5x avontuur in de natuur

De leukste activiteiten om je weekend sportief te vertoeven

Zoek je een actieve vakantie of een weekendje weg in de natuur, maar niet te ver van huis? Oise stelt niet teleur! Het Franse departement zorgt ervoor dat je enerzijds helemaal tot rust kan komen en anderzijds jezelf kan uitleven. En dit allemaal in het hartje van de natuur. Zo kan je helemaal herbronnen en begin je een nieuwe werkweek vol energie. Oise deelt 5 activiteiten waarmee je creatief, sportief en puur in de natuur de omgeving kan verkennen.

1. In galop in de Oisestreek
Boswandeling met de Hensons

📍 Compiègne

Beleef een echte Henson experience in het staatsbos van Compiègne. De Hensonpaarden staan je op te wachten voor een onvergetelijk avontuur in het op twee na grootste bos van Frankrijk voor een tocht van 2 of 3 uur. Tijdens deze tocht kan je de ongelooflijke fauna en flora en de historische bezienswaardigheden bewonderen in het bos van Compiègne, en dit vanop jouw Hensonpaard. In galop dan maar!
 

2. De natuur daagt je uit
Probeer te ontsnappen in het Escape Forest

📍 Rosoy-En-Multien

Voor de echte avonturiers die klaar zijn voor een leuke en uitdagende ervaring, kan je deelnemen aan het Escape Forest-spel. Hier is het bos jouw speelterrein! Een unieke ervaring die zich over 2 dagen en 1 nacht in het bos afspeelt. Op het 20 uur durende programma: een hindernissenparcours, een speurtocht door het bos, raadsels, koken en een kampvuur. Stel je team samen en treed in de voetsporen van een eeuwenoude expeditie om de schat te vinden.
 

3. Kilometers in de benen
Het Zuiden in … Mont Sainte-Hélène

📍 Saint-Pierre-Es-Champs

Haal je wandelschoenen maar boven, want in het hart van de Braystreek brengt een wandeltocht van 10 km je naar de top van de Mont Sainte-Hélène. Een kleine heuvel midden in het regionale natuurreservaat van Larris met een prachtig panorama op de Epte en waar lindebomen, orchideeën en zeldzame vlindersoorten zoals de parelmoerblauwe Argus groeien.

 

Langs de vijvers van Commelles
📍 Coye-La-Foret, vlakbij Chantilly

De Vijvers van Commelles zijn een van de meest opmerkelijke plaatsen in het bos van Chantilly. Het beschermde domein maakt deel uit van het Regionaal Natuurpark van de Oise-Pays de France. Neem een foto aan le Château de la Reine Blanche of stop voor een vieruurtje bij Crêperie l’Etangs d’Art.

Wist je dat ... er in maart elk jaar duizenden kikkers en padden paren in de vijvers? Breng jij ze een bezoekje?
 

In de voetsporen van 3 gerenommeerde  schrijvers
📍 Abdij van Chaalis/Ermenonville

Geniet van cultuur, natuur en frisse lucht tijdens een 10 km lange wandeling waarbij je in de sporen treedt van schrijvers Jean-Jacques Rousseau, Etienne Pivert de Senancour en Gérard de Nerval. Start aan de Abdij van Chaalis en reis terug in de tijd dankzij de verhalen van elk van de schrijvers die je langs het schrijverspad naar het park Jean-Jacques Rousseau in Ermenonville begeleiden. 
 

4. Al fietsend door het groen
La Scandibérique

📍 Noyon à Senlis

Met een lengte van 100 km leidt deze groene fietsroute je langs de oevers van Oise en door de majestueuze bossen van Compiègne, Halatte en Ermenonville. Start in Noyon en ontdek gedurende drie dagen de stad van Batelier, de abdij van Chiry Ourscamp, het kasteel van Compiègne,... alvorens de route te beëindigen in de mooie stad Senlis. 
 

De lus van Compiègne naar Pierrefonds
📍
Compiègne

Wil je graag gaan fietsen met het gezin? Nergens is fietsen aangenamer dan op het Franse platteland. Start in Compiègne en laat je 25 km lang verrassen door het prachtige staatsbos. Een echt familie-uitje! Onderweg kan je de verschillende karaktervolle dorpen zoals Vieux-Moulin, Saint-Jean-aux-Bois en Pierrefonds ontdekken voor een pauze aan het meer. 

5Als een vis in het water
Kanoën in de vallei van Thérain

📍Vallei van Thérain

Ontspanning en inspanning gegarandeerd tijdens een kajaktochtje! Voor een verfrissende middag kajakken kan je 7 km peddelen in de prachtige waters van de Thérain vallei die een industrieel verleden met een gevarieerde fauna en flora combineert. De Thérain is een rustige rivier, ideaal voor uitstapjes met het gezin en is bezaaid met kleine paradijselijke plekjes die je alleen vanaf het water kan ontdekken. 
 

Park Nautic
📍Verberie 

Ga jij geen enkele uitdaging uit de weg? Dan kan Park Nautic je zeker en vast bekoren. Dankzij zijn verschillende watersport-, vrijetijds- en ontspanningsactiviteiten is er voor elk wat wils. Wakeboarden,  peddelen, paintball, fietsverhuur, minigolf, een klimmuur op het water,  een ontsnappingsspel... Waterplezier gegarandeerd!
 

Over Oise Tourisme

De missie van Oise Toerisme is het ontwikkelen van de economie van de streek Oise door middel van toerisme. Om dit doel te bereiken worden twee strategische hefbomen gebruikt: ondersteuning en de ontwikkeling van de bekendheid en het imago. Met zijn 128.000 hectare grondgebied, 600 historische monumenten en 300 kastelen om te ontdekken, zal Oise je ogen de kost geven. 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium