Bekende Mexicaanse burrito bar opent de deuren van nieuw Gents restaurant: La Cantina del DONKI

Bekende Mexicaanse burrito bar opent de deuren van nieuw Gents restaurant: La Cantina del DONKI

22/11/2022, Gent - De Mexicaanse burrito bar DONKI opent de deuren van haar nieuwe restaurant in Gent met een nieuw concept: een dine-in experience. Vanaf vandaag kan je in La Cantina del DONKI terecht voor Mexicaans geïnspireerde gerechten, toegankelijk voor iedereen. ¡Ay, caramba!

Nieuwe challenge in tijden van crisis

Pierre en Xiomara, twee jonge ondernemers met Nicaraguaanse roots én broer en zus, openden in 2013 hun allereerste burrito bar DONKI in Leuven. Met een keukenprinses als mama en een vat vol inspiratie van verre reizen, ontstond de idee om een californian style burrito bar met Mexicaanse invloeden op te richten. DONKI heeft momenteel drie vestigingen (één in Leuven en twee in Brussel), waar je terecht kan voor een snelle hap ter plaatse of een take-away.

De naweeën van de coronacrisis en de stijgende inflatie daagden Pierre en Xiomara uit om hun zaak uit een ander perspectief te bekijken. Hoe groeien in moeilijke tijden, zowel als bedrijf als persoon? Zelfs tijdens een crisis waren de jonge ondernemers hoopvol en geloofden ze in nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten. Het was tijd voor iets nieuws, ze hadden nieuwe inspiratie opgedaan en wilden inspelen op trends: een dine-in experience in La Cantina del DONKI

Dine-in experience

Het is een feit: Belgen gaan graag op restaurant en genieten van goede service. In tegenstelling tot DONKI, waar je terecht kan voor een snelle hap of take-away, zal in La Cantina del DONKI de focus liggen op de ervaring in het restaurant. Sfeer en gezelligheid waar je start met een cocktail en eindigt met een dessert zonder financiële schuldgevoelens, dat is de opzet van Pierre en Xiomara met La Cantina del DONKI. Toegankelijke prijzen, maar kwaliteit ten top. Alle recepten worden namelijk dagelijks in huis bereid met verse ingrediënten volgens eigen familierecepten, met voldoende vegetarische en veganistische opties.

De Mexicaanse keuken vergt tijdsintensieve bereiding. Iets zo simpel als onze zwarte bonen ondergaat een kookproces van meerdere uren. Onze carnitas wordt overnacht traag gegaard. We willen eer doen aan onze intense en lange dagdagelijkse kookprocessen, want enkel zo kunnen wij de klant op een vlotte manier onze gerechten presenteren. Snel in bediening, traag in de keuken! - Pierre en Xiomara

Benieuwd naar wat er op de kaart staat? enchiladas, tacos, horchata, mangonada, homemade lemonades... allemaal met een touch of DONKI. De perfecte mix om een middag of avond gezellig aan tafel met vrienden/familie te genieten en nieuwe smaken te ontdekken. En dit allemaal in een kleurrijk en hip interieur met gerecycleerde meubels. Mexico voelde nog nooit zo dichtbij!

Iconische locatie in 9000

Voor de Gentenaar zal de locatie van de nieuwe DONKI-vestiging niet vreemd in de oren klinken. Wat ooit één van de bekendste snackbars uit Gent was, waar studenten na een stevig nachtje doorzakken nog een broodje of zelfs een biefstuk-friet konden bestellen, is vanaf nu een trendy Mexican dine-in restaurant: 't Hoekse

La Cantina del DONKI is op van maandag tot zaterdag, telkens van 12u-14u30 en 17u30-22u. Take-away en delivery is beschikbaar van 12u-22u.

La Cantina del DONKI's signature dish

Alle gerechten in La Cantina del DONKI worden volledig zelf bereid, zo ook de guacamole. Pierre en Xiomara laten je alvast de Mexicaanse sfeer opsnuiven en delen hun eigen familierecept. ¡Buen provecho!
- 2 avocado's
​- 1/2 tl zout
​- 2 el fijngesneden verse koriander
​- 1/2 el verse citroensap
​- 3 el kleine blokjes rode ui

 

Klik hier voor hoge resolutiebeelden

 

Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren.
​Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be
​Maureen Richard - maureen@talkie.be

Over DONKI
De burrito bar DONKI staat voor vers, Mexicaans en een snelle hap. DONKI werd negen jaar geleden opgericht door Pierre en Xiomara, broer en zus met een West-Vlaams accent en Nicaraguaanse roots. De eerste vestiging opende in 2013 in Leuven, sindsdien volgden nog twee nieuwe openingen in Brussel.

Over La Cantina del DONKI
In november opende hun nieuwe concept 'La Cantina del DONKI' in Gent. Een fast casual concept met focus op de dine-in experience die een volledige restaurantbeleving toegankelijk maakt voor iedereen. Mexicaans geïnspireerde recepturen. Alle ingrediënten zijn vers en worden dagelijks in huis gemaakt volgens eigen familierecepten.

Ga voor meer informatie naar donki.be of de instagrampagina.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium