A$AP Rocky wordt investeerder van Klarna en CEO voor één dag

New York - Stockholm, 1 juni 2021 – Klarna, wereldwijd expert op het gebied van smoooth shopping en betalingen, heeft vandaag aangekondigd dat Rakim Mayers, beter bekend als A$AP Rocky, aandeelhouder is geworden. Hij neemt niet alleen een belang in Klarna, maar neemt daarnaast ook voor één dag de rol van CEO op zich.

Sebastian Siemiatkowski, CEO en co-founder van Klarna, licht toe: “A$AP Rocky laat zich niet in één hokje stoppen. Hij is muzikant, acteur, filantroop, een opinieleider in stijl en iemand die in meerdere opzichten precies snapt wat het publiek wil. Hij daagt iedere dag de status quo uit. Nu de consumentenervaring in retail vraagt om inspiratie, exclusiviteit en duurzaamheid, kunnen we bij Klarna veel van hem leren. Bovendien, 16 jaar na het oprichten van Klarna, vind ik dat ik wel een dag vrij verdiend heb.”

De gevierde artiest, acteur en filantroop is een perfecte match met Klarna, aangezien hij Klarna’s passie voor innovatie deelt en mensen in hun kracht wil zetten. A$AP Rocky’s status als disruptor die zichzelf continu vernieuwd, maakt hem de aangewezen persoon om tijdelijk de touwtjes in handen te nemen. 

“Klarna is een bedrijf dat vooruit kijkt en de status quo uitdaagt. Dit maakt een samenwerking met hen voor mij zo aantrekkelijk," zegt A$AP Rocky. "Ik kijk er naar uit om op verschillende manieren met Klarna te gaan samenwerken, zoals het gezamenlijk creëren van een plek waar mensen hun stijl kunnen herontdekken nu we ontwaken uit een wereldwijde modeslaap."

Zodra Rocky op 1 juni geïnstalleerd is als Klarna’s korte termijn CEO, wil hij als eerste de fashion-winterslaap afschaffen waar iedereen dit afgelopen jaar in terecht is gekomen. En mensen uitnodigen om weer te ontdekken hoe leuk het is om je in stijl te kleden. 
 

1% investering voor duurzaamheidsinitiatief

Daarnaast sluit Rocky zich aan bij Klarna’s recent gelanceerde GiveOne duurzaamheidsinitiatief door 1% van zijn investering te besteden aan een impactvol initiatief gericht op het klimaat en biodiversiteit. Rocky’s keuze is gevallen op de Miti Alliance in Kenya. Dit initiatief van oprichter Michael Waiyaki is gericht op het afremmen van de effecten op de klimaatverandering door ontbossing. De impact van zijn bijdrage wordt de komende maanden en jaren namens hem bijgehouden. 

Klarna en A$AP Rocky maken op korte termijn de volgende stap binnen hun samenwerking bekend.
 

Neem contact op met Walkie Talkie voor vragen of interviews:
Charlotte Marron - [email protected] - 0032 (0)478 59 64 32

Over Klarna
Klarna is wereldwijd leider op het gebied van smoooth shopping en betalingen. Met Klarna kunnen consumenten nu kopen en later betalen, zodat ze kunnen shoppen waar ze van houden. Het aanbod van Klarna aan consumenten en retailers omvat betalingen, social shopping en persoonlijke financiën. Meer dan 200.000 (web)shops, waaronder H&M, IKEA, Expedia Group, Samsung, ASOS, Peloton, Abercrombie & Fitch, Nike en AliExpress bieden Klarna's innovatieve winkelervaring online en in de winkel aan. Klarna is de hoogst gewaardeerde private fintech in Europa met een waardering van $ 10,65 miljard en de vierde grootste private fintech wereldwijd. Klarna werd opgericht in 2005, heeft meer dan 3.500 werknemers en is actief in 17 landen. Klarna wordt sinds 2010 ondersteund door Sequoia Capital en meer recentelijk door Dragoneer, Bestseller Group, Permira, Visa, Atomico, Ant Group en Silver Lake, HMI Capital, TCV. Voor meer informatie: www.klarna.com

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be