Als stichtende sponsor van het World Architecture Festival 2021 moedigt GROHE architecten aan om gezondere stadslandschappen te creëren

Als stichtende sponsor van het World Architecture Festival 2021 moedigt GROHE architecten aan om gezondere stadslandschappen te creëren

  • World Architecture Festival (WAF): De digitale editie 2021 vond plaats van 30 november tot 3 december vanuit Lissabon met als thema "Resetting the city" 
  • Hoofdpartner GROHE kent de Water Research Prijs toe aan Techlab laboratorium's geveloplossing die waterschaarste over de hele wereld aanpakt met een uniek project geïnspireerd door de natuur
  • De exclusieve inhoud van het festival kan vanaf nu worden bekeken via GROHE X 

GROHE ondersteunt architecten en ontwerpers over de hele wereld bij het creëren van gezondere stadslandschappen tijdens en na de pandemie en is er trots op de hoofdsponsor te zijn van het World Architecture Festival (WAF) 2021, een rol die het merk op zich heeft genomen bij de start van het festival in 2008. Als stichtende partner vertegenwoordigt GROHE, een toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, de unieke rol die water speelt voor de ontwerpdiscipline. GROHE helpt de innovatieve architectonische visies en oplossingen rond het element water vorm te geven. Tijdens de uitdagende tijden van de afgelopen jaren is GROHE de architectengemeenschap blijven steunen door dit jaar de WAF en de Water Research Prize 2021 te sponsoren. 

Groenere en schonere steden 
Het thema van het festival is "Resetting the city". Ecologische bekommernissen omtrent stadsplanning, biodiversiteit en duurzaamheid beantwoorden nu meer dan ooit aan de algemene behoefte om een gezondere, veiligere omgeving te creëren. Aangezien concepten voor het winnen van schone energie, het terugdringen van vervuiling en schone watervoorraden nu rechtstreeks verband houden met de beheersing van pandemieën, worden dit de kern van stadsplanningsstrategieën over de hele wereld. Deze concepten waren dan ook de focus van het festival van dit jaar. In totaal werden 320 uur aan inspirerende keynotes, sessies en paneldiscussies gepresenteerd aan de WAF-gemeenschap. 

Als hoogtepunt van het festival kwamen architecten van over de hele wereld (virtueel) samen om de prijsuitreiking van "The World Building of the Year" bij te wonen. Die eer valt dit jaar Copenhill/Amager Bakke in Kopenhagen, ontworpen door Bjarke Ingels Group, te beurt. CopenHill is een nieuw soort afvalenergiecentrale, met daarbovenop een skipiste, wandelpad en klimmuur. Het project, dat gemeenschap en vrije tijd combineert met duurzame ambities, sluit aan bij het doel van Kopenhagen om tegen 2025 de eerste koolstofneutrale stad ter wereld te worden.

 

Geïnspireerd door de natuur - een overwinning in de strijd tegen wereldwijde waterschaarste
In deze context is GROHE trots om opnieuw de jaarlijkse Water Research Prize uit te reiken aan projecten die creatieve oplossingen voor water in de stedelijke gebieden nastreven. Dit jaar gaat de prijs naar "Aquasorbant Façade" van Techlab laboratory een project van de Shiraz Universiteit in Iran. Geïnspireerd door de Namib woestijnkever, ontwierp het onderzoeksteam een gevel met honingraatachtige modules die vocht uit de buitenlucht absorberen en gebruiken om binnen thermisch comfort te bereiken. De modules houden watermoleculen uit de lucht vast dankzij de pieken en dalen op het oppervlak van de gevel. Het verzamelde water wordt opgeslagen in verticale tanks die op elke verdieping in de gevel zijn ingebouwd. Door de modules aan te passen aan de optimale neerslaghoek van elke regio, is het mogelijk water op te vangen uit zowel vochtige als regenachtige omgevingen in alle klimaten over de hele wereld.

 

De jury is verrukt over deze unieke oplossing die waterschaarste over de hele wereld aanpakt.

"Dit innovatieve project pakt waterschaarste aan en ik vond vooral de direct uit de natuur geputte inspiratie geweldig", zegt Stefan Schmied, Leader, Business Unit Projects, LIXIL EMENA. Paul Finch, programmadirecteur van het World Architecture Festival voegt hieraan toe: "Alle juryleden waardeerden de inspiratie en de toepassing van deze nanotechnologie die kan helpen het gebrek aan water in gestresste gebieden van de planeet op te lossen."

De Water Research Prize maakt sinds 2017 deel uit van het World Architecture Festival, toen het WAF X Manifesto voor het eerst werd gepubliceerd. Het manifest identificeerde de belangrijkste uitdagingen voor architecten binnen de komende tien jaar, waaronder water in relatie tot stedelijke gebieden. Nu het festival zich dit jaar richtte op de verbetering van de kwaliteit van leven in stedelijke gebieden door groenere, gezondere infrastructuren, is de nauwe band met water bijzonder opvallend. Door de prijs te sponsoren heeft GROHE de afgelopen vier jaar onderzoek op het gebied van unieke architectonische uitdagingen rond water gesteund en is er trots op dit ook dit jaar op het festival te kunnen doen.

Een virtueel trefpunt boordevol inhoud
GROHE geeft nu, na afloop van het festival, exclusieve toegang tot de festivalcontent via haar digitale merkenplatform GROHE X.

OVER GROHE N.V. - S.A.
GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 6.500 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 460 design- en innovatieprijzen, als een van de meest duurzame Duitse ondernemingen. Daarnaast was GROHE de eerste binnen zijn sector die de MVO-prijs van de Duitse regering won, alsook opgenomen werd in de Top 50-ranking van het gerenommeerde Fortune®-magazine in de categorie ‘Changing the World’.​​ www.grohe.be

Téléchargez ici les images en haute résolution: https://press.talkie.be/en/dir/grohe-corporate-world-architecture-festival

 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium