Bewezen: strijken is de meest gehate huishoudelijke taak van de Belg

Bewezen: strijken is de meest gehate huishoudelijke taak van de Belg

Vrije tijd is een belangrijk aspect van ons moderne bestaan. Onder het motto ‘work hard, play hard’ proberen we de schaarse vrije tijd die we hebben maximaal in te zetten voor gezin, vrienden, sporten of reizen. Dankzij de technologische vooruitgang, slimme apparatuur én het online bestellen van boodschappen, kleding of zelfs volledige maaltijden, besparen we ook nog eens veel tijd in het huishouden. Maar wie spendeert er zijn schaarse vrije tijd nu het meest aan huishoudelijke taken? Een recent onderzoek* geeft enkele verrassende cijfers bloot over het huishouden van de Belg.

Vrouwen strijken het vaakst, mannen het naaktst
Uit een recent Belgisch onderzoek* over de verschillende huishoudelijke taken is gebleken dat het nog steeds de vrouwen zijn die het meeste vrije tijd spenderen aan het huishouden. En mannen geven dat in het onderzoek ook gewoon toe. De was, de strijk, het koken, het poetsen… zijn hoofdzakelijk taken die bij de vrouwen terecht komen. Enkel in tuinieren en doe-het-zelven nemen de mannen het heft in handen. Opvallend: de meest evenwichtig verdeelde taak in het huishouden is het boodschappen doen.

Strijken is en blijft een absolute vrouwenzaak. In meer dan drie kwart van de gevallen, is het de vrouw die strijkt, maar we mogen de strijkende man niet zomaar oneer aandoen. In het onderzoek kwamen er over de laatstgenoemde namelijk wat pittige details naar boven: zo heeft 35% van de volwassen mannen bij het strijken al eens de hulp ingeroepen van zijn moeder, en gooit 18% van de mannen wel eens een kledingstuk weg om het toch maar niet te hoeven strijken. En wanneer strijken dan toch onvermijdelijk is, geeft 22% van de mannen toe het wel eens naakt te doen.

Hemden en T-shirts worden volgens het onderzoek het vaakst gestreken, maar ook zakdoeken, keukenhanddoeken en bedlinnen staan in de top zes. Sokken en ondergoed worden dan weer het minst vaak gestreken. Hoewel 94% van de Belgen een strijkijzer in huis heeft, vindt 50% het een vreselijke klus. Strijken komt in het onderzoek dan ook naar voor als de meest gehate huishoudelijke taak van de Belgen, op de voet gevolgd door poetsen en de was doen. Verder neemt strijken amper 5% van de totale wekelijkse duurtijd van alle huishoudelijke taken in.

 

Strijken: het noodzakelijke kwaad
Drie kwart van de Belgen geeft in het onderzoek aan het belangrijk te vinden om verzorgd voor de dag te komen en dat ook te appreciëren in andere mensen. Gestreken kledij speelt daarin een belangrijke rol, of je nu graag strijkt of niet. 64% van de ondervraagden ziet strijken als een verplichte taak, ruim de helft daarvan doet het met grote tegenzin, de zogenaamde ‘gedwongen strijkers’.

‘En wat als strijken niet meer nodig was?’ Die vraag klinkt misschien mooi in theorie, maar is niet altijd eenvoudig in de praktijk. De kreuken zomaar laten zitten is geen oplossing voor iemand die een net voorkomen belangrijk acht. De taak uitbesteden via dienstencheques in plaats van zelf het strijkijzer ter hand te nemen is niet voor ieders portemonnee weggelegd en is vaak niet de snelste oplossing. En wat doe je als je beseft dat het hemd dat je vandaag wou aantrekken veel te gekreukt is en bovendien onfris ruikt?

 

TADA! brengt redding…
Vrede nemen met een gekreukt leven is niet nodig, want kreuken en geurtjes verwijderen zonder dat je hoeft te wassen of strijken kan snel én goedkoop. Het Belgische Peritus Brands, onder andere eigenaar van het bekende Belgische strijkmerk Remy, ontwikkelde dankzij zijn 165 jaar strijkexpertise een magisch product dat kreuken verwijdert, zonder dat je hoeft te strijken!

TADA! werkt zeer eenvoudig, in drie stappen:
1. je sprayt het product gelijkmatig over eender welk kledingstuk
2. je wacht 10 seconden en
3. je trekt daarna de kreuken er zo uit en hoeft enkel het kledingstuk even te laten drogen. (De actieve formule versoepelt namelijk de vezels van het kledingstuk).

Naast de plooien gladstrijken neutraliseert het product ook slechte geurtjes voor een kreukvrij én fris resultaat! Dankzij TADA! kan je een kledingstuk een extra dag aantrekken. Zo bespaar je een wasbeurt, en gaat je kleding langer mee.

TADA!, hun innovatieve kreuk- en geurverwijderaar, is een product dat de groeiende vraag van consumenten naar meer gebruiksgemak en tijdsbesparing beantwoordt. Het product speelt handig in op de evoluerende behoeftes van hardwerkende, actieve mensen, reizigers, vrijgezellen en stedelingen. Kortweg: elke consument, of je nu een strijk-lover, een gedwongen strijker of een strijk-hater bent, kan zijn of haar eigen voordeel doen met TADA! en zichzelf het leven stukken makkelijker maken.

 

Contacteer ons
Deborah Dekrem Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Deborah Dekrem Walkie Talkie
Marie Lemaître Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium