Belgische Marijn Coertjens officieel één van de beste patissiers en chocolatiers ter wereld!

Belgische Marijn Coertjens officieel één van de beste patissiers en chocolatiers ter wereld!

Dat Belgen en chocolade een gouden combinatie zijn, is geen geheim. Deze nationale trots wordt dit jaar extra versterkt, want onze Belgische chocolatier Marijn Coertjens behoort officieel tot de wereldklasse van chocolatiers en patissiers! Relais Desserts - een internationale associatie die al 35 jaar de elite van patisserie bekroont - geeft Marijn Coertjens een verdiende plek tussen de beste patissiers en chocolatiers ter wereld. 

Al van jongs af aan koestert Belgische chocolatier Marijn Coertjens een liefde voor patisserie en chocolade. Met stages in Japan, het mentorschap van Marc Ducobu van de gekende patisseriezaak Ducobu in Waterloo en jaren ervaring als Chef Chocolatier in één van de meest gerenommeerde luxehotels ter wereld (The Peninsula, Hong Kong), ontwikkelde Marijn zijn eigen identiteit als chocolatier/patissier. Een eigenheid die hem reeds heel wat prijzensamenwerkingen met iconische merken (o.a. Louis Vuitton, Rolls-Royce, Chanel) en een eigen chocoladeen patisseriezaak in hartje Gent opleverde. Aan dat reeds indrukwekkende palmares wordt nu het officiële lidmaatschap bij de internationale Haute Patisserie vereniging Relais Desserts toegevoegd. 

Al bijna 40 jaar brengen professionals van de associatie Relais Desserts de wereldelite van de Franse patisserie samen. Om lid te worden dien je aan verschillende criteria te voldoen en moet je enkele (on)aangekondigde controles van de grootmeesters in hun vak doorstaan. Wie deel uitmaakt van Relais Desserts, behoort tot de absolute wereldtop. Daarom zijn hoge scores op algemene uitmuntendheiduitstraling van de zaak, de kwaliteit en originaliteit van de producten, de invulling en het onderhoud van de ateliers, de bediening en de carrière in het algemeen van groot belang. In totaal zijn er een honderdtal patissiers en chocolatiers afkomstig uit 19 landen die deze eer mogen dragen. België telt drie patisserie- en/of chocoladezaken in deze lijst: Marc Ducobu, Del Rey, Darcis en nu dus ook Marijn Coertjens! 

Story image

© Liz Dvorkina (@iamliz.be)

Story image

© Liz Dvorkina (@iamliz.be)

Story image

© Liz Dvorkina (@iamliz.be)

 

“Dit is een belangrijke stap voor mij en de Belgische patisserie en chocolade. Het streven naar excellentie en vernieuwing met respect voor traditie, is iets wat ik al heel mijn carrière heb aangehouden en wat naast mijn eerder behaalde titels een extra bekroning krijgt. We mogen onszelf rekenen bij de beste patisserie en chocolade zaken ter wereld, naast namen waar ik als beginnend patissier naar opkeek (en nu nog steeds).”- Marijn Coertjens

 

Meer lekkers en informatie via marijncoertjens.be

Klik hier voor beelden in hoge resolutie

 

Over Marijn Coertjens

Na het behalen van zijn diploma werkte Marijn bij verscheidene Belgische patissiers waaronder zijn mentor Marc Ducobu in Waterloo. Later zou hij stage lopen in Japan om er te leren van de meest gerenommeerde chefs van het land. Dit was meteen het startschot van zijn buitenlandse carrière. In 2011 won de jonge chocolatier brons op de “Coupe du Monde de la patisserie” in Frankrijk. Hij kreeg vervolgens de aanbieding om chef chocolatier te worden in het prestigieuze 5-sterrenhotel The Peninsula Hong Kong. Marijn werkte sindsdien in keukens over de hele wereld. In 2015 werd Marijn Belgisch Kampioen op de “Belgian Chocolate Masters” en veroverde hij ook de bronzen medaille op het wereldkampioenschap “World Chocolate Masters”. Hij creëerde desserts, chocolade sculpturen en gaf workshops voor luxemerken als Louis Vuitton, Rolls Royce, Chanel en Tiffany & co. Tot tweemaal toe werd Marijn Belgisch kampioen chocolatier en verdedigde de Belgische driekleur op het wereldkampioenschap patisserie in 2011 en het wereldkampioenschap chocolatier in 2015 waar hij op beide wereldbekers de bronzen medailles won. In 2016 opende Marijn Coertjens zijn eigen (en nu niet meer te missen) zaak in het hart van Gent. Zijn lidmaatschap bij de internationale associatie Relais Desserts dit jaar is een ware bekroning voor het harde werk van de afgelopen 20 jaar.

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium