Belg bekent kleur

Braaf in de slaapkamer, gedurfder in de keuken

06_colora_BOSS paints_iVOX_illustration_6_NL.jpg

Een huis vol witte muren is saai, geven 6 op de 10 Belgen aan. Een even groot deel is ervan overtuigd dat kleur in hun interieur een positief effect heeft op het gemoed en energieopwekkend is. Een recent onderzoek* van colora & BOSS paints laat de Belg kleur bekennen. We zetten de kleurrijkste conclusies op een rijtje: 

WIT DOMINEERT DE SLAAPKAMER

Kleur geeft fleur en toch vindt 40% van de Belgen levendige kleuren te druk en een kwart vindt ze zelfs storend. 25% vindt levendige kleuren dan weer rustgevend. De gevoelstemperatuur van kleur is voor iedereen anders. Als je de Belg vraagt om zijn/haar lievelingskleur dan zegt bijna 40% blauw. Als je de Belg dan vraagt 'graag wat kleur in je interieur?', ... dan toch maar liever niet.

Wit, beige en grijs zijn de meest voorkomende kleuren in onze Belgische interieurs. Zelfs de 'piece de résistance' van vele woningen - de master bedroom - waar je pittige kleuren zou verwachten, is verrassend braaf. 

“Kleur op de muren zorgt voor fleur in het hart, maar de muren blijven wel wit”. Ondanks dat wit amper voorkomt als lievelingskleur van de Belg, is dit toch de frequentste kleur in elke kamer.

*Onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van colora & BOSS paints tussen 27 januari en 3 februari 2020. iVox bevroeg 1000 Belgen tussen de 18 en de 79 jaar over hun kleurkeuzes in hun interieur.

GEDURFD(ER) IN DE KEUKEN

The kitchen is the heart of the home. Opvallend genoeg is de keuken de kamer die het vaakst overwogen wordt in een levendige kleur te schilderen (27%). Gevolgd door de woonkamer (24%) en het toilet (22%). In dat geval wordt het vaakst voor groentinten gekozen. Niet zo gek want groen kalmeert. De zin om te experimenteren is er en start dus in de keuken. Dat bewijzen ook de 7 op de 10 die fan zijn van een accentmuur, die de ideale brug vormt tussen comfortabel en gedurfd. 

KLEUR CONFESSIONS

Wist je dat...

  • ...wit de dominante kleur is van de Belgische interieurs? De woonkamer (34%), slaapkamer (30%), toilet (40%), badkamer (46%), inkomhal (38%) en de keuken (35%) zijn hoofdzakelijk wit gekleurd. 
  • ...36% van de Belgen blauw (of een afgeleide) aanduiden als hun lievelingskleur? Hierna volgen roodtinten (16%), groentinten (15%) en zelfs zwarttinten (11%).
  • ...7 op de 10 Belgen fan zijn van een accentmuur?
  • ...61% van de Belgen verf boven behangpapier verkiest?
  • ...bijna de helft van de Belgen eerder kleur toevoegt aan de hand van meubilair?
  • ...48% van de vrouwen de beslissing over kleur alleen neemt?
  • ...3 op de 10 Belgen vaker dan om de 5 jaar opnieuw schildert? 

 

"Bij colora en BOSS paints zit kleur in het DNA. Een trendcollectie samenstellen gebeurt dan ook met de grootste precisie en passie. Hierachter schuilt een intensieve expeditie. Het creatieve team van BOSS paints volgt elke evolutie op de voet en verzamelt voortdurend kennis. Uit wereldwijde beursbezoeken, belangrijke lezingen, invloedrijke publicaties en veel meer. Kortom diepgaande trendwatching. En – last but definitely not least – we spitsen de oren bij onze klanten. Een team van kleurspecialisten, labo-experten, designers en marketeers stelt vervolgens de collectie samen. Het resultaat? Tinten die vandaag vastleggen wat er morgen leeft", zegt Karen Ongena, marketing manager bij colora.

Vaak nemen mensen vertrouwd wit als uitgangspunt. Het is kalm en tijdloos maar kan ook dynamisch zijn omdat het een kamer groter en lichter maakt. Wit in combinatie met kleur oogt fris en levendig. Kleur geeft fleur en om klanten hierin te ondersteunen, biedt colora kleuradvies aan in de winkel of aan huis. Aan deze stap in het schilderproces hechten ze veel belang aangezien ze de klant op de best mogelijke manier willen bijstaan in het kiezen van de juiste kleuren of technieken. 

Kies je voor kleur dan hou je naast je buikgevoel ook best rekening met de verschillende manieren hoe je kleuren kan combineren om het gewenste resultaat te bekomen. Ton sur ton is de meest rustgevende kleurcombinatie. Complementaire kleurcombinaties zijn de tegenoverstaande kleuren op de kleurencirkel. Zo combineer je een vloer met blauwgrijze ondertoon met oranje of geel op de muur.

KLEURINSPIRATIE GEZOCHT?

ZEN-SPIRATIE

Breng rust in je slaapkamer met zacht lila. Koude kleuren en matte verven hebben bovendien een verruimend effect.

Kleuren: We M143 Spiritual Lilac, We M144 Spiritual Grey

EDGY

Wat je met 1 pot verf niet verwezenlijken kan. Schilder een strak kleuroppervlak of minimalistisch patroon op een neutrale muur voor een edgy effect met pit. Ook door het schilderen van kastdeuren en meubilair fleur je je kamer op en raak je minder snel moe.

ROMANTISCH

Nood aan "you-time"?  Kies voor een poederzachte 
tint en waan je in een cosy cocon voor twee.

Kleuren: WE M158 Natural Glow, WE M147 Natural Cloud, WE M156 Natural Blossom

Download hier beelden in hoge resolutie

Zin gekregen om te (her)schilderen? Vraag kleuradvies aan bij jouw BOSS paints schilder of dichtstbijzijnde colora en test jouw favoriete kleuren aan de hand van een (verwijderbaar) stickerstaal. 

//////////

Voor meer informatie of bij vragen, gelieve ons perscontact te contacteren:
Walkie Talkie I Rhany Opalfvens - [email protected] - 0471 54 07 45

Over colora
colora is een Belgische keten van verfwinkels voor zowel particulieren als professionele schilders. colora verdeelt niet enkel de kwaliteitsproducten van verfproducent BOSS paints, het wil zijn klanten ook uitgebreid inspireren én adviseren. De eerste colora-winkel opende in 1981 haar deuren in Brugge. Vandaag telt colora in totaal 59 winkels, waarvan 58 in België en 1 in Nederland. 250 colora coaches staan elke dag paraat om klanten te helpen bij hun verfkeuze. Bij colora gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand. We streven naar topproducten met een zo laag mogelijke milieu-impact. Meer informatie op www.colora.be.

BOSS paints
BOSS paints staat van A tot Z zelf in voor de ontwikkeling, de productie en de verkoop van haar verfproducten. Kwaliteit, advies en service staan centraal in onze aanpak. BOSS paints werd opgericht in 1945 door Antoon Bossuyt en is nu in handen van de derde generatie familie Bossuyt. Er werken vandaag 280 mensen voor het familiebedrijf, dat een omzet heeft van ruim 48 miljoen euro. Jaarlijks produceert BOSS paints ongeveer 3 miljoen liter verf voor professionele en particuliere klanten. Naast verf, biedt BOSS paints ook verfgerelateerde producten en decoratieve technieken aan. De professionele schilder kan terecht in de depots voor de vakman (Brugge, Waregem, Kontich en Gent). De particuliere klant kan terecht in de betere decoratiezaken en alle colora winkels. Meer informatie op www.boss.be.

Illustraties enquêtehttps://press.talkie.be/en/dir/boss-paints-colora-ivox-study-2020Beeldmateriaalhttps://press.talkie.be/nl/dir/boss-paints-coloraPersberichthttps://walkietalkie.createsend1.com/t/ViewEmail/i/944BB63A3AB1CDCF2540EF23F30FEDED

Rhany Opalfvens

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be