4DX-zaal opent in Kinepolis Gent

4DX-zaal opent in Kinepolis Gent

Kinepolis pakt uit met 4DX-ervaring in het kloppend hart van Oost-Vlaanderen

Kinepolis opent op 5 april een splinternieuwe 4DX-zaal in Kinepolis Gent. Zaal 10 biedt in Gent binnenkort de ultieme 4DX-ervaring aan. 4DX brengt de bioscoopervaring naar een vierdimensionaal niveau: bezoekers kijken niet alleen naar een film, ze maken zelf deel uit van de actie. Bewegende stoelen en omgevingseffecten zoals wind, water, geur en licht, perfect gesynchroniseerd met de actie op het scherm, zorgen voor een ongekend immersieve filmervaring

4DX is revolutionaire bioscooptechnologie die alle zintuigen prikkelt. Speciaal opgeleide 4DX editors zorgen ervoor dat onder meer water-, wind-, licht- en misteffecten, in combinatie met realistische bewegingssimulaties, een nieuwe dimensie toevoegen aan de actie op het scherm. In een 4DX bioscoopzaal racen bezoekers mee in de wagen, drijven ze in de oceaan, voelen ze de wind in hun haar of ruiken ze bloemen. 4DX bioscoopstoelen zijn uitgerust met een speciale motor die precieze bewegingen mogelijk maakt en de snelheid van beweging controleert, synchroon met wat zich afspeelt op het scherm.

Download beeldmateriaal in hoge resolutie

"Cinema gaat over samen emoties beleven en Kinepolis is altijd een voorloper geweest wat betreft innovatieve technologie die deze ervaring nog intenser maakt. 4DX past perfect in de voortdurende verbreding van ons aanbod met premium producten, die ons toelaten om tegemoet te komen aan de wensen van meerdere doelgroepen. De klantentevredenheid in onze huidige 4DX locaties is hoog en dus wilden we deze fantastische ervaring aanbieden aan meer klanten, in verschillende van onze multiplexen.”
​Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group

De eerste film die in Gent te beleven zal zijn in 4DX, wordt Disney's Dumbo. Nadien staat de allernieuwste Marvel-film 'Avengers: Endgame' op het programma.

Laser ULTRA in Kinepolis Kortrijk
Oost-Vlaamse cinefielen worden deze maand in de watten gelegd, want ook in Kortrijk wordt er geïnvesteerd in nieuwe technologie in de bioscoop. Kinepolis Kortrijk opent op 30 maart een gloednieuwe Laser ULTRA zaal. Zaal X werd uitgedost met de bekroonde laserprojector van Barco én een glashelder geluidssysteem van Dolby Atmos.

Over Kinepolis
Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.
In Europa telt Kinepolis Group NV 52 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep ‘Landmark Cinemas’ in december 2017, telt Kinepolis ook 45 bioscoopcomplexen in Canada.
In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 97 bioscopen in haar portefeuille (waarvan 45 in eigendom), goed voor 850 schermen en meer dan 180.000 zitplaatsen. Inclusief de overgenomen Canadese organisatie, kan Kinepolis rekenen op 3.750 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium