Born in Antwerp sluit geslaagd af met driedaags event Works

Born in Antwerp sluit geslaagd af met driedaags event Works

Born in Antwerp en Flanders DC nemen je mee achter de schermen van creatief Antwerpen!

Born in Antwerp zette het voorbije jaar creatief talent van eigen bodem in de kijker. Gedurende het hele jaar kwam heel wat Antwerps creatief talent samen om hun passie, ideeën en dromen te delen. Het resultaat: het meest creatieve event dat Antwerpen ooit gezien heeft. Om dit project met eenknaller van formaat af te sluiten en nog een laatste maal de creativiteit van de stad in de verf te zetten, organiseert Born in Antwerp samen met Flanders DC het driedaags slotevent works van 30 september tot en met 2 oktober. 

Works vertaalt onder leiding van Flanders DC en Stad Antwerpen de ondernemingszin van 36 creatieven op een toegankelijke en visuele manier. “Antwerpen telt meer dan 9.000 creatieve ondernemers verdeeld over 12 verschillende sectoren. Stad Antwerpen zette deze al in de kijker met het themajaar Born in Antwerp. Vaak staat het werk van de creatieve ondernemer centraal, maar blijft de manier waarop hij er een business omheen bouwt onderbelicht. Flanders DC en Stad Antwerpen willen hier met works verandering in brengen.”, aldus Nora Weytjens, senior project manager bij Flanders DC. Works neemt je van 30 september tot en met 2 oktober mee op een parcours doorheen de Antwerpse binnenstad. Wat kan je verwachten tijdens deze driedaagse? Een leerrijk event, installaties, workshops en vooral veel inspirerende verhalen. 

Zelf actief of ambities in de creatieve sector? Schrijf je in voor Talking works. Tijdens dit event kan je namelijk met een aantal creatieve ondernemers in groep discussiëren over topics die hen nauw aan het hart liggen. Het belooft een leerrijke namiddag te worden!

Ook Inspiration works is niet te missen. Met dit gratis interactief stadsparcours, vormgegeven door theMoodstudio, ontdek je aan de hand van installaties de meest inventieve ondernemers van vandaag, waaronder Bent Van Looy, Luc Tuymans en Christian Wijnants. Maar Antwerpen telt nog veel meer creatieve ondernemers, 9.145 om exact te zijn. Het is dan ook dit cijfer dat theMoodstudio inspireerde om ook één grote installatie te maken. Een soort openluchtmuseum dat op zaterdag bij zonsondergang tot leven komt met een live performance op de Godefriduskaai. Ook op andere, verrassende locaties in de binnenstad kan je proeven van wat de creatieve ondernemer in petto heeft. Ga dus zeker langs de Botanische tuin, Het koninklijk Museum voor Schone Kunsten, de Sint-Jorispoort en de Sint-Andriesplaats and be inspired!

Wie maar niet genoeg kan krijgen van works kan terecht op de website: www.antwerp.works Je vindt er 36 interviews met verschillende creatieve ondernemers van vandaag. Zo lees je onder andere het verhaal van Sofie Lemaire, Stef Kamil Carlens en designer Ben Storms waarin ze hun advies, ervaringen en ups & downs delen. Tekst en beeld door Studio Coffeeklatch.

Het volledige works programma vind je terug op www.antwerp.works

Praktisch:
Talking works
Wanneer:  vrijdag 30/09 van 16u tot 18u
Waar: Loods 22 (naast Born in Antwerp hoofdkwartier)
Toegang gratis, inschrijving via  http://www.antwerp.works/programma/talkingworks/

Inspiration works
Toegang: Gratis
Timing: doorlopend van vrijdag 30/09 tot en met zondag 02/10. Op zaterdag om 20u is er een liveperformance met lichtshow en soundscape.
Infopunt aan het Centraal Station.

Voor meer info, beelden of interviews, contacteer gerust:
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

 

Meer informatie en programma van Born in Antwerp kan je vinden via de site www.borninantwerp.be en de app Born in Antwerp (beschikbaar voor iOS en Android).

Over Born in Antwerp
Wist je dat Antwerpen meer dan 8000 creatieve ondernemingen telt? Het project Born in Antwerp brengt die gigantische creatieve economie onder de aandacht. Van 22 april tot 2 oktober 2016, met tentoonstellingen, congressen, concerten, markten, films en workshops. Want met massa's creatievelingen in de stad zijn heel wat geweldige ideeën Born in Antwerp! Uitvalsbasis is het ‘Hoofdkwartier van Born in Antwerp’ op het Eilandje waar iedereen welkom is, ook om lekker te eten en te drinken. Download de gratis app 'Born in Antwerp' in de Google Play Store of de iOS App Store voor programma en kalender. Voor achtergrondinfo, zie www.borninantwerp.be

Over Flanders DC
Flanders DC streeft naar meer, sterker en toekomstgericht creatief ondernemerschap in Vlaanderen. Dat doen we door de Vlaamse creatieve economie te versterken, verbinden en promoten. Sedert 2009 maakt Flanders Fashion Institute en sinds januari 2016 ook Design Vlaanderen deel uit van Flanders DC.  Mode en design, en aanvullend eveneens gaming, zijn dan ook speerpuntsectoren van Flanders DC. Meer info op www.flandersdc.be

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium