Belgische en internationale toppers tijdens The Crystal Ship in Oostende

- Summer of Street Art staat voor de deur -

Screenshot2021-05-18at14.36.05-99079e06db05143c.png

Ook in 2021 leeft er heel wat op cultureel vlak in de Stad aan Zee. Geliefd kunstenfestival The Crystal Ship knalt deze zomer weer kleur op de Oostendse gevels. Eind juni kleuren zes Belgische kunstenaars Oostende verder in als aanvulling op de creaties van vorige edities. Doorheen de zomer zetten ook internationale kleppers voet aan wal in Oostende om hun indrukwekkende muurschilderingen te delen met het grote publiek. Het belooft een ware Summer of Street Art te worden! Wanneer je ook afzakt naar Oostende tijdens de zomer, er zal altijd iets nieuws te ontdekken zijn op street art vlak.

The Crystal Ship is sinds enkele jaren een vaste culturele waarde in Oostende. Het succesvolle cultuurconcept, waarbij een tiental internationale en nationale street art kunstenaars worden uitgenodigd in Oostende, wordt ook dit jaar in een alternatief jasje gestoken. Deze keer pakt de Stad aan Zee uit met een editie waarmee teruggekeerd wordt naar de roots, naar pure street art. Zowel Belgische en internationale talenten fleuren tijdens de zomer de straten van Oostende op met nieuwe kunstwerken. Deze werken vullen de bestaande werken aan en loodsen je opnieuw langs een prachtig & gratis parcours van de dijk tot hotspots buiten de stadskern zoals Oosteroever. 

IK SPOT BELGISCH

Onder deze Belgische talenten vind je onder meer DZIA, wiens werk Art Falco Peregrinus Deco in Sint-Niklaas vorig jaar de tweede plek van mooiste street art kunstwerk in België (via Street Art Antwerp) kon verzilveren. Verder zullen ook Toykyo en Sozyone hun unieke stempel op de Stad aan Zee drukken. KitsuneMieke Drossaert en Soaz vervolledigen dit rijtje van Belgische talenten. Je kan de zes nieuwe Belgische werken komen bewonderen op unieke locaties doorheen de stad. 

INTERNATIONALE TALENTEN

Later in de zomer - wanneer het huidige klimaat het toelaat - zullen ook internationale artiesten hun stempel drukken op de Stad aan Zee en het bestaande parcours aan indrukwekkende kunstwerken vervolledigen. En wat voor een artiesten! Kleppers als Inti, Aryz, Smug en HuskMitNavn en doen zeker een belletje rinkelen binnen de street art scene en gebruiken Oostende deze zomer als canvas. Met AddFuel, Mentalgassi, Roberto Ciredz, Medianeras en Jacoba Niepoort wordt dit indrukwekkende lijstje aangevuld en is een zomer vol grootse street art niet ver weg meer. 

Het gratis The Crystal Ship fiets- en wandelplan is te downloaden via de website van Visit Oostende. Street art in Oostende ontdekken samen met je kids? Dan zijn er drie Kids Guides op maat gemaakt (Stroller / Kids / Teens) gratis beschikbaar via visitoostende.be.

“We kiezen er zeer bewust voor om ook dit jaar de collectie van The Crystal Ship te versterken. Dankzij deze mix van nationaal talent en internationaal gerenommeerde artiesten krijgt het kunstenparcours een extra injectie van kwaliteit. Ook de Oostendse artieste Mieke Drossaert maakt deel uit van de line-up.  Oostende zal dit najaar dus een absolute must-visit zijn voor alle street art fans in België en daarbuiten."

- Burgemeester Bart Tommelein

"Het unieke aan een concept als The Crystal Ship is dat het telkens - ongeacht de omstandigheden - op een creatieve manier ingezet kan worden. We tonen met dit programma waar The Crystal Ship al jaren voor staat: toegankelijke kunst in het openbaar, street art. En dat gebracht door een interessante mix van wereldvermaarde kunstenaars en lokale helden.."

- Curator The Crystal Ship Bjørn Van Poucke

LINE-UP THE CRYSTAL SHIP 2021

ADDFUEL - ARYZ - DZIA - HUSKMITNAVN - INTI - JACOBA NIEPOORT - KITSUNE - MENTALGASSI - MEDIANERAS - MIEKE DROSSAERT - ROBERTO CIREDZ - SMUG - SOZYONE - SOAZ - TOYKYO AND MORE TALENTS TO BE ANNOUNCED

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL VAN THE CRYSTAL SHIP 2020

DOWNLOAD BEELDEN VAN EERDER WERK VAN DEELNEMENDE ARTIESTEN

Over Oostende
Dé Stad aan Zee heeft zijn naam niet gestolen. De grootste stad aan de Belgische kust heeft namelijk een vloedgolf aan activiteiten te bieden: van jaarlijkse cultuurfestivals zoals Theater aan Zee en Oostende voor Anker tot beklijvende filmtoppers tijdens het Filmfestival Oostende, voorstellingen in Kursaal Oostende en straatkunst op z'n best tijdens The Crystal Ship. Ook modeliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een zondags shoppinguitje. De geboorteplaats van befaamd kunstschilder James Ensor is een geliefde plek. Maar wat had je anders verwacht van de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing neerpende? Meer info via visitoostende.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be