ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT, een natuurlijk alternatief voor shampoo op basis van ayurvedische kruiden

ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT, een natuurlijk alternatief voor shampoo op basis van ayurvedische kruiden

“Ons haar vertegenwoordigt elegantie en schoonheid. We zijn vergeten dat het een natuurlijke balans heeft die we moeten beschermen.“

Na een retreat in India plaatste Alison Engels, kunstenares en bezielster van ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT, grote vraagtekens bij het gebruik van commerciële shampoo. Die gigantische Eureka-erlebnis en een succesvol experiment met ayurvedische* kruiden luidden haar persoonlijke missie in: mensen informeren over een natuurlijk alternatief dat goed is voor mens én milieu om zo de overconsumptie van ongezonde shampoos tegen te gaan. In het assortiment: 3 no poo haarmixen, 1 droogshampoo en 6 herbal sprays.

Heb je je ooit afgevraagd waarom we shampoo zijn gaan gebruiken? Terwijl haren wassen in de 19e eeuw nog een maandelijkse aangelegenheid was, is het dagelijks gebruiken van shampoo sinds de jaren zeventig plots tot onze hygiënische standaarden gaan behoren. Ergens onderweg raakten we dus verslaafd aan al dat schuim en dat terwijl de detergenten, onnodige chemicaliën en microplastics in commerciële shampoo ons haar alles behalve deugd doen en zelfs beschadigen. We schrobben en masse onze hoofdhuid en haren met schuimende shampoo alsof het een lieve deugd is, maar waarom eigenlijk? Een nature versus nurture vraagstuk dat ook Alison bezighoudt sinds haar ayurvedische retreat in India 4 jaar geleden.

“We kregen vanaf dag 1 de instructie dat shampoo verboden was. Het was de eerste keer dat ik erbij stilstond dat shampoo het natuurlijke reinigingsproces kan verstoren. Toen ik na enkele maanden terugkwam uit India, sprak een vriendin mij aan over ‘no poo’ en hoe geweldig dat was voor haar haar. Gelijktijdig kwam het boek ‘WomanCode: Perfect Your Cycle, Amplify Your Fertility, Supercharge Your Sex Drive, and Become a Power Source’ van Alisa Vitti op mijn pad, waarin ze een heel hoofdstuk wijdt aan hoe schadelijk bepaalde stoffen in cosmetica & shampoo zijn. Die stoffen bleken ook gewoon in zo goed als elke shampoo te zitten. Meteen bestelde ik een heleboel ayurvedische kruiden uit India en begon aan mijn experiment. Vanaf de eerste try out had ik een Eureka-moment. Hoe is dit mogelijk? “ - Alison Engels
Story image

DETOX VOOR JE HAAR

Shampoo kan hormonale onevenwichtigheden, vroegtijdige vergrijzing en zelfs haaruitval veroorzaken. We zijn vergeten dat ons haar een natuurlijke balans heeft die we moeten beschermen. En dat is precies wat de 100% natuurlijke kruidenmixen en herbal sprays van ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT doen. De kruidenmixen werken als een klei-achtig masker dat diep in de haarwortels trekt. Ayurvedische kruiden worden al duizenden jaren gebruikt en behoren tot de meest gezonde en beste alternatieven om haren en hoofdhuid echt te wassen, versterken en voeden. Ze zorgen voor meer volume en glans, bevorderen haargroei, gaan haaruitval tegen én hebben bovendien een antibacteriële werking.

“Doordat vrienden en familie de kruiden ook begonnen te gebruiken zag ik van dichtbij echt enorme verbeteringen. Een nichtje met dun platliggend haar kreeg een volume-boost, een vriendin en vriend met haaruitval raakten al snel af van hun probleem, beginnend grijze haartjes gingen bij mij constant terug weg én enkele vriendinnen met psoriasis op de hoofdhuid merkten enorme verbetering tot zelfs verdwijnen van hun symptomen! Holy fuck right?“

NO POO

Of kort gezegd: je haar wassen zonder commerciële shampoo, is een verzamelterm voor heel wat methodes waarbij je je haar wast met een zacht alternatief voor shampoo. De natuurlijke olie in de haarzakjes is essentieel om de hoofdhuid en het haar gezond en verzorgd te houden. Veelvuldig wassen, in combinatie met sommige van de agressieve chemicaliën in shampoo, ontdoet je haar van die natuurlijke oliën, waardoor je haar in slechte conditie raakt. Kortom, hoe meer je wast, hoe meer olie je haarzakjes zullen aanmaken om een gezonde balans te behouden en hoe sneller je haar dus vettig zal aanvoelen. Spot je de vicieuze cirkel?

Dankzij de ‘no poo’ ayurvedische haarmixen van ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT, stuur je je haar en hoofdhuid op een welverdiende detox. Daarom wordt afgeraden om de mix te combineren met commerciële shampoo. Hoewel het geen voorwaarde is als je ‘no poo’ probeert, wordt het starten met deze methode vaak als mooi moment gezien om de frequentie van haar wassen af te bouwen. Je zal merken dat je haar na verloop van tijd voller, glanzender en gezonder dan ooit is én je je haar minder vaak hoeft te wassen. Een haarwasbeurt om de week? Yes please!

Story image
Story image
Story image

Beschikbaar via webshop van ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT 

Andere verkooppunten: Studio PausStudio Gaga, teint teintValerie Rousseau Yoga, metmirte.raak

 


“Get dirty but more clean than ever”

Hoe stuur je je haar op een welverdiende detox vakantie?

Aan alles moet je even wennen en dat is met deze overschakeling niet anders. Het vergt een beetje voorbereiding en dus ook meer tijd dan snel even je haar wassen met een commerciële shampoo. Maar eens je eraan gewend bent, wil je niet meer zonder!

  1. Neem een kommetje, een eetlepel en de kruidenmix. 
  2. Schep 2 tot 5 eetlepels in het kommetje. De hoeveelheid hangt af van de lengte en dikte van je haar. Als je kort/dun haar hebt, heb je veel minder nodig. Voel zelf een beetje aan of je meer of minder nodig hebt. Na het een aantal keer te gebruiken weet je precies wat je nodig hebt. >> Dosering: 2 à 3 el kort haar - 3 à 4 el halflang haar - 4 à 5 el lang haar
  3. Meng het poeder beetje bij beetje met warm water tot een gladde pasta (denk aan de consistentie van yoghurt).
  4. Breng de kruidenpasta aan op nat haar en geef jezelf een hoofdmassage.
  5. Laat 5 tot 30 minuten intrekken, hoe langer hoe beter voor je haar en hoofdhuid. Heb je weinig tijd? Je haar voelt zeker ook gewassen aan na 5 minuten. Het verschil zit hem erin dat je je haar sneller terug zal moeten wassen omdat de kruiden minder hun goede werking kunnen uitoefenen op je haar en hoofdhuid.
  6. Grondig uitspoelen met water.
  7. Laat je haar bij voorkeur aan de lucht drogen.

 


Over ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT

FOR THOSE ABOUT TO SAY GOODBYE TO THE SHAMPOO INDUSTRY, WE SALUTE YOU.

ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT is een Belgisch merk dat wordt ontwikkeld door founder Alison Engels. De ayurvedische kruidenmengelingen en plantaardige sprays bieden een ecologisch en natuurlijk alternatief voor commerciële shampoos en brengen je haar terug naar zijn oorspronkelijke staat. Het assortiment bestaat momenteel uit 3 no poo haarmixen, 1 droogshampoo en 6 herbal sprays. De kruidenmengelingen vinden hun herkomst in India. Geregeld reist Alison naar daar om inspiratie op te doen en nieuwe producten te ontwikkelen.

Over Alison Engels

Studeerde Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas Antwerpen en behaalde haar Advanced Master of research in Art & Design. In 2021 richtte ze ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT op vanuit een persoonlijke missie om mensen te informeren over een natuurlijk alternatief voor shampoo dat goed is voor mens én milieu om zo de overconsumptie van ongezonde shampoos tegen te gaan. Haar artistieke achtergond zit verweven in het DNA van ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT. Zo ziet ze de verpakking als een kunstwerk op zich. Die is handgemaakt van gerecycleerd katoenen papier, waarop eenmaal droog wordt gezeefdrukt. Het resultaat is fantastisch én zeer duurzaam! Alison werkt daarvoor samen met Indiërs die een eigen papierfabriekje hebben. Ontdek het proces hier.

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium