Badkamerontwerp klaar voor de toekomst met GROHE Eurosmart

Badkamerontwerp klaar voor de toekomst met GROHE Eurosmart

  • De bevolking boven de 50 groeit voortdurend en biedt nieuwe verkoopkansen

  • Vooruitstrevend badkameradvies: Verschillende Eurosmart hendelvarianten voorzien in de behoeften van consumenten in verschillende levensfasen

  • Voor wie die extra bescherming nodig heeft: GROHE SafetyStop technologie voorkomt brandwonden

Er bestaat geen twijfel dat onze samenleving steeds grijzer wordt. In 2060 zal een op de drie Europeanen ouder dan 65 zijn.  Maar de moderne senioren, de zogenaamde "Silver Society", worden anders oud - zij blijven wendbaar en hebben een positieve attitude tegenover leven en ouder worden . De "Silver Society" is nu al de derde grootste economie ter wereld en zal de komende jaren nog verder groeien.

De senioren van morgen denken vooruit bij het renoveren en zoeken naar producten die vandaag voor hen werken, maar ook morgen wanneer ze ouder worden en misschien hulp nodig hebben bij hun dagelijkse routines. De verzorging van de persoonlijke hygiëne thuis is een belangrijke zorg. Het is dus van cruciaal belang om klanten in hun 'zilveren jaren' de juiste producten te adviseren om hun persoonlijke onafhankelijkheid en vrijheid, vooral in een intieme sfeer als de badkamer, zo lang mogelijk te behouden.

"Als we denken aan onze klanten van morgen, naderen ze hoogstwaarschijnlijk hun 'zilveren jaren'. Hoewel ze officieel de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt of bijna bereikt, zijn de moderne senioren fit en willen ze producten die hen ondersteunen bij de dagelijkse obstakels. Zelfs over 10-20 jaar wanneer hun gezichtsvermogen afneemt of hun motoriek minder wordt. We moeten ons dus afvragen: Hoe kunnen we onze partners en hun klanten ondersteunen met betrouwbare producten die klaar zijn voor de toekomst? Onze GROHE Eurosmart is met elke generatie meegeëvolueerd en is een goed voorbeeld van hoe we met zinvolle producten op veranderende behoeften kunnen inspelen en onze zakenpartners in staat kunnen stellen om het potentieel van nieuwe doelgroepen te benutten", zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

Diverse hendelvarianten voor diverse levensstijlen

GROHE zorgt ervoor dat het Eurosmart portfolio altijd meegroeit met de veranderende eisen en dat het zich blijft aanpassen aan de moderne behoeften. De verschillende hendelvarianten zijn een goed voorbeeld van hoe de kranenlijn direct gerelateerd is aan het leven van de klant. De Eurosmart Loop hendel biedt belangrijke ondersteuning voor oudere mensen met beperkte motorische vaardigheden, omdat het uitgesneden midden het vastgrijpen vereenvoudigt.

Een grote hulp bij de dagelijkse badkamerrituelen wordt ook geboden door een nieuwe uittrekbare uitloopvariant die volledige flexibiliteit en extra gebruikscomfort biedt. Klanten genieten van meer manoeuvreerruimte - perfect om de dagelijkse wasroutine te ondersteunen en te verbeteren.

Wanneer veiligheid een rol speelt

Naast comfort speelt ook veiligheid een bijzondere rol bij het ouder worden. De Eurosmart SafetyStop-functie biedt een effectieve thermostatische beveiliging door de maximale warmwatertemperatuur te beperken tot een vooraf instelbare waarde. Het zorgt ervoor dat de gewenste watertemperatuur constant blijft, en schakelt het warme water effectief uit als de toevoer van koud water uitvalt - vooral belangrijk voor voorzieningen voor kinderen, senioren of mensen met beperkingen in zintuiglijke of motorische vaardigheden.

Wanneer veiligheid een rol speelt

Naast comfort speelt ook veiligheid een bijzondere rol bij het ouder worden. De Eurosmart SafetyStop-functie biedt een effectieve thermostatische beveiliging door de maximale warmwatertemperatuur te beperken tot een vooraf instelbare waarde. 

Het zorgt ervoor dat de gewenste watertemperatuur constant blijft, en schakelt het warme water effectief uit als de toevoer van koud water uitvalt - wat vooral belangrijk voor kinderen, senioren of mensen met beperkingen in zintuiglijke of motorische vaardigheden.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium