Born in Antwerp laat 11 bekende kunstenaars los op Antwerpse gevels

Born in Antwerp laat 11 bekende kunstenaars los op Antwerpse gevels

Openluchttentoonstelling ’11 Kunstenaars Tegen De Muur’ te bezichtigen vanaf 1 juli

Stad Antwerpen zet dit jaar Antwerps creatief talent in de kijker met het stadsfestival  Born in Antwerp. Naast een druk programma in het Hoofdkwartier van Born in Antwerp staan er een hoop tentoonstellingen en events op de planning. Vijf sleutelfiguren in de Antwerpse creatieve sector zetten als curatoren van Born in Antwerp jonge Antwerpse kunstenaars en creatieve ondernemers in de spotlights. Beeldend kunstenaar Lieven Segers is één van hen. Hij laat een eclectische groep van elf Antwerpse kunstenaars los op de binnenstad! Op 1 juli onthult hij de nieuwe kunstwerken met zijn openluchttentoonstelling “11 Kunstenaars Tegen de Muur”. 

Dré Demet, artistiek coördinator van Antwerpen Kunstenstadis erg opgetogen over Lieven Segers als curator: “Lieven heeft zijn roots aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en is zelf kunstenaar maar ook actief als organisator, curator en tentoonstellingsmaker in zowel binnen- als buitenland. Hij is de perfecte curator binnen zijn veld.”

“Dankzij deze expo komt er werk van jonge beginnende kunstenaars én grote gevestigde namen op de Antwerpse muren, waarvan er hopelijk een aantal langer zullen kunnen blijven in de stad” zegt Philip Heylen, schepen voor cultuur en economie. “Dit is een prachtig nalatenschap van Born in Antwerp, waarmee we kunnen aantonen dat Antwerpen een stad is met een hart voor kunst”.

Voor Segers was het een bewuste keuze om in de publieke ruimte te werken voor Born in Antwerp. “Kunst vertelt iets over ons allemaal, daarom moet het ook op straat kunnen werken. Onze werken zijn voor iedereen, de toevallige voorbijganger, de wandelaar, de kunstliefhebber, de toerist. Ik wou me niet beperken tot de veilige omgeving van een museum. Op deze manier kan iedereen in contact komen met de Antwerpse kunstenaars en ik ben ook echt overtuigd dat de werken zullen ‘overleven’ op straat.”

De 11 kunstenaars zijn Luc Tuymans, Guy Rombouts, Fred Bervoets, Dennis Tyfus, Denie Put, Nadia Naveau, Nick Andrews, Michèle Matyn, Guillaume Bijl, Nel Aerts en Lieven Segers zelf. De kunstenaars kiezen plekken die iets betekenen voor hen of net niet. Sommigen hebben al maanden uitgestippeld wat ze gaan brengen, anderen beslissen impulsief. De curator is heel benieuwd om de reacties van deze uiteenlopende groep te zien op hun omgeving.

De 3km lange route van “11 Kunstenaars Tegen de Muur” loopt binnen de leien, van de Leopoldstraat, het theaterplein, de Universiteit en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten tot zelfs de voetgangerstunnel. De werken zijn vrij te bezichtigen en zullen minimum een jaar blijven hangen. Vanaf 1 juli kan je met behulp van de Born in Antwerp app de verschillende locaties bezoeken. De vernissage  voor het grote publiek op 1 juli start aan de ingang van de voetgangerstunnel (Sint-Jansvliet) en eindigt in het Hoofdkwartier van Born in Antwerp waar Lieven Segers ook die dag zijn Dag Van De Curator plant. 

 

Voor extra info, beelden of interviews aarzel niet om contact op te nemen met: 
Marie Lemaître
marie@talkie.be
0032 494 92 21 52

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium