02_BOSS paints_Trends21_Circle of Life_living area 6.jpeg
Delen:

BOSS paints lanceert ​ “Circle of Life”-trendcollectie 2021

Elegant palet met 40 toegankelijke tinten

Hectische tijden vragen om rust en balans. Met de natuur als bron van inspiratie wil de “Circle of Life”-trendcollectie onze thuis doordrenken van warmte en harmonie. De collectie knipoogt naar de Japanse Wabi Sabi-levensfilosofie die schoonheid van imperfectie, eenvoud en natuur vooropstelt. Het royale palet van 40 zachte en vooral warme tonen doet dienst als “the new basics” en biedt een oneindig scala aan mogelijkheden en combinaties.

"Circle of Life"-trendcollectie

The Circle of Life zet minder, beter en duurzamer centraal. De kleurenfamilie bestaat uit complementaire warme maar vooral rustgevende tonen. Qua decoratie betekent dit: natuurlijke, rauwe materialen en asymmetrische vormen. Ook de opmars van handgemaakt en tweedehands zet zicht voort. De schoonheid zit in de imperfectie en laat dat nét hetgeen zijn dat deze interieurfilosofie echt prachtig maakt.

Inspirationele trendkleurinterieurs

Nostalgische zielen vereenzelvigen zich moeiteloos met de koude blauwgrijzen, caramel beige en bruintinten. Deze matchen vloeiend met doordachte details geïnspireerd op the good old seventies. Denk hierbij aan bruine en groene marmers, fluweel, boucléstoffen en grafische prints. Beige is niet langer saai, maar doordacht gesofisticeerd. 

De collectie biedt ook timide kleurencombinaties met grijs, beige en wit. Boring zou je denken? Niets is minder waar, onze zintuigen worden tot rust gebracht door neutrale kleuren in een minimalistisch interieur. Wit, gebroken wit en lichte beige- ecru tinten worden onderling gecombineerd en vormen harmonieën met fragiele koude grijstinten.  Sober versierde muren bieden plaats voor ademruimte.

Voor wie van een cocktail van culturen en contrasten houdt, vindt zonder twijfel zijn gading tussen warme grijzen, botanische groenen en beige tonen in een gedurfde combo met sprekende accenten in het interieur als geel, rood en donkerblauw. Dit kleurenpalet leent zich helemaal voor grote open ruimtes die om een creatieve inkleding vragen. Kunst en design lopen hier moeiteloos in elkaar over en ook lokaal heeft een streepje voor. 

De “Cirlce of Life”-collectie bevat ook diverse pastelkleuren. In combinatie met donkerpaarse of roze tinten komen de ton sur ton nudetinten, ecru- en zachte crèmekleuren helemaal tot hun recht. Ronde vormen, bleekhouten accenten en aaibare materialen maken het geheel af.

Wie houdt van het pure buitenleven vindt gegarandeerd inspiratie bij de intense plant based kleuren. Door gebruik van natuurlijke structuurverven en decoratieve stuctechnieken ontstaat er een gelaagdheid op de muur, in textuur en in kleur, eigen aan deze stijl. Vergrijsde blauwen, bruinen, geel, mosgroen en bordeaux worden gecombineerd met zachte neutrale zandtinten. Gezelligheid is troef en het vakantiegevoel overheerst.

Beschikbaarheid collectie

De trendcollectie van BOSS paints vind je vanaf 22 oktober in je lokale colora-winkel, bij een BOSS paints verkooppunt, via je vakschilder of kan eenvoudigweg besteld worden via de webshop. Op zoek naar het perfecte kleurenpalet afgestemd op jouw droominterieur? Ga langs bij een colora-winkel voor (professioneel) verfadvies of vul een online aanvraagformulier in voor advies aan huis.

BOSS paints kleurt steeds groener

Duurzaamheid en milieu zijn bij BOSS paints geen passieve bezorgdheid. Er wordt voortdurend gesleuteld aan de duurzaamheid van het assortiment en het verkleinen van de milieu-impact van de onderneming. Ecologische verven zoals kalk- of kleiverven nemen in de markt een steeds prominentere plaats in. BOSS paints zet volop in op deze alternatieve en minder milieubelastende grondstoffen. De combinatie van een kwalitatief en technisch hoogstaand verfsysteem mét een Europees Ecolabel is zeker geen evidentie. Toch slaagde BOSS paints erin om met de BOSS-one een kwaliteitsverf te bieden mét Ecolabel (en die je met ecocheques kan betalen). Meerdere producten voldoen ook al aan het Indoor Air Quality A+label. In de toekomst zal BOSS paints daar meer en meer de focus op leggen.

BOSS paints maakt onze leefwereld groener door verf te maken met een langere levensduur, zeer juiste kleuren en aantrekkelijke collecties. In een huis wordt er geleefd, BOSS paints streeft daarom naar duurzame producteigenschappen zodat er minder snel moet herschilderd worden. Zo wordt vermeden dat verf een consumptieartikel wordt. Maar het gaat niet enkel om de eigenlijke samenstelling van onze producten. Het gaat ook over de milieu-impact die je producten hebben doorheen hun hele productieproces. BOSS paints weegt bij elke beslissing over ontwikkeling en verwerking nauwgezet af wat op lange termijn de geringste impact heeft op mens en omgeving.

Zin gekregen om te (her)schilderen? Vraag kleuradvies aan bij jouw BOSS paints schilder of dichtstbijzijnde colora-winkel en test jouw favoriete kleuren met een (verwijderbaar) stickerstaal of testpotje. 

////////
 

Over colora
colora is een Belgische keten van verfwinkels voor zowel particulieren als professionele schilders. colora verdeelt niet enkel de kwaliteitsproducten van verfproducent BOSS paints, het wil zijn klanten ook uitgebreid inspireren én adviseren. De eerste colora-winkel opende in 1981 haar deuren in Brugge. Vandaag telt colora in totaal 58 winkels, waarvan 57 in België en 1 in Nederland. 250 colora coaches staan elke dag paraat om klanten te helpen bij hun verfkeuze. Bij colora gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand. We streven naar topproducten met een zo laag mogelijke milieu-impact. Meer informatie op www.colora.be.

Over BOSS paints
BOSS paints staat van A tot Z zelf in voor de ontwikkeling, de productie en de verkoop van haar verfproducten. Kwaliteit, advies en service staan centraal in onze aanpak. BOSS paints werd opgericht in 1945 door Antoon Bossuyt en is nu in handen van de derde generatie familie Bossuyt. Er werken vandaag 350 mensen voor het familiebedrijf, dat een geconsolideerde omzet heeft van ruim 60 miljoen euro. Jaarlijks produceert BOSS paints ongeveer 3 miljoen liter verf voor professionele en particuliere klanten. Naast verf, biedt BOSS paints ook verfgerelateerde producten en decoratieve technieken aan. De professionele schilder kan terecht in de depots voor de vakman (Brugge, Waregem, Kontich, Gent en Hasselt). De particuliere klant kan terecht in de betere decoratiezaken en alle colora-winkels. Meer informatie op www.boss.be.

Beeldmateriaalhttps://press.talkie.be/en/dir/boss-paints-trend-collection-2021-circle-of-lifePersberichthttps://walkietalkie.createsend1.com/t/ViewEmail/i/A53AED51CEEE9B122540EF23F30FEDEDWebshophttps://www.colora.be/nl/

Rhany Opalfvens

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

walkie.talkie.be

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]