Beleef een adembenemende familievakantie in Oise

Beleef een adembenemende familievakantie in Oise

Vakantie in zicht! Dat je niet ver hoeft te reizen om een ultiem vakantiegevoel te creëren, weten we ondertussen al. Op minder dan drie uur rijden van Brussel, beleef je een onvergetelijke familievakantie waar jong en oud zicht kosteloos zal vermaken.  Kom tot rust in de natuur of ontdek de rijke geschiedenis in een van de vele musea, er is voor ieder wat wils! 

Spelen en ondertussen bijleren, plezier in familieverband en cocooning met het gezin: 3 manieren om met het gezin te reizen in Oise:

AL LEREND SPEELPLEZIER BELEVEN

Laat de show beginnen in het paardenmuseum!  

📍 Chantilly

Grote liefhebbers van paardrijden en ruiterkunst?  Bezoek dan zeker het paardenmuseum in Chantilly! In Grandes Écuries ontdek je voorwerpen die herinneren aan het belang van paarden voor de mensheid, maar ook ruitershows en dressuurdemonstraties.

In dit levende museum, dat onderdak biedt aan een dertigtal paarden, kan je ruiterpresentaties bijwonen in de prachtige Koepelzaal. Je leert de grondbeginselen van horsemanship en hoe je je paard kan laten gehoorzamen. Een unieke blik achter de schermen... Laat de show beginnen!

Nieuwsgierigheid allom in het Parelmoer- en Tafelmuseum

📍 Méru, nabij Beauvais

Weet je wat een tafelmaker deed? Met materialen zoals been, ivoor, parelmoer, of ebbenhout maakte hij knopen, waaiers, pianoschermen, biljartballen, penningen, broches en een heleboel andere voorwerpen...

Herontdek dit beroep en al deze creaties in het Parelmoer- en Tafelmuseum in Méru, de "wereldhoofdstad van het parelmoer".
Het museum is een paradijs voor liefhebbers van oude ambachten.

Ontdek een 19e eeuwse spijkerfabriek

📍 Creil

Groot, klein, rond, koper, staal, aluminium: de spijkerfabriek van Rivierre is de laatste "Made in France" spijkerfabriek! Deze sublieme fabriek, die in 1888 in Creil is opgericht, is in haar oorspronkelijke staat bewaard gebleven, inclusief het oorspronkelijke
"Zolaiaanse" decor met haar metalen balken en haar grote glazen dak. De nagels worden nog steeds op de originele machines vervaardigd en zijn ongelooflijk flexibel. Absoluut een bezoekje waard!

Ontdek de kracht water  in het Pavillon de la Manse

📍 Chantilly

Een bezoek aan het Pavillon de la Manse is als een stap in het hart van het hydraulische systeem van de tuinen van André le Nôtre. In dit paviljoen, gebouwd in 1678, laten fascinerende pompen en machines 3 eeuwen van de evolutie van de hydraulische technieken zien. Je zal er zowel oude houten machines als meer recente gietijzeren machines ontdekken.

Terug in de kindertijd...

📍 Pierrefonds

Gelegen aan de rand van het bos van Compiègne en op zijn rotsachtige top, lijkt het kasteel van Pierrefonds te waken over het dorp. Dit fantastische kasteel, waar het reële met het imaginaire wordt vermengd, doorklieft de hemel met zijn stenen pantser. Het kasteel van Pierrefonds is in de 19e eeuw door Viollet-le-Duc nagebouwd. Steek de ophaalbrug over en betreed de binnenplaats om naar een ander tijdperk te worden gekatapulteerd.

PLEZIER GEGARANDEERD VOOR HET HELE GEZIN

Beleef een betoverend intermezzo in de Potager des Princes

📍 Chantilly

Ontdek de fantasiewereld van de Potager des Princes in Chantilly! De Potager des Princes, ontworpen door de beroemde tuinman André le Nôtre, is niet alleen een tuin, maar bevat ook vele andere verrassingen voor het hele gezin. Zoals een dwergboerderij met boerderijdieren (konijnen, kippen, geiten, schapen, enz.) in een miniatuurversie! Ontdek een pauw die een radslag maakt, kleine rode kippetjes die verstoppertje spelen,... een betovering voor alle kinderen!

De tuinen van het kasteel van Chantilly

📍 Chantilly

Hoe kan je de dag beter beginnen dan met een speelse ontdekkingstocht door het kasteel. Of maak een wandeling door het park met behulp van onze speurtocht voor kinderen tussen6-12 jaar. Boekje ter plaatse verkrijgbaar (af te halen aan de kassa van het kasteel). Je kan ook genieten van een moment van ontspanning met je gezin tijdens een water- fiets-, of scootertocht of buggyrit in de bucolische omgeving van het park en de tuinen van het kasteel. 

- NIEUWIGHEID OM TE BELEVEN - 

Het Reuzengansspel, gelegen in het Petit Parc van het Château de Chantilly, werd in het begin van de 18e eeuw door Louis-Henri de Bourbon-Condé gecreëerd. Met een oppervlakte van 3,5 hectare is het een van de grootste die ooit heeft bestaan! Het is onlangs gerestaureerd, dankzij het beschermheerschap van de bedrijfsstichting Crédit Agricole Brie de Picardie. Bezoekers kunnen zich als pionnen van het ene naar het andere vakje verplaatsen. Moge de beste speler winnen!

Gratis spel. Toegankelijk van 7 tot 77 jaar. 

Verover het westen aan La Mer de Sable

📍 Ermenonville

Geniet van herinneringen, gelach en sensatie in La Mer de Sable, het eerste themapark van Frankrijk in het bos van Ermenonville. Ontdek in een uitzonderlijk natuurlijk kader de 3 exotische universums en de ruitershows in open lucht van dit familiepark voor kleine (en grote!) kinderen: de Mexicaanse Woestijn met zijn immense zandduin, het Verre Westen in het hart van de verovering van het Westen of de mysterieuze en kleurrijke wereld van de Jungle.

Henson rides, tussen natuur en cultuur in Compiègne

📍 Compiègne

En waarom niet te paard het bos van Compiègne ontdekken? Het is mogelijk dankzij de iconische Henson paarden. Maak een 2 uur durende rit en ontdek het bos van Compiègne, zijn historische sites, zijn fauna, zijn flora en zijn legendes. Een onvergetelijke ruiterervaring!
Liever niet te paard? Geen paniek, de Henson is een heel rustig en makkelijk te berijden paard. Of u nu een beginner bent of niet, de ritten zijn voor iedereen toegankelijk.

Vaar over het water 

📍 Longueil-Annel

Ontdek het plezier van varen aan boord van een klein bootje en zet koers naar de oevers van de Oise! Vanuit Longueil-Annel, de zeer mooie "Cité des Bateliers", ga je aan boord van de Escapade, een hybride en stille boot waarmee je op een unieke manier van het panorama kan genieten. Tijdens deze tocht van 1u30 ontdekt je Oise op onverwachtse manier.

ZOETE (KINDER)DROMEN

Oise biedt verschillende opties voor kindvriendelijke overnachtingen. Plof in een hemelszacht bed na een dag vol ontdekkingen zodat je er de dag nadien weer volledig tegenaan kan gaan. 

Le Clos des Tilleuls

📍 Verberie, tussen Compiègne en Chantilly

Aan de oevers van de Oise, op 1 uur van Parijs, biedt het  Clos des Tilleuls 2 kamers in de bijgebouwen van een volledig gerenoveerd huis uit de 19e eeuw, met uitzicht op het beboste park van het Château d'Aramont. In een zeer kleurrijke verblijfplaats, kunnen de twee kamers tot 7 personen herbergen. De tweede kamer is verdeeld over 2 verdiepingen en biedt 5 bedden met een ruimte speciaal voor kinderen: een ideale plek om met het gezin te verblijven. Een trendy adres vol charme!

Il était une fois

📍 Pierrefonds

Ontdek aan de voet van het kasteel van Pierrefonds, in de middeleeuwse straatjes, de voorgevel van een van de oudste huizen van de stad. Il était une fois, dat zorgvuldig door de eigenaars is gerestaureerd, is een oase van rust die even tijdloos als betoverend is. De witte kamer, met zijn zeer grafische zwart-witte badkamer, biedt een direct uitzicht op het kasteel. De Merlin kamer met zijn warme kleuren en de Jules Verne Suite met een capaciteit van 4 tot 6 personen nodigen je uit om er te verblijven. 

Cabanes des grands chênes

📍 Raray, nabij Senlis en Chantilly

Luxe in het wild! Deze 20 hutten zijn allemaal luxueus comfortabel en maken deel uit van een duurzame ontwikkeling. Gelegen in het historische Domaine de Raray, tussen 5 en 13 meter hoogte, is Cabanes des grands chênes perfect geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur.

Contacteer ons
Daphné Bonami
Daphné Bonami
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium