Al meer dan 1000 nominaties voor ‘Ugly Belgian Websites'

Al meer dan 1000 nominaties voor ‘Ugly Belgian Websites'

6 oktober 2022. Dat er op het Belgische web nog heel wat oubollige en ongebruiksvriendelijke websites rondzwerven is bewezen, want de teller van Ugly Belgian Websites heeft de kaap van 1000 nominaties bereikt! Combell nam alvast even een kijkje en somt de meest opvallende trends tussen de inzendingen voor je op, gaande van ongebruiksvriendelijke overheidssites tot kitscherige dierensalons.

Op zoek naar de lelijkste website van België

Samen met Hannes Coudenys, Vlaamse blogger en oprichter van Ugly Belgian Houses, startte het IT-bedrijf Combell de zoektocht Ugly Belgian Websites, waarin ze op zoek gaan naar de lelijkste website van België. Sinds 19 september kan iedereen websites inzenden op uglybelgianwebsites.be. De winnaar wordt bekroond door een 5-koppige jury en geniet van een volledige restyling (inclusief professionele fotografie, copywriting, logo-ontwerp) en 10 jaar lang gratis hosting en domeinnaam, geschonken door Combell. En wie zelf een website ingestuurd heeft kan ook in de prijzen vallen, want Combell geeft maar liefst 20 Bol.com-bonnen weg ter waarde van €100 euro. 

Meer info over de actie en de jury kan je in dit persbericht terugvinden.

In slechts twee weken tijd nomineerde de Vlaming al meer dan 1000 websites voor de titel van 'Lelijkste Website van België'. Er is dus duidelijk nog heel wat werk aan de winkel wat betreft websites op het Belgische web! Combell nam alvast een sneak peek tussen de kanshebbers en somde enkele opvallende trends en cijfers op over de genomineerde websites. Zo zijn er drie duidelijke favoriete categorieën: Overheid en gemeenten, sportverenigingen en dieren.

Bijna 10% van de nominaties zijn websites van de overheid of van gemeenten en openbare diensten. Het Belgische Staatsblad, waarover de Vlaming duidelijk een uitgesproken mening heeft online, maakt ook deel uit van deze categorie. Jurylid Hannes Coudenys kon de koning helaas niet bereiken, maar ging toch even de straat op om de meningen over de nominatie te horen. Je kan de video hier bekijken.

Tussen de nominaties ziet Combell ook vaak sportverenigingen (13%) terugkomen. Onder andere de lokale voetbalploeg uit Jeuk en de Olmense volleybalclub moeten er aan geloven. Ook de meest schattige categorie wint aan belang, want bijna 6% van de kanshebbers op de titel zijn websites omtrent dieren (o.a. hondensalons, beschikbare nestjes, fanpagina’s…).

 

Nomineren kan nog tot zondag 9 oktober!

 

Over Combell
Combell is al sinds 1999 betrouwbare one-stop partner voor hosting en groeide sindsdien uit tot absolute marktleider in hosting in de Benelux. Hosting is voor 100% hun core business. Het IT-bedrijf reikt ondernemers alle middelen aan om hun bedrijf online te brengen: van domeinnamen over mailboxen en tools om websites te bouwen tot kwaliteitsvolle webhosting. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in hostingoplossingen op maat van je onderneming. Ze begeleiden je IT-afdeling niet alleen in de hosting van je infrastructuur, maar ontfermen zich eveneens over de installatie, het onderhoud, de hard- en software, upgrades en de security. Zodat jij je kan concentreren op je core business.

​Bij Combell krijg je 24/7 ondersteuning. In je eigen taal, door ervaren medewerkers. Daarnaast biedt Combell ijzersterke garanties op serviceniveaus. Kies voor kwaliteit dankzij de continue investeringen in kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid (uptime). Ze garanderen je een perfect werkende infrastructuur, die meegroeit met de behoeften van je onderneming.


​Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Axelle Fraeye - axelle@talkie.be

Maureen Richard - maureen@talkie.be

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium