5 goede voornemens die je wél kan waarmaken

Belgen blinken uit in goede voornemens maken, maar falen in ze waar te maken. Binnen een maand is het opnieuw that time of the year. Het op en top Belgische merk Bosto liet onlangs een onderzoek* uitvoeren om te weten “hoe goed we bezig zijn” op vlak van voeding en beweging, onderwerpen die vaak aangehaald worden wanneer het draait rond goede voornemens maken. Uit het onderzoek kwamen enkele verrassende nieuwe cijfers en weetjes naar boven. Deze 5 voornemens maken we dit jaar wél waar!

1. Vijf dagen per week zet ik verse, evenwichtige voeding op het menu
Amper 40% van de Belgische bevolking kookt elke dag een verse maaltijd. Vooral jongeren klagen dat tijdsgebrek, prijs en moeite hen in de weg staan om dagelijks een verse, gezonde maaltijd op tafel te toveren. Het internet staat boordevol inspiratie, dus waarom zou je vervallen in ongezonde kant-en-klaar maaltijden? Probeer elke week één nieuw recept uit en kies vaker voor seizoensproducten. Dat zal je zelfvertrouwen een boost geven en het verschil voel je meteen in je portemonnee! Gun jezelf ook wat adempauze, eens zondigen is echt geen ramp. 

2. Ik ga vaker samen eten, zowel thuis als op het werk
Je gezelschap heeft een positief effect op hoe gezond je eet. Zo geeft 45% van de Belgen aan ongezonder te eten wanneer ze alleen zijn, dan wanneer ze met anderen eten. Eenzelfde aandeel zegt dat het makkelijker is om op het werk gezond te eten, wanneer er een collega met hen meedoet. Door kwalitatief en gevarieerd te eten, voelen we ons beter in ons vel en hebben we instant meer energie, klaar om de dagdagelijkse uitdagingen aan te kunnen. Ga samen met je eetpartners de uitdaging aan om vaker evenwichtiger te eten. Zij zullen ervoor zorgen dat je minder snel zal zondigen en zullen je tijdig op de vingers tikken.

3. Mijn sportprestaties zijn heus niet slecht, ik moet gewoon leren variëren 
Typisch Belgisch: bijna de helft van de Belgen gaat minstens één keer per week sporten, en toch heerst er een grote ontevredenheid over onze sportprestaties. 4 op de 10 Belgen maakt zich zorgen dat ze te weinig bewegen. Je hoeft echter niet intensief te sporten om toch een voldaan resultaat te hebben. Een keer per week sporten is zeker niet slecht. Het blokje om wandelen na je lunch of een fikse poetsbeurt telt ook als lichaamsbeweging. Doe je je hobby stiekem niet meer graag, ga dan op zoek naar een leuk alternatief, zo zal je er sneller een gaatje voor willen blokkeren in je agenda. Doe jezelf als motivatie een nieuwe sportoutfit cadeau.

4. Mijn mentale gezondheid mag meer aandacht krijgen
Wist je dat 64% van de Belgen zich zorgen maakt om zijn of haar mentale gezondheid? Meer aandacht besteden aan je mentale gezondheid betekent ook meer tijd maken voor jezelf en je vrienden. Je mentale gezondheid heeft daarnaast ook een directe link met voeding en beweging. Wat je eet, bepaalt voor een groot stuk hoe fit je je voelt: wie gezond eet, zit een stuk beter in z’n vel. Nodig eens je vrienden uit op een doordeweekse avond voor een gezond etentje bij je thuis. Hiervoor hoef je niet alles uit de kast te halen. Je vrienden willen heus geen driegangen-dinner met toeters en bellen om te appreciëren wat je voor hen doet.

5. Ik stel vanaf nu één keer per week een weekmenu op
Één keer per week nadenken over wat je gaat eten en dan ook in één keer alle nodige boodschappen daarvoor doen. Het klinkt als een droom, maar kan ook jouw houvast worden in 2019. Het laatste wat je wilt na een drukke werkdag is in de supermarkt hopen op inspiratie voor een recept dat snel klaar te maken is én liefst ook gezond is. Dankzij je weekmenu bespaar je pakken tijd en kom je minder snel in de verleiding om producten te kopen die niet op je boodschappenlijstje staan. Bosto’s handige microgolf-gamma geeft je een welkom duwtje in de rug op drukke dagen of na het sporten. Extra tip: doe je boodschappen online, zo bespaar je nóg meer tijd. 

Nu is het aan jou! Ontdek samen met Bosto hoe #goedbezig jij bent!
Ben je klaar om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan en je beter in je vel te voelen? 

Ben jij een gezonde genieter, een roekeloze rebel, een flinke fijnproever of eerder een vinnige volhouder of een zorgeloze zondaar? Eens je je profiel weet, kan je rekenen op Bosto om je dat extra duwtje in de rug te geven. Bosto zorgt alvast voor jouw portie rijst, granen én receptinspiratie (online en via nieuwsbrieven), wanneer je makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel wilt toveren. Met #BetterMe wilt Bosto je helpen een nóg betere versie van jezelf te worden.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium