Skip to Content
BAVET verklaart het wielerseizoen voor geopend

BAVET verklaart het wielerseizoen voor geopend

Bavet organiseert dit jaar nog 6 social rides. Think: a challenging tour en carb reload after!

Deze zomer geeft Bavet het startschot voor het wielerseizoen met de eerste publieke editie van ‘Bavet Bicyclet’ in Gent en Brugge! Een wielertocht die door The Baveteers wordt uitgestippeld en waarbij alle deelnemers eindigen in het Bavetrestaurant voor de nodige carb reload.

Bavet kan je niet zomaar een spaghettirestaurant noemen. ​Naast de gevarieerde keuze aan spaghetti in een rock’n roll kader, zet Bavet ook sterk in op experience & community. Dit tot ver buiten de deuren van de Bavetrestaurants.

Na een eerste testrit in Gent onder het toeziend oog van Johan Museeuw, werd met een peloton van zo’n 20 wielrenners “Bavet Bicyclet” het leven ingeblazen. Het concept is eenvoudig: in groep een wielertour maken en afsluiten met een goedgevuld bord heerlijke Belgische spaghetti en een frisse pint / frisdrank. Elke tour wordt op voorhand uitgestippeld door de medewerkers van Bavet, ook wel The Baveteers genoemd, en vertrekt en eindigt in een Bavetrestaurant. 

Het idee kwam enkele maanden geleden ter sprake tijdens de lockdown door Founder en Concept Guardian Peter Van Praet die een passie heeft voor wielrennen

"Bavet wil inzetten op experience pur sang! Er is niets beter dan een tourtje rijden om hierna met vrienden te genieten van een spaghetti en een pint! Spaghetti en fietsen gaat nu eenmaal hand in hand." - Peter Van Praet, founder & concept guardian Bavet

In de Bavet te Gent Muinkkaai en Brugge wordt één rit (per stand) per maand georganiseerd, van juli tot en met september. Tijdens de editie van 16 juli in Gent zullen de renners vergezeld worden door niemand minder dan de Leeuw van Vlaanderen Johan Museeuw. Het peloton snelt gemiddeld vooruit aan een tempo van 28km/u en na deze rit heb je zo’n 60 kilometer in de benen. Daarna kan je uitblazen met een full spaghetti experience in een Bavetrestaurant voor de nodige carb reload. Hierbij kan je kiezen uit de volgende legendarische Bavet spaghetti's: The Bavet, The Bolo Bastard, The Holy Grail of de The Holy Mary. Inschrijven kan via mail en als deelnemer betaal je 25 euro per persoon. Wil je graag full on deelnemen aan deze fietstocht? Bestel dan via de webshop je gepersonaliseerde balletjestrui.

Ja, je leest het goed! Ook daar blijft Bavet niet bij de pakken zitten. Op hun webshop bavetsuperet.be kan je verschillende must-haves kopen waaronder twee wielertruitjes. De gegeerde bolletjestrui wordt bij Bavet Bicyclet vervangen door de (gehakt)balletjestrui en op kop rijdt de roze trui.

Heb jij ‘het jus in de benen’ en wil je graag met je vrienden deze uitdaging aan gaan? Ontdek dan hieronder alle praktische details voor de volgende Bavet Bicyclet. Uiteraard ben je ook altijd welkom voor een heerlijke spaghetti na een privé fietstocht met gezin of vrienden - reserveer gerust via www.bavet.eu!

GENT
Bavet Muinkkaai 120
16 juli (sold out) – 13 augustus – 17 september

BRUGGE
Bavet Simon Stevinplein 5
30 juli – 27 augustus (sold out) – 24 september

Startuur* om 17u45 
Maximum 20 deelnemers
Deelname €25: rit - spaghetti - 2 drinks
Aankoop wielertruitje via www.bavetsuperet.be : €55

Inschrijven via event@bavet.eu

​*Enkel bij gunstige weersomstandigheden

Contacteer ons
Daphne Bonami
Jana Snoeck
Daphne Bonami
Jana Snoeck
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium