Belgische artiesten Krisy, Darrell Cole, K1D en Saskia bundelen krachten met Havana Club op exclusieve plaat

Belgische artiesten Krisy, Darrell Cole, K1D en Saskia bundelen krachten met Havana Club op exclusieve plaat

Urban Belgische talenten in unieke collab met Cubaanse artiesten op EP Havana Club Sessions Vol 1

De winter komt eraan maar deze vier Belgische artiesten zorgen ervoor dat je het nog lang niet koud krijgt. Krisy, Darrell Cole, K1D en Saskia trokken in juni naar Cuba met Havana Club, het authentieke Cubaanse rummerk, als gids. Samen met Cubaanse artiesten Daymé Arocena & Kumar doken ze in de studio en creëerden ze de limited edition EP Havana Club Sessions Vol 1. De EP is beschikbaar vanaf 25 oktober (tevens de lancering van de videoclip) en dat wordt gevierd met een live show op 8 november in Bloody Louis te Brussel.

Krisy, Darrell Cole, K1D en Saskia zijn steeds op zoek naar nieuwe impulsen, die vonden ze deze keer niet enkel in de Cubaanse muziek maar ook in de cultuur van het land. De invloed van het bruisende Havana is dan ook duidelijk terug te vinden in de zes tracks op de EP Havana Club Sessions Vol. 1. Krisy: “Hetgeen dat me het meest inspireert is het décor, je waant je hier echt in een andere wereld.” De omgeving inspireerde hen dermate dat het maar een luttele 2 dagen duurde voor de groep hun eerste opnames had!

De vier jonge Belgen doken de studio in met twee populaire Cubaanse artiesten: rapper Kumar en zangeres Daymé Arocena die jazz mixt met soul en klassieke invloeden. Het resultaat? Een exclusieve EP dat je met elk nummer meeneemt van hiphop tot zonnige Cubaans geïnspireerde deuntjes.

De EP Havana Club Sessions Vol. 1 is beschikbaar vanaf 25 oktober via alle streaming diensten en wordt verdeeld door label Back in the Dayz.

Havana Club en muziek
Muziek heeft altijd een essentiële rol gespeeld in het dagelijkse Cubaanse leven. Sinds enkele jaren deelt Havana Club haar liefde voor muziek via meerdere muzikale projecten zoals o.a. een vorige samenwerking met Daymé Arocena en Gilles Peterson. Om haar waarden verder te verspreiden is het vanzelfsprekend dat Havana Club zich naar een nieuwe generatie Belgische talenten heeft gericht dat zich laat beïnvloeden en inspireren door hiphop en rap.

Een EP Vol. 2 in de maak? Wordt vervolgd…

Over de artiesten
Krisy brak door onder de naam De La Fuentes als producer van Damso’s debuutalbum. Daarnaast is deze onvermoeibare creatieve duizendpoot zelf ook rapper én richtte hij LeJeune Club op, een collectief van gelijkgestemd jong talent verenigd actief in muziek, fotografie, muziek en design. Zijn langverwachte album "Euphoria" komt binnenkort uit.
 
Darrell Cole, geboren in Londen, is ondertussen al een gevestigde waarde als Antwerpse rapper en mixt zonder moeite trap elementen uit moderne rap met invloeden uit de Gouden Eeuw. In 2013 bracht hij zijn eerste album "Uncut Diamond" uit en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Belgische hiphop scène.

K1D, Belgische rapper met Senegalese roots, werd in 2018 getipt als beloftevol talent. Zijn eerste EP, The Chronicles, werd heel goed ontvangen en hij bevestigde al snel met zijn volwaardig debut “High Hopes”, een nieuwe plaat met 7 nieuwe tracks. Een zeer succesvolle carrière loert om de hoek.

Saskia, het best bewaarde geheim van de vier is een talent om in de gaten te houden. De jonge Brusselse werd ontdekt door Krisy en Simon Le Saint, en maakt deel uit van LeJeune Club. Haar debuutsingle “Pause” kwam in 2018 uit en illustreerde meteen haar talent voor het mixen van urban-pop en trap elementen.  De release van haar eerste album komt er ook zeer binnenkort aan.

Contacteer ons
Quentin Glodé Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium