Skip to Content
Antwerpse kunstenares Ellen Pil heft Belgische grenzen op tijdens gloednieuwe expo

Antwerpse kunstenares Ellen Pil heft Belgische grenzen op tijdens gloednieuwe expo

I'll keep you postered van 5/09 tot 4/10 bij Gevaertsdreef.01 in Oudenaarde

Met "I'll keep you postered" debuteert Antwerps kunstenares Ellen Pil in eigen geboortestreek. Vanaf september 2020 is haar werk een maand lang te bezichtigen in Gevaertsdreef01 in Oudenaarde, een onafhankelijke ruimte voor hedendaagse kunst. De expo omarmt zowel Vlaanderen als Wallonië als individu en vormt een aanzet tot huwelijk tussen de twee gebieden via beeld.  Ellen Pil's creaties zijn te bezichtigen vanaf 5 september 2020 om 14 u. 

Opgegroeid in Vlaanderen, maar met Wallonië als achtertuin rijst de vraag hoe het kan dat ze zo weinig weet over iets dat zo nabij is? Gefascineerd door de Waalse overkant gaat ze aan de slag met eenvoudige onderwerpen zoals nijverheid, taal, voeding en oude symboliek om op haar manier op zoek te gaan naar een nieuwe grenzeloze toekomst. Via lokale verhalen gaat Ellen Pil dieper in op globale thema's, waardoor het initiële idee subtiel wordt overstegen. 

Niet toevallig exposeert Pil in Gevaertsdreef01 in Oudenaarde. De tweedeling van het gebouw doet perfect dienst als grensgebied en vormt tegelijkertijd een plaats van verzoening. Zichtbare gelijkenissen in de installaties aan beide kanten doen de grens vervagen, waardoor je als bezoeker ongetwijfeld stilstaat bij de analogie. 

Ellen Pil brengt de archeoloog en uitvinder in zichzelf naar boven tijdens het creëren van haar oeuvres. Vanuit eigen achtergrond reconstrueert ze fragmenten van feiten en verhalen om ze nadien zeer verrassend opnieuw met elkaar te verbinden. Een samensmelting tussen heden en verleden om tot een eigen nieuwe betekenis te komen. 

“I'll Keep You Postered is een voorzichtige liefdesbrief naar de overkant van de taalgrens.  Door linnen te verven met steenkool residu staat het in het spoor van de wevers en mijnwerkers en vormt het een symbolische start. De expo is een aanzet tot een huwelijk tussen de twee gebieden, met een beeldenlijst vol goede beginpunten.”
- Ellen Pil - 

Voor beelden in hoge resolutie: https://press.talkie.be/en/dir/ellen-pil-expo

Praktische info:

Expo - 05/09/2020 t.e.m. 04/10/2020
Zaterdag en zondag tussen 14 en 18 u. of op afspraak via 
illkeepyoupostered@gmail.com
Gevaertsdreef 1, 9700 Oudenaarde
Meer info op: www.gevaertsdreef01.be

De finissage vindt plaats op een nader te bepalen datum. Hiervan op de hoogte blijven?
Mail bij interesse naar llkeepyoupostered@gmail.com.

Iedereen is welkom, de corona-situatie vraagt echter om aangepaste maatregelen. Zo zijn een mondmasker en het behouden van anderhalve meter afstand verplicht. Bezoekers mogen om beurt de expositie bezichtigen, wat in goede banen wordt geleid door een team ter plaatse. De ruimte voorziet genoeg plaats om de veilige afstand te kunnen bewaren.

Over Ellen Pil

Ellen Pil studeerde Grafische Vormgeving op Sint-Lukas en vervolgde deze opleiding met een Master schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Geprikkeld door beeldmanipulatie en bewegend beeld leerde ze zichzelf later 3D programma's aan. Deze bonte mix aan ambachten vind je ook terug in haar werk evenals de weg die ze tot op heden aflegde. Ze begon als in-house kunstenaar bij Lazersport, groeide door tot vormgever waarna ze het uiteindelijk schopte tot creatief directeur. Zeer gefascineerd deed ze onderzoek naar de smalle grens tussen 2D en 3D. 

Haar werk definieert ze als een handleiding die verschillende uitvoeringen kan impliceren. Pil beschouwt zichzelf niet langer als schilder, maar denkt in installaties of animaties waar de schilderijen deel van uitmaken. Met "I'll keep you postered' stelt ze deze symbiose voor het eerst tentoon aan een publiek. 

Contacteer ons
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium