Belgische e-bike start-up Cowboy lanceert "Easy Rider", een nieuwe standaard voor antidiefstalbescherming

Belgische e-bike start-up Cowboy lanceert "Easy Rider", een nieuwe standaard voor antidiefstalbescherming

Belgische ontwerper van slimme elektrische fietsen “Cowboy” introduceert uitgebreide beschermingspakketten tegen schade en diefstal

Volgend op de officiële introductie van de tweede versie van de Cowboy fiets in april, gepaard met de uitbreiding naar bijkomende markten Frankrijk, Duitsland en Nederland, werden er reeds meer dan dubbel zoveel fietsen besteld dan dat er verkocht werden in 2018.
Vanaf juli werden de eerste Cowboy fietsen aan klanten uitgeleverd. In hun zadeltassen: drie innovatieve beschermingspakketten genaamd “Easy Rider”. Hiermee wil Cowboy paal en perk stellen aan het alomtegenwoordige probleem van fietsdiefstal. Cowboy eigenaars kunnen zich met deze pakketten niet enkel indekken tegen diefstal, schade en vandalisme; ze worden ook meteen op de hoogte gebracht indien hun fiets verplaatst wordt. Het Easy Rider beschermingspakket doet dan ook wat de naam suggereert: dankzij de naadloze integratie met de Cowboy app kan de eigenaar alle details van zijn verzekering raadplegen en rechtstreeks via de app een claim indienen. Hierdoor wordt een vervelende situatie toch zo vlot en makkelijk mogelijk afgehandeld. 

“Politiestatistieken tonen aan dat er in België dagelijks meer dan 100 fietsen gestolenworden. 20 à 25% van de fietsers koopt na een diefstal geen nieuwe fiets, wat begrijpelijk is. Onze klanten willen meer dan ooit gemoedsrust als ze hun fiets ergens op slot moeten leggen. We willen van de veiligheid en bescherming van de Cowboy fiets een echte differentiator maken op de markt, net zoals ons uniek design dat is. Daarom hebben we de “Find My Bike” functionaliteit ontworpen en voegen we er vandaag een compleet verzekeringsaanbod aan toe tegen diefstal en schade”, vertelt Adrien Roose, CEO en mede-oprichter van Cowboy.
 

Geïntegreerd in elke Cowboy fiets: gemoedsrust

Elke Cowboy fiets beschikt over het gratis Easy Rider Basic plan, waarin de “Find My Bike”functionaliteit vervat zit. Die stelt Cowboy eigenaars in staat om hun fiets te lokaliseren met behulp van een ingebouwde simkaart (GPS) en bluetoothverbinding tussen de fiets en de Cowboy app.


Volledige diefstal- en schadebescherming: Easy Rider Standard en Easy Rider Plus

Voor klanten die op beide oren willen slapen zijn er twee betalende formules beschikbaar: Easy Rider Standard en Easy Rider Plus: 

  • Het Easy Rider Standard plan (€8 per maand) verzekert Cowboy eigenaars tegen diefstal van hun fiets. Een claim indienen is kinderspel: eigenaars hoeven via de app enkel een politie-aangifte in te scannen en een kort formulier in te vullen. Daarbovenop worden klanten met dit pakket nòg sneller geholpen door de Cowboy klantendienst, waarbij een responstijd van minder dan vijf minuten gegarandeerd wordt. 

  • Het Easy Rider Plus plan (€10 per maand) biedt bovenop de reeds uitgebreide dekking ook nog verzekering tegen schade door vandalisme of als gevolg van een ongeluk of valpartij. Cowboy dekt de herstellingskosten, of voorziet een nieuwe fiets indien een herstelling niet meer mogelijk zou zijn.

Beide pakketten houden de eigenaar via de app ook in real-time op de hoogte indien hun fiets bewogen of verplaatst wordt, om zo mogelijke diefstal nog sneller te voorkomen. 


Wat je moet weten over de Easy Rider beschermingspakketten:

  • Cowboy werkt voor deze pakketten samen met Qover, een vooraanstaande verzekeringspartij voor digitale ondernemingen doorheen Europa. Naast vele anderen dekt Qover ook de fietskoeriers van Deliveroo. 

  • Het pakket dekt een Cowboy niet enkel bij diefstal uit een afgesloten ruimte (garage, woning), maar ook op alle publieke plekken zolang de fiets aan een vast punt bevestigd is met een goedgekeurd anti-diefstalslot (ABUS BORDO PLUS, ART cat. 2 of vergelijkbaar). 

  • De verzekering kan tot zes maanden na aankoop geactiveerd worden, en dit voor een minimumduur van één jaar. 

  • De Cowboy Easy Rider verzekeringscontracten zijn geldig voor claims binnen landen van de Europese Unie, de vorstendommen Andorra en Monaco, Vaticaanstad, Ijsland, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, San Marino en Zwitserland. 

Contacteer ons
Alexis Bracke Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Alexis Bracke Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium