Skip to Content
6 easy DIY's met colora & BOSS paints voor een lentefris interieur

6 easy DIY's met colora & BOSS paints voor een lentefris interieur

Krijg je door al die lentekriebels zin om de handen uit de mouwen te steken? Benut de extra tijd om klusjes af te ronden of nieuwe doe-het-zelfprojecten op te starten. colora en BOSS paints delen alvast hun 6 inspirationele tips voor (nog meer) fleur in huis. Zo ga je in no time van #blijfinuwkot naar #blijfinuwmooikot. 

1. BUITEN DE LIJNTJES

Heb je nog een heleboel restjes verf staan en zin om eens goed buiten de lijntjes te kleuren? Creëer een onverwacht en speels effect met kleurrijke vormen die over de muren (of kasten) heen lopen. Zo ontstaat er in enkele vegen een edgy 3D-effect.

Hoe ga je te werk? Schilder zowel de muren, als je kasten in dezelfde basislaag. Gebruik tape om je patroon vorm te geven. Vul langs de tape eventuele plekjes op met de verf van de basislaag. Schilder met kleur binnen de vlakken en voorzie ook van een tweede laag. Verwijder ten slotte de tape et voilà! 

Gebruikte kleuren op afbeelding 1 & 2: We Y131 (no) More WhiteWe Y132 (no) More YellowWe Y133 (no) More RedWe Y134 (no) More Blue Denim & We M146 (no) More Steel Blue
Gebruikte kleuren op afbeelding 3 & 4: We M139 Crafted PinkWe M141 Gallery Yellow & We Y47 Into White

2. HONDERD PROCENT EEN KLEURRIJK ACCENT

Niet genoeg verf meer over om grote oppervlakten te schilderen? Breng kleur aan op een accentpaneel en zet hem in je leefruimte voor een instant fleurige touch in je woning. Of... gebruik verschillende kleuren die matchen om boekenplanken te laten opvallen.

Gebruikte kleuren op afbeelding 5: We M98 Rust Lover
Gebruikte kleuren op afbeelding 6: We Y129 Gallery BlueWe M141 Gallery Yellow & We M142 Gallery Emerald Green

3. EEN VERGETEN DEUR IN JE INTERIEUR

Kunnen jouw deuren een facelift gebruiken of heb je nog ongeverfde deuren? Met de tips van colora & BOSS paints is dit een koud kunstje. In principe kan je alle deuren schilderen, zelfs die in glas. Het belangrijkste is dat je de correcte primer gebruikt zodat de verf zich gemakkelijk hecht (vraag daarom online technisch advies bij colora). Na de deuren af te stoffen en vervolgens te schuren, zijn ze helemaal klaar voor de transformatie naar jouw favoriete kleur. Bekijk hier het volledige stappenplan. 

Je kan deuren beschilderen met een solventlak of een watergedragen verf. Beide soorten verf hebben hun voor- en nadelen:

Solventlakken:
+   sterker en minder gevoelig aan krassen
+   resistenter tegen vet 
+   drogen iets trager zodat je langer aan een oppervlak kan werken en kleine foutjes makkelijker kan rechtzetten
-   kunnen bij bleke kleuren na verloop van tijd wat 'vergelen’
-   zorgen mogelijks voor geurhinder tijdens en na het verven

Watergedragen verf:
+   minder geurhinder
+   makkelijk uitwasbaar
-    droogt sneller
-    gevoeliger voor vettige handen

Gebruikte kleur op afbeelding 7: We M145 (no) More Black
Gebruikte kleur op afbeelding 8: We Y52 Black Parade

4. MINI OF MAXI KITCHEN MAKE-OVER

Wil je jouw keuken een nieuwe look geven, maar past een nieuwe keuken niet binnen je budget? Verf dan één - of meerdere - muren, de keukenkastjes of kleine accenten in je favoriete tint. Alvorens je begint nog enkele pro tips: schuur eerst je keuken altijd af, zowel bij een houten keuken als een keuken van kunststof. Spoel nadien grondig met water en droog het oppervlak af. Vul eventuele gaatjes op met renovatiepasta. Nadien is jouw keuken helemaal schilderklaar. Demonteer ook de kasten die je wil schilderen, om alle hoekjes en kantjes mee te nemen.

Schilder je oude keukenkasten in een zacht olijfgroen en de tegels in een fris wit voor een nieuwe look. 

Combineer natuurlijke verfkleuren met keukenaccessoires in zachte tinten. Deze tinten combineren mooi met goud en zwart. 

Kleurtip: bij een kleinere keuken kies je beter lichtere kleuren, zij creëren een gevoel van ruimte. Bij grote keukens zijn opvallende en donkere tinten dan weer een groot pluspunt.

Gebruikte kleuren op afbeelding 9: We M12 Antique WhiteWe M64 Green Melancholy
Gebruikte kleuren op afbeelding 10: WE M149 Natural WaterfallWE M150 Natural Sage

5. BONJOUR MOOIE HOUTEN VLOER

Ben jij een gelukkig eigenaar van een prachtige houten vloer? Of is hij net toe aan een opfrissing? In beide gevallen is het de moeite waard om de planken eens goed in de verf te zetten. Ga je voor wit, dan lijkt je kamer veel ruimer, maar durf gerust te kiezen voor een uitdagend blauw. Challenge jouw inner klusser en ga aan de slag met dit kort, maar krachtig stappenplan: 

  1. Reinig de vloer grondig 
  2. Schuur de oude verflaag eraf, indien nodig.
  3. Droog het oppervlak, plak je plinten af en het verven kan beginnen.
  4. Begin in het uiterste hoekje van de kamer en werk zo naar de deuropening toe. Op die manier kun je jezelf niet "vastverven". Zorg er dus voor dat je zeker niet over de natte verf hoeft te wandelen.
  5. Naargelang de vloer heb je één of twee lagen nodig.

6. HELEMAAL ON TREND

Ben je er nog niet aan uit welke kleuren je in welke ruimte wil gebruiken? Benut de extra "vrije" tijd om een moodboard te maken. Laat je daarbij inspireren door de dé IT-kleuren van het moment. De trendcollectie van colora & BOSS paints "colours of resistance" bestaat uit 27 trendkleuren, verdeeld over 3 sferen. Voor ieder wat wils!

(No) More Greys
Laat je huis blinken met goudaccenten, experimenteer met zwart-wit contrast of maak een statement met modebewuste kleuren.

Ontdek (No) More Greys in 360°

Super Natural
De kleuren uit het Super Natural palet zijn geïnspireerd op de natuur: de tinten van mossen, boomschors, nevel, grassen en bloesems. Met deze rustgevende kleurnuances creëer je rust én zomer in je huis.

Ontdek Super Natural in 360°

Explore Reality
Parelmoer, zilver en marszand-oranje zorgen geven dan weer een edgy effect. 

Ontdek Explore Reality in 360°

Heb je een specifieke vraag of nood aan persoonlijk technisch advies? Tijdens het plaatsen van een online bestelling kan je op weekdagen terecht bij een chatbox die je assisteert in het bestellen van de juiste verf voor jouw project.

Twijfel je over een kleur in je interieur? Bestel dan een kleurkaartje of -tester via de webshop om zorgeloos te vergelijken en de ideale match te vinden. 

Contacteer ons
Rhany Opalfvens Walkie Talkie
Rhany Opalfvens Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium