scary Skeletons - Undead Tombstone Remix

Tot slot komt ook Spotify Greenroom in de griezelige seizoenssfeer met een week vol live, interactieve programma's ter gelegenheid van Halloween. Denk aan gesprekken over enge films, complottheorieën en waargebeurde griezelverhalen. 

 

CLICK HERE TO VISIT SPOTIFY'S NEWSROOM & READ ALL ABOUT THE HALLOWEEN FEST

 

Over Spotify
In 2008 veranderde Spotify voorgoed het luisteren naar muziek. Alles wat we doen komt voort uit onze liefde voor muziek. Vandaag de dag zijn we de leider in audiostreaming met een community van meer dan 345 miljoen actieve gebruikers, onder wie meer dan 155 miljoen Spotify Premium-abonnees in 178 landen. Het is onze missie om het potentieel van menselijke creativiteit volledig te benutten door miljoenen artiesten de kans te geven te leven van hun kunst. En om fans de kans te geven om daarvan te genieten en erdoor geïnspireerd te raken.

Voor meer info, gelieve contact op te nemen met:
Charlotte Marron - spotify@talkie.be
Ineke Tack - spotify@talkie.be

 

 

 

Walkie Talkie 
Sint-Pietersnieuwstraat 142a
9000 Gent

Unsubscribe

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium