BABU van Gert De Mangeleer opent in Gent

BABU van Gert De Mangeleer opent in Gent

Na een pop-up in Brugge vestigt BABU zich definitief in de Gentse Vooruitbuurt

Na een succesvolle pop-up in Brugge opent Gert De Mangeleer op vrijdag 16 juli opnieuw de deuren van zijn fast casual foodconcept BABU met deze keer een vaste stek in Gent. In de Vooruitbuurt geniet je voortaan van de unieke bunners met wereldse smaken in een kleurrijk interieur.

Gert de Mangeleer en Joachim Boudens, de chefs achter Hertog Jan,  L.E.S.S Eatery* (2014) en luxe brasserie Bar Bulot* (2019) openen vandaag BABU. Samen met rechterhand Jef Poppe bedacht Gert dit concept. Het fast casual foodconcept, dat geïnspireerd is op de vele reizen van topchef Gert De Mangeleer, veroverde de harten eerder al in Brugge, maar opent nu een definitieve stek in Gent.  

Meer bunners, meer plezier

Die nieuwe stek vind je in de Sint-Pietersnieuwstraat 9, waar je voortaan in een indrukwekkend herenhuis met een al even indrukwekkend interieur geniet van de bunners van Gert. Die besloot de kaart uit te breiden, waardoor je nu keuze hebt tussen wel vijf verschillende bunners, waarvan er drie ook een vegetarische variant hebben. Elke bunner heeft een naam die verwijst naar een stad of plaats die Gert tijdens zijn reizen heeft bezocht en als inspiratie diende voor de vulling ervan.

Brooklyn Bunner (ook verkrijgbaar als veggie)
(angus beef, cheddar, homemade Bunner sauce….)

Brighton Bunner (ook verkrijgbaar als veggie)
(crispy fried fish, lettuce, green herb relish)

Beirut Bunner (ook verkrijgbaar als veggie)
(spicy merguez, feta cheese, garlic sauce, young spinach, cilantro and pomegranate)

Bangkok bunner 
(fried chicken, spicy pickled cabbage, chili mayo & coriander)

Boston bunner
(pulled pork, coleslaw, pickled red onion & bbq sauce) 

De bunner houdt het midden tussen een Aziatische steamed bun en een krokant gebakken English breakfast muffin. Net zoals voordien worden de bunners geserveerd met een extra side dish: triple cooked BABU fries, die worden vergezeld door een van de twee huisbereide sauzen: home made mayo regular of spicy. Enkele nieuwe sides en drie kleine starters maken het menu compleet voor een culinaire reis. 

Ice, ice baby

Naast de bunners kan je bij BABU ook terecht voor een verfrissend ijsje van Iceconic, het kwaliteitsvolle ijsjesmerk van Gert. De topchef kiest ook voor zijn ijs enkel voor de allerbeste kwaliteit, en dat uit zich in de smaak en de zijdezachte textuur van het ijs. Je kiest tussen de smaken Caramel Madness en Popping Cherry, perfect als dessert of tussendoortje na het shoppen in Gent.

Contacteer ons
Zoë Nassel PR Account Manager, Walkie Talkie
Zoë Nassel PR Account Manager, Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium